HT-A9

Nya möjligheter för surroundljud

Känn ljudet från varje riktning och avstånd, till och med utanför ditt rum. Med vår unika 360 Spatial Sound Mapping-teknik får surroundljudsystemet HT-A9 dig, din familj och dina vänner att uppslukas i en flerdimensionell upplevelse på ett helt nytt sätt. 

HEMMABIO OCH SOUNDBAR-ENHETER

Hemmabiosystem med 360 Spatial Sound Mapping och Dolby Atmos®/DTS:X® | HT-A9

HT-A9
Bild på Hemmabiosystem med 360 Spatial Sound Mapping och Dolby Atmos®/DTS:X® | HT-A9

Rek. Ca-pris

20 000,00 kr

(VAT)

Registrera dig nu för att ta del av våra senaste uppdateringar och tidsbegränsade erbjudanden. Klicka på länken nedan så att du inte missar något.

360 graders rumsligt ljud som anpassas efter miljön

Med vår banbrytande 360 Spatial Sound Mapping-teknik ger fyra verkliga högtalare upphov till tolv fantomhögtalare. Så här går det till.  

Se vår 360 Spatial Sound Mapping-video

Vill du uppleva vår 360 Spatial Sound Mapping-video på någon av dina favoritenheter? Anslut helt enkelt dina hörlurar och låt dig uppslukas.

Se vad experterna på Sony Pictures tycker om vårt nya ljud

I den här videon pratar två ljudexperter från Sony Pictures Post Production Services om sin upplevelse med HT-A9 och hur 360 Spatial Sound Mapping blåser liv i filmerna.

360 graders rumsligt ljud som gör att det känns som att du befinner dig mitt i handlingen

I och med att du är omgiven av flera fantomhögtalare inom ett optimerat ljudfält hör du varje vingslag och minsta lilla vindpust otroligt detaljerat. Det är som om du och ditt vardagsrum förflyttats rakt in i filmen.

Upplev enormt brett 360 graders rumsligt ljud

Ett riktigt brett uppspelningsområde fyller hela rummet med ljud, så att hela familjen och alla dina vänner får samma ljudupplevelse. Uppspelningsområdet begränsas inte till framför tv:n utan täcker ett betydligt bredare område.

Mångsidig layout för alla typer av rum

Du behöver varken möblera om eller placera ut högtalarna exakt. I HT-A9 används två mikrofoner i varje högtalare till att mäta upp deras relativa höjd och läge. Det gör att systemet kan skapa tolv fantomhögtalare och fylla rummet med omslutande rumsligt ljud.

Diagram som visar HT-A9-kontrollenheten ansluten till tv:n via HDMI med fyra högtalare anslutna trådlöst
Anslut trådlöst

Placera kontrollenheten nära tv:n och anslut via HDMI. De fyra högtalarna ansluts trådlöst till kontrollenheten så att du slipper kablar som går genom vardagsrummet.

Optimering av ljudfältet

Aktivera funktionen för optimering av ljudfältet när som helst genom att välja alternativet för enkel konfiguration på tv:ns startmeny. Hemmabiosystemet HT-A9 mäter upp avståndet mellan högtalarna och taket för en smart och enkel konfiguration.

Innovativ högtalardesign

Våra högtalare är utformade med ledande teknik som ger den suveräna ljudkvalitet och stora direktivitet som krävs för 360 Spatial Sound Mapping. 

Låt dig uppslukas av ett suveränt ljud

Hör musiken som artisten ville att den skulle låta med High-Resolution Audio som ger kristallklar precision. Eller upptäck ett nytt sätt att lyssna på med 360 Reality Audio som ger äkta uppslukande konsert- och studiokänsla. Hemmabiosystemet HT-A9 blåser liv i musiken som aldrig förr.

Diagram som visar realtidsåterställning av komprimerade filer med DSEE Extreme

A = Expanderad ljuddynamik (subtila nyanser för stränginstrument och vid låg volym)
B = Återställda höga frekvenser (realism i akustisk musik och sång)

Realtidsåterställning av alla dina komprimerade filer

Med Edge-AI (artificiell intelligens) skalar DSEE Extreme™ (Digital Sound Enhancement Engine) upp komprimerade digitala musikfiler i realtid. Tekniken identifierar dynamiskt instrument, musikgenrer och enskilda delar i varje låt, t.ex. sångpartier och mellanspel. Höga toner som går förlorade vid kompressionen återställs för en djupare och mer fullständig lyssnarupplevelse.

Filmer och spel känns så verkliga

Livfulla bilder med djup och verklighetstrogna färger. Den ursprungliga bildkvaliteten bevaras när filmerna spelas upp via hemmabiosystemet HT-A9. Det gör att du får en riktigt uppslukande visning. Spelen blir också betydligt mer spännande och realistiska i och med att HT-A9 hanterar de senaste formaten.

Logotyper för 8K HDR, 4K 120 och Dolby Vision
Upplev extra djup bas med en subwoofer som tillval 

Genom att lägga till en extra subwoofer som hanterar låga frekvenser kan systemet återskapa ljud med större effekt och kraft än tidigare. Det finns två alternativ för att få fram djupare bas, renare röster och högre ljudkvalitet i allt du lyssnar på. 

Bild på SA-SW5-subwoofer framifrån
SA-SW5

300 W djup och fyllig bas från ett 180 mm element med passiv radiator.

Bild på SA-SW3-subwoofer framifrån
SA-SW3

200 W ljud från en kompakt subwoofer med basreflex och 160 mm element.

Det bästa med tv-apparater från Sony

Ihop med en BRAVIA™-tv ger HT-A9 den ultimata uppslukande ljud- och bildupplevelsen med vår högsta kvalitet på ljud och bild. Det är det perfekta surroundljudsystemet för BRAVIA-tv-apparater.

