Utvecklingen fortsätter!
    Vi presenterar Xperia med Android™ 11

Varje år blir vi upprymda över utvecklingen av Android-programvaran, och det är ingen skillnad i den här gången.

Android 10 var redan en otrolig programvara, men nu höjer Android 11 nivån ännu mer!

Den inbyggda skärminspelaren är en av huvudfunktionerna. Mörkt tema kan nu schemaläggas. Säkerheten har som förväntat förbättrats och viktiga chattaviseringar kan prioriteras så att det blir lättare att lägga märke till dem.

Game enhancer, den exklusiva appen för Xperia-enheter, får också en uppgradering med Android 11.

Här presenterar vi några av de bästa nya funktionerna till Android 11 och en ny spelupplevelse från Game enhancer till din Xperia-enhet!

Spela på!

År 2019 introducerade vi appen Game enhancer för att maximera din spelupplevelse. Nu håller vi på att genomföra en uppdatering i och med Android 11.

Med den här uppdateringen flyttar Game enhancer nu alla dina spelikoner till skärmen för appen Game enhancer. Allt på en och samma plats. På så vis kan du enkelt hantera dina spel utan att behöva skapa en mapp för dina spel. Allt du behöver göra är att trycka på ikonen Game enhancer på startskärmen så väntar alla dina spel på dig där.

Ingen mer tid till spillo med att leta efter ditt favoritspel – börja bara att spela.

Schemalagt mörkt tema

Införandet av mörkt tema i Android 10 var mycket uppskattat. Man var dock tvungen att slå på eller stänga av den manuellt för att växla mellan bakgrundsfärgerna. Nu med Android 11 kan du enkelt schemalägga när temat mörk ska sättas på (eller stängas av). Ställ helt enkelt in ett schema som passar din livsstil under Visa i appen Inställningar.

Du kan också ställa in det så att mörkt tema aktiveras automatiskt mellan solnedgång och soluppgång. Du behöver inte ens ange din plats. Om du tillåter att din enhet får åtkomst till din platsinformation justeras schemat automatiskt åt dig.

Spela enkelt in din skärm

Äntligen är den efterlängtade skärminspelningsfunktionen här! Detta kommer att levereras förinstallerat med Android 11. Om du vill spela in enhetens skärm öppnar du menyn för snabbinställningar och trycker på ikonen för skärminspelaren.

Du kan också spela in din egen röst samtidigt med mikrofonen på din Xperia-enhet. Du kan till exempel använda det här för att snabbt skapa instruktionsvideor med berättarröst som du kan dela på dina sociala medier.

Skydda din integritet med behörigheter

I dessa digitala tider är allt så bekvämt men samtidigt så mycket mer komplicerat. Dina privata data kan utsättas för risker som du inte ens visste fanns. Det är därför Android ständigt förbättrar sina säkerhetsfunktioner för att skydda din integritet, och med Android 11 kan du nu välja att ge engångsbehörigheter till appar som begär åtkomst till din mikrofon, kamera eller platsinformation.

Det finns också en ny funktion som kallas automatisk återställning av behörigheter. Om du inte har använt en app på ett tag kanske du inte vill att den ska fortsätta att ha åtkomst till dina data. Därför återställer Android behörigheterna för dina oanvända appar och du kan aktivera behörigheterna igen när du behöver.

Städa bland dina aviseringar

Har det hänt att du har missat ett viktigt meddelande från en vän på sociala medier eller en chattapp? Eftersom du inte märker att den är begravd under ett berg av aviseringar? Nu har Android 11 ett särskilt avsnitt för konversationer på aviseringsskärmen som gör det enklare att hitta aviseringar från dina meddelandeappar.

Android känner igen meddelanden från olika meddelandeappar och placerar dem alla under Konversationer på aviseringsskärmen. Du kan också ställa in prioritet för viktiga konversationer direkt på plats genom att hålla aviseringen för den konversationen intryckt.

Det här kommer vara en uppskattad uppgradering eftersom vi alla får en hel del aviseringar från alla möjliga appar, vilket bara gör det alltför lätt att missa de riktigt viktiga.

Förenklad delning

Tänk dig att du hänger med din vän och vill dela med dig av ett schysst foto som du har tagit. Här är den nya funktionen Nearby Share något för dig.

Med Nearby Share kan du dela saker som foton, filmer, dokument eller webblänkar med andra Android-enheter nära dig.

Om du vill skicka innehåll väljer du det du vill skicka och väljer sedan Nearby Share från appens delningsikon. Om du vill ta emot innehåll drar du ned menyn för snabbinställningar och trycker på ikonen för Nearby Share. När en avisering visas på skärmen trycker du bara på Acceptera.

Du behöver inte öppna någon separat app. Det är helt enkelt ett riktigt smidigt sätt att dela saker med människor runt omkring dig.

Observera att artikeln inte är produktspecifik. De beskrivna funktionerna kan därför variera beroende på enhet och/eller programversion.

Android och Google Play är varumärken som tillhör Google LLC.