Artikel-ID : S700026746 / Senast ändrat : 12/07/2018

Så här felsöker du problem med missljud i F-serien

svårighetsgrad Svårighetsgrad:
    Lätt
    tid som behövs Tid som behövs:
    5 minuters aktivitet

Följ stegen nedan:
    1. Kontrollera att inte någon oavsiktlig återkoppling har skapats:
      1. Högerklicka på högtalarikonen i Aktivitetsfältet och välj Inspelningsenheter.
      2. Högerklicka på Mikrofon på fliken Inspelning, och välj Egenskaper.
      3. Klicka på fliken Lyssna i mikrofonegenskaperna.
      4. Kontrollera att kryssrutan Lyssna på den här enheten inte är markerad (se bild 1).

Bild 1: Mikrofonegenskaper

2. Kontrollera att du använder den uppdaterade ljuddrivrutinen – Audio Driver – (Realtek) version 6.0.1.5992 eller högre.
      Du kan göra det på två olika sätt:
      1. Använd VAIO Update för att lista tillgängliga uppdateringar och hämta dem automatiskt.
      2. Du kan även välja att markera drivrutinsversionen och uppdatera drivrutinen manuellt:
        1. Öppna Start-menyn, högerklicka på Dator och välj Hantera på snabbmenyn.
        2. Klicka på Enhetshanteraren i fönstret Datorhantering.
        3. Expandera Ljud-, video- och spelenheter i listan i Enhetshanteraren.
        4. Högerklicka på Realtek High Definition Audio under Ljud-, video- och spelenheter, och välj Egenskaper.
        5. Välj fliken Drivrutin i fönstret Egenskaper och notera vilken drivrutinsversion som anges där.
        6. Om drivrutinsversionen inte är 6.0.1.5992 eller högre går du till VAIO Support-avdelningen Nedladdningar för att utföra uppdateringen manuellt.

3. Om åtgärderna ovan inte löser problemet kontaktar du VAIO Support direkt.