DSEE HX™-teknik

Blås nytt liv i musikbiblioteket med DSEE HX™-tekniken som tagits fram av Sony för nära på High-Resolution Audio-kvalitet

Våra musikbibliotek finns på alla våra bärbara enheter, på telefoner, surfplattor och datorer. Men även om musikbiblioteken kanske är fyllda med riktigt bra låtar så får du inte den ljudkvalitet artisten hade tänkt att du skulle höra om de inte är i High-Resolution Audio.

Även om det finns gott om bra webbplatser för hämtning av musik av högupplöst kvalitet har teknikerna på Sony också sett till att du kan lyssna på ditt befintliga musikbibliotek i nära på High-Resolution Audio-kvalitet genom att utveckla tekniken DSEE HX™ (Digital Sound Enhancement Engine).

Hur fungerar DSEE HX™?

Även om musikfiler i till exempel mp3-format tar upp lite plats, saknar de viktig information från originalinspelningen. High-Resolution Audio-filformat (som FLAC och WAV) har istället skapats genom förlustfri komprimering som gör att alla data från originalinspelningen kan återskapas i det närmaste perfekt med en typ av algoritmer. DSEE HX™-tekniken ligger någonstans däremellan. Så här fungerar den:

Med DSEE HX™-programvaran från Sony uppskalas din befintliga ljudkälla (mp3- och AAC-filer med kvalitetsförlust) till nära High-Resolution Audio-kvalitet. Det innebär att tekniken blåser nytt liv i musiken genom att uppskala komprimerade filer. Subtila nyanser från originalinspelningen återställs och du får en simulering av ljudet på ett liveframträdande.

Produkter med DSEE HX™-teknik

Den här tekniken finns i en rad produkter från Sony. Här kommer några Sony-produkter med DSEE HX™-programvara samt en mängd andra avancerade funktioner.

Toppfunktioner i Walkman® ZX2 för High-Resolution Audio:

Lagra hundratals låtar i High-Resolution Audio: 128 GB internminne

Suverän ljudkvalitet: Har stöd för uppspelning av högupplösta filformat som DSD, WAV, FLAC, AIFF, ALAC, mp3 och WMA

Suverän batteritid: Upp till 33 timmars uppspelning av högupplösta filer på en enda laddning

Trådlös kvalitetsströmning: Ger suverän trådlös musikströmning via Bluetooth® med den nya ljudtekniken LDAC™ från Sony

Toppfunktioner i HAP-S1-spelaren med hög upplösning:

Suverän ljudkvalitet: Uppspelning av DSD och alla högupplösta filformat

Lagringskapacitet: 500 GB internminne

Trådbunden och trådlös filöverföring: Möjligheten att överföra ljudfiler från datorn via Ethernet eller trådlös anslutning

Programvara för styrning: Hämta den avsedda appen HDD Audio Remote och styr musikuppspelningen

Toppfunktioner i smartphonemodellen Xperia™ Z3:

Vattentät: Xperia™ Z3 har IP65/68-klassificering, den klarar att vara 30 minuter i sötvatten och du kan dyka ned till ett djup på 1,5 meter.

Ta imponerande bilder: Med Exmor RS®-mobilsensorn från Sony och den första smartphonen med ISO 12800 får du en mobil som du kan ta foton av en helt ny klass med.

Spel: Den enda smartphonemodellen med funktionen fjärrspel för PS4™.

Exceptionell batteritid: Användningstid på ungefär två dagar.

Med DSEE HX™ ger Sony dig möjligheten att uppgradera ditt befintliga musikbibliotek till nära på High-Resolution Audio-kvalitet med en knapptryckning. Det här är bara ytterligare en innovativ teknik från Sony som ger dig en rikare musikupplevelse.

Musik och liv: Trender och nyheter för musik- och ljudälskare.