Diagram som visar HT-A9-kontrollenheten ansluten till en tv via HDMI med fyra högtalare trådlöst anslutna, där BRAVIA-tv:n fungerar som centerhögtalare via akustisk mittsynk
Ännu mer uppslukande ljud tack vare akustisk mittsynk

När det är anslutet till en BRAVIA-tv via den medföljande kabeln fungerar tv-högtalaren som centerhögtalare i hemmabiosystemet och blir till en del av systemet för 360 Spatial Sound Mapping. Det ger en riktigt uppslukande upplevelse där ljudet exakt matchar det som visas på skärmen.

En perfekt matchning av ljud och handling

Akustisk mittsynk gör att dialogen hörs exakt från den plats där rollfigurerna är placerade i bild. När handlingen och ljudet är exakt justerade blir visningen mycket mer uppslukande.

Familj i en soffa som tittar på tv med hemmabiosystemet HT-A9 på ett träskåp med ljudvågor som strömmar från skärmen.
Skärmbild där film visas med soundbarinställningar i snabbinställningsmenyn på BRAVIA-tv:n
Enkel styrning med BRAVIA-tv-modeller

Allt sammankopplas perfekt med nya seriens BRAVIA-tv-modeller. Styr ljudinställningar och volym med tv:ns fjärrkontroll och kontrollera ljudsystemets status medan du tittar på favoritprogram. Inbyggt användargränssnitt visar hemmabiosystemets inställningar automatiskt på BRAVIA-tv:ns meny med snabbinställningar.

Lyssna på musik tillsammans med familjen 

Kom enkelt åt populära musiktjänster som Spotify och strömma album och spellistor med Chromecast och Apple AirPlay 2. Samla familjen och låt festen börja. 

Alla får bästa platsen i salongen

Det riktigt breda uppspelningsområdet gör att hela familjen verkligen kan ta del av musiken, även om de sitter avsides.

Familj som sittandes och ståendes i rummet lyssnar på musik
Bluetooth®-logotyp
Bluetooth®-anslutning

Strömma musik trådlöst från en smartphone, surfplatta eller bärbar dator via Bluetooth®. 

Wi-Fi®-logotyp
Streaming via Wi-Fi

Anslut till internet via inbyggt Wi-Fi eller lokalt nätverk och strömma musik från enheter i hemnätverket.

Logotyp för Spotify Connect™
Spotify Connect™

Spela upp Spotify direkt genom högtalaren via Spotify Connect™-appen på din enhet.

Chromecast inbyggt – logotyp
Chromecast built-in

Strömma musik, webbradio och poddsändningar från din smartphone, surfplatta eller bärbara dator till ljudenheten. Tryck bara på castknappen.

Logotyp för Apple AirPlay
Apple AirPlay 2

Dela musik från Apple-enheter till hemmabiosystemet. Det räcker med ett enkelt knapptryck.

Familj i en soffa som tittar på tv med hemmabiosystemet HT-A9 på ett träskåp med Immersive AE aktiverat där en kupol av ljudvågor från tak till golv syns.
Ta del av film på ett helt nytt sätt med rumsligt ljud 

En smart algoritm utökar konventionellt surround- och stereoljud med ett omslutande 360 graders rumsligt ljud som verkar spelas upp ovanifrån, vilket ger en uppslukande uppspelning av allt du lyssnar på. Du aktiverar det genom att trycka på knappen Immersive AE på fjärrkontrollen.

Röststyrning

Hemmabiosystemet är kompatibelt med Google Assistent-aktiverade enheter med Chromecast built-in och Amazon Alexa-kompatibla enheter. Lägg till HT-A9 till högtalargruppen med appen Google Home för att börja spela upp musik, reglera volymen och många andra funktioner med bara rösten.

Diagram som visar en person som styr hemmabiosystemet HT-A9 genom att prata med Google Home
Blockdesign med flerriktat ljud

HT-A9 är ett av våra senaste hemmabiosystem som har utformats enligt blockkonceptet för flerriktat ljud. Cylinderformen motsvarar ett enda fast block som ger 360 graders rumsligt ljud. Den platta baksidan gör att det sitter perfekt mot väggen. Den ljusa pärlgrå färgen smälter in med väggar, hyllor och andra inredningselement.

Bild som visar anslutningarna på baksidan av HT-A9
Konfigurationen tar bara några sekunder 

HT-A9 kan användas direkt vid leverans. Du behöver bara sätta i kontakten, ansluta till tv:n via HDMI och slå på strömmen. Med LAN, HDMI IN och HDMI OUT (eARC) har du allt du behöver för att ta del av ett nytt rumsligt surroundljud.

Gör hela vardagsrummet till en plats för uppslukande familjeupplevelser

Det riktigt breda surroundljudet från HT-A9 gör hemmabiovisningen med familjen mer spänningsfylld och underhållande än någonsin.

Familj som tittar på tv i en soffa med högtalare runt om i rummet för en uppslukande upplevelse

Specifikationer och funktioner

Upplev ljud utan gränser. Vår unika 360 Spatial Sound Mapping-teknik gör att HT-A9 omsluter dig, din familj och dina vänner i en flerdimensionell upplevelse som höjer filmer och musik till en helt ny nivå.
  • En helt ny surroundupplevelse med 360 Spatial Sound Mapping

  • Flexibel layout med trådlös anslutning

  • Enkel konfiguration med optimering av ljudfält

  • Immersive Audio Enhancement konverterar standardljud till rumsligt ljud

  • Flera fantomhögtalare för uppslukande film och musik

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön