Artikel-ID : S700026754 / Senast ändrat : 12/07/2018

Så här felsöker du problem med missljud i VPCE-serien

svårighetsgrad Svårighetsgrad:
Lätt
tid som behövs Tid som behövs:
5 minuters aktivitet

VAIO-datorn kan avge ett lätt högfrekvent ljud när den går på batteri. Ljudet startar när processorn går in på en lägre energinivå för att spara batterikraft.  Detta är normalt och är inte tecken på något fel på VAIO-datorn.
Om du upplever ljudet som störande kan du inaktivera energisparläget genom att följa stegen nedan.

A. Installera den senaste BIOS-versionen

Se till att BIOS-version R0300Y8 eller senare är installerad.  Detta gör du genom att antingen använda VAIO Update eller genom att ladda ned och installera den senaste versionen manuellt.

Denna BIOS-uppdatering lägger till alternativet CPU C3/C6 SUPPORT i BIOS.

Obs!
 I VPCEx3-modellerna finns redan detta BIOS-alternativ, så dessa modeller behöver ingen BIOS-uppdatering.

B. Inaktivera C3/C6 Support i BIOS

1. Starta om datorn
  2. Tryck på F2 flera gånger vid start
  3. När BIOS-inställningsskärmen visas använder du piltangenterna för att bläddra till fliken ADVANCED (AVANCERAD)
  4. Gå nedåt till CPU C3/C6 SUPPORT, tryck på Retur, välj DISABLED (INAKTIVERAD) och tryck på Retur.
  5. Använd piltangenterna för att gå till menyn EXIT (AVSLUTA), välj SAVE CHANGES (SPARA ÄNDRINGAR) och tryck på Retur.

Tänk på att om du inaktiverar CPU C3/C6 Support minskar optimeringen av VAIO-datorns batterilivslängd.