HT-A5000

Nästa nivå av uppslukande 5.1.2-kanaligt ljud

Med HT-A5000 omges du av äkta 5.1.2-kanaligt surroundljud med uppåtriktade högtalare, sidostråltweetrar och en inbyggd dubbel subwoofer. Bakre högtalare som tillval ger stöd för 360 Spatial Sound Mapping, som tar film, tv och musik till en helt ny nivå.

SOUNDBARER

360 Spatial Sound Mapping Dolby Atmos®/DTS:X® 5.1.2-kanalig soundbar | HT-A5000

HT-A5000
Bild framifrån på soundbaren HT-A5000

Rek. Ca-pris

9 500,00 kr

(VAT)
Prisbelönt
360 Spatial Sound som anpassas efter omgivningen

Med bakre högtalare från Sony som tillval

Vår revolutionerande 360 Spatial Sound Mapping-teknik med våra bakre högtalare skapar flera fantomhögtalare med hjälp av bara en soundbar och bakre högtalare. Omgiven av flera fantomhögtalare som ordnats i ett optimalt ljudfält för ditt rum får ljud en helt ny mening. Upplev dramatisk Dolby Atmos® och DTS:X®, och hör varje andetag, fotsteg och ord som om du befinner dig i handlingens mitt.

Upptäck brett 360 Spatial Sound

Med bakre högtalare från Sony som tillval

Ett brett uppspelningsområde fyller hela rummet med ljud, så att hela familjen och alla dina vänner får samma lyssningsupplevelse. Uppspelningsområdet begränsas inte till framför tv:n utan täcker ett betydligt bredare område.


Se vår 360 Spatial Sound Mapping-video

Vill du skapa känslan av 360 Spatial Sound från en soundbar med bakre högtalare som tillval? Anslut helt enkelt dina hörlurar och låt dig uppslukas.

Innovativa tekniker för Sound Field Optimization
Diagram som visar hur HT-A5000 smart mäter varje högtalares position och optimerar ljudet för ditt rum
Optimerad för högtalarposition

Du behöver inte placera ut högtalarna på något särskilt sätt. Soundbaren med inbyggd mikrofon gör allt åt dig, och mäter ut varje högtalares position för att optimera ljudet efter ditt rum. Soundbaren erbjuder Sound Field Optimization med eller utan tillvalshögtalare. Aktivera den enkla kalibreringsprocessen under första konfigurationen eller senare från startmenyn.

Uppslukande surroundljud från en förstklassig soundbar

HT-A5000 har 5.1.2 kanaler: Två uppåtriktade högtalare för ljud ovanifrån, två beam-diskanter (tweetrar) och tre fronthögtalare som ger ett bredare surroundljud samt en inbyggd dubbel subwoofer för djup bas. Med Vertical Surround Engine och S-Force PRO Front Surround skapar HT-A5000 ett virtuellt, omslutande surroundljud så att du kan uppleva den fulla effekten av Dolby Atmos® och DTS:X®.

Bild som visar hur ljudet från Vertical Surround Engine kommer ovanför lyssnaren för 3D-ljudupplevelser utan takmonterade högtalare
Ljudet kommer ovanifrån 

Tack vare vår teknik för virtuellt surroundljud kan soundbaren positionera ljudet vertikalt. Det gör att du kan ta del av 3D-ljud utan takmonterade högtalare. Liksom Dolby Atmos och DTS:X ger Vertical Surround Engine även andra format ett mer realistiskt och flerdimensionellt ljud.

Diagram som visar hur surroundtekniken S-Force PRO Front ger virtuellt surroundljud endast genom att använda fronthögtalarna
Surroundljud utan krångel 

Med vår unika teknik för digital bearbetning av ljudfält reproduceras surroundljudfältet virtuellt så att ljudet från fronthögtalarna spelas upp från båda sidor. Det ger dig ett storslaget bioliknande surroundljud utan att vardagsrummet fylls med högtalare.

Ljud från avancerade högtalare och en subwoofer

Med kraftfulla högtalare får du en ren och bred ljudåtergivning i hela rummet. Två uppåtriktade högtalare, två beam-diskanter (tweetrar) och tre fronthögtalare för ett omslutande surroundljud, samt en subwoofer för djup bas.

Jämförelse mellan den unika rektangulära formen på X-Balanced Speaker Unit och en konventionell högtalare
X-Balanced Speaker Unit

De uppåtriktade högtalarna, den inbyggda dubbla subwoofern och fronthögtalaren har en X-Balanced Speaker Unit. Högtalarnas unika rektangulära form maximerar membranets yta och ger kraftfullare bas. Det minskar även elementets rörelser samtidigt som ljudtrycket bibehålls samt ger mindre distorsion och renare sångröster. 

Skala upp din digitala musik i realtid

Med Edge-AI (artificiell intelligens) skalar DSEE Extreme™ (Digital Sound Enhancement Engine) upp komprimerade digitala musikfiler i realtid. Tekniken identifierar dynamiska instrument, musikgenrer och enskilda delar i varje låt, t.ex. sångpartier och mellanspel. Höga toner som går förlorade vid kompressionen återställs för en djupare och mer fullständig lyssnarupplevelse.

Diagram som visar realtidsåterställning av komprimerade filer med DSEE Extreme

A = Expanderad ljuddynamik (subtila nyanser för stränginstrument och vid låg volym)
B = Återställda höga frekvenser (realism i akustisk musik och sång)

Diagram som visar hur intermodulerande distorsionsreducering fungerar

Det här diagrammet är endast avsett som illustration.
1. Vågformer för röst 2. Vågformer för bas 3. Modulerade vågformer

Tydligare röst

Ju djupare basljud, desto mer rör sig högtalarnas membran. Detta kan skapa en effekt som kallas fasmodulerande distorsion när membran med fullständigt frekvensomfång samtidigt behöver återge högre frekvenser. Vår unika signalbehandlingsteknik kompenserar för effekten och ger tydligare dialog och mer lokalt ljud. Förbättringar av de modulerade vågformerna ger renare ljud och bidrar till att förhindra röstdistorsion.

Utökad bas

Det krävs mycket effekt för att återge djupa basfrekvenser korrekt och det blir ofta risk för distorsion (A). För att lösa detta används en unik signalbehandlingsteknik från Sony i HT-A5000, som ger dynamiskt utökad bas oavsett volymnivå (B).

Diagram som visar hur en glidande equalizer ger dynamisk bas

Det här diagrammet är endast avsett som illustration.
1. Nivå 2. Låg 3. Hög 4. Frekvens

Återupptäck din favoritmusik

Med High-Resolution Audio kan du lyssna på musiken du älskar och få en riktigt autentisk upplevelse med hög precision. Testa 360 Reality Audio för ett nytt sätt att uppleva musik där du hamnar i centrum av ljudupplevelsen – omgiven av olika ljud och instrument som omsluter dig från alla håll.

Ingen försämrad bildkvalitet

Livfulla bilder med djup och verklighetstrogna färger. Den ursprungliga bildkvaliteten bevaras när filmerna spelas upp via HT-A5000-soundbaren så att du får en riktigt uppslukande visning. Du får även en spännande och verklighetstrogen spelupplevelse med stöd för de senaste formaten som Variable Refresh Rate (VRR) och Auto Low Latency Mode (ALLM) i HDMI 2.1.

Bild av en 8K HDR-logotyp, 4K 120-logotyp och Compatible with Dolby Vision-logotyp.
PlayStation®5-konsol och handkontroll bredvid en BRAVIA XR™-tv som visar en scen ur Horizon Forbidden West
Få en uppslukande spel- och filmupplevelse

Njut av uppslukande spel och filmer med de bästa bildinställningarna via automatisk HDR-Tone Mapping och automatiskt bildläge efter genre genom att ansluta din BRAVIA XR™-tv till PlayStation®5 via den här produkten .

Få ett fylligare ljud med en trådlös subwoofer och bakre högtalare

En trådlös subwoofer som tillval gör det möjligt för den inbyggda dubbla subwoofern att hantera bas och sång medan den extra trådlösa subwoofern tar hand om ljud i de lägre frekvenserna. Om du vill utöka biokänslan ytterligare med ljud bakifrån kan du lägga till våra trådlösa bakre tillvalshögtalare.

Bild på SA-SW5-subwoofer framifrån
SA-SW5 subwoofer

300 W djup och fyllig bas från ett 180 mm element med en passiv högtalarenhet (slavbas).

Bild på SA-SW3-subwoofer framifrån
SA-SW3 subwoofer

200 W ljud från en kompakt subwoofer med basreflex och 160 mm element.

Bild framifrån på ett par SA-RS5-högtalare
SA-RS5 bakre högtalare

Hela 180 W bredare surroundljud med uppåtriktade högtalare.

Bild framifrån på bakre SA-RS3S-högtalare
SA-RS3S bakre högtalare

Totalt 100 W bredare surroundljud.


Det bästa med tv-apparater från Sony

Tillsammans med en BRAVIA™-tv ger HT-A5000 en uppslukande ljud- och bildupplevelse med vår högsta kvalitet på ljud och bild. Den perfekta soundbaren för BRAVIA-tv-apparater.

Bild på tv som visar ljudvågor från skärmen för att illustrera akustisk mittsynk
Ännu mer uppslukande ljud med akustisk mittsynk från BRAVIA

När du ansluter en BRAVIA-tv med akustisk mittsynk blir både soundbaren och tv:n centerhögtalare i hemmabiosystemet. Om du sedan ansluter din soundbar till trådlösa tillvalshögtalare fungerar tv:ns högtalare som mittkanalen med din soundbar som en del av 360 Spatial Sound Mapping-systemet. Det gör att ljudet följer handlingen på skärmen med hög precision för en äkta uppslukande upplevelse.

En perfekt matchning av ljud och handling

Akustisk mittsynk gör att dialogen hörs exakt från den plats där karaktärerna är placerade i bild. När handlingen och ljudet är exakt justerade blir visningen mycket mer uppslukande. 

En familj som tittar på tv i vardagsrummet där ljudvågor kommer från skärmen
Användargränssnitt för soundbar på tv-skärm
Enkel styrning med BRAVIA

Med ett inbyggt användargränssnitt visas soundbarens ljudinställningar automatiskt på BRAVIA-menyn för snabbinställningar så att du enkelt kan kontrollera funktioner som ljudfält och volym.

Soundbar framför en BRAVIA-tv
Placering av soundbar

Om du har en BRAVIA med ett justerbart tv-ställ kan du justera läget och placera HT-A5000 diskret under tv:n för en stilren look.

Blockdesign med flerriktat ljud

HT-A5000 och de extra högtalarna har utformats utefter ett gemensamt blockkoncept med flerriktat ljud. Subwooferns snygga rundade kanter får den att se ut som ett block som sprider ljudet långt. Kombinationen av material med fina texturer gör att subwoofern passar bättre in i vardagsrummet.

Streama musik från dina favorittjänster

Med inbyggt stöd för Spotify Connect™ och andra musiktjänster via Bluetooth®, Chromecast eller Apple AirPlay 2 kan du enkelt lyssna på din favoritmusik.

Ett par som streamar musik hemma via HT-A5000
Bluetooth®-logotyp
Bluetooth®-anslutning

Streama musik trådlöst från en smartphone, surfplatta eller bärbar dator via Bluetooth®. 

Wi-Fi®-logotyp
Streaming via Wi-Fi

Anslut till internet via inbyggd Wi-Fi och streama musik från enheter i hemnätverket.

Logotyp för Spotify Connect™
Spotify Connect™

Spela upp Spotify direkt genom högtalaren via Spotify Connect™-appen på din enhet.

Chromecast inbyggt – logotyp
Chromecast built-in

Streama musik, webbradio och poddsändningar från din smartphone, surfplatta eller bärbara dator till ljudenheten. Tryck bara på castknappen.

Logotyp för Apple AirPlay
Apple AirPlay 2

Dela musik och annat från dina Apple-enheter till soundbaren. Det räcker med ett tryck.

Diagram som visar en person som styr HT-A5000-soundbaren genom att prata med röstassistenter
Röststyrning

Soundbaren är kompatibel med Google Assistent-aktiverade enheter med Chromecast built-in™ och Amazon Alexa-kompatibla enheter. Lägg till HT-A5000-soundbaren till högtalargruppen med Google Home-appen så kan du spela upp musik, reglera volym och använda många andra funktioner med bara rösten.

Atmosfäriskt ljud utan krångel

Tryck på knappen Sound Field på fjärrkontrollen när du ser på film och upplev ett atmosfäriskt ljud som placerar dig mitt i händelsernas centrum. Eller stäng av Sound Field för rent högtalarljud när du lyssnar på högupplöst ljud eller stereomusik.

Närbild på fjärrkontrollen till HT-A5000
Redo att användas direkt

HT-A5000 kan användas direkt vid leverans. Du behöver bara sätta i kontakten, ansluta till tv:n via HDMI eARC-anslutningen och slå på strömmen. Med USB, optisk ljudingång, HDMI-ingång och -utgång (eARC) samt S-CENTER OUT för kompatibla BRAVIA-modeller har du alla anslutningar du behöver för hisnande surroundljud.

Specifikationer och funktioner

Ta filmer och underhållning till en helt ny nivå med HT-A5000. Med bara soundbaren omsluts du av autentiskt 5.1.2-kanaligt surroundljud med S-Force PRO Front Surround och Vertical Surround Engine. Du kan även lägga till bakre högtalare som tillval och få 360 Spatial Sound Mapping med flera fantomhögtalare.
  • Stöd för 360 Spatial Sound Mapping med bakre högtalare som tillval

  • Flerdimensionellt ljud med surroundtekniken S-Force PRO Front och Vertical Surround Engine

  • Uppåtriktade högtalare, stråltweetrