Artikel-ID : 00198092 / Senast ändrat : 13/04/2018

Säkerhetsmeddelande för WG-C10 Portable Wireless Server

Tillämpliga produkter och kategorier för denna artikel

Bästa kund,

WG-C10 Wireless Portable Server, som släpptes i april 2013, använder programvaran DNSmasq med öppen källkod och krypteringsstandarden Wi-Fi Protected Access II (WPA2) för trådlösa nätverk. Baserat på nya branschrapporter har det kommit fram att dessa två tekniker har nedanstående sårbarheter.*

*CERT:s databas med sårbarhetsanteckningar (engelska)

För att säkerställa att dina enheter är säkra och för att förhindra att angripare utnyttjar dessa sårbarheter bör du följa dessa instruktioner:

1. Använd en direktanslutning till dina enheter
När du ansluter WG-C10 till din smartphone eller surfplatta kan du använda en direktanslutning utan att använda en trådlös anslutningspunkt.

2. Konfigurera ett lösenord till det trådlösa nätverket och ett åtkomstlösenord

Om du vill använda din WG-C10 på ett säkert sätt bör du konfigurera säkerhetsinställningarna på WG-C10 enligt instruktionerna i hjälpguiden (se länkarna nedan). Om du ger lösenordet till det trådlösa nätverket eller åtkomstlösenordet till andra för att dela filer rekommenderar vi att du ändrar lösenordet direkt efteråt.

3. Välj en säker plats när du ansluter till internet

Med WG-C10 kan du ansluta till internet via en trådlös nätverksrouter. Om du behöver använda den här funktionen för att ansluta till internet från din smartphone eller surfplatta bör du välja en säker plats (t.ex. i hemmet) där det är svårt för andra att få åtkomst till din internetanslutning.

4. Undvik att använda offentliga trådlösa nätverk
Vissa offentliga nätverk är inte tillräckligt säkra och tillåter ett obegränsat antal användare att ansluta. För säkerhets skull rekommenderar vi att du undviker att ansluta till WG-C10 via offentliga trådlösa nätverk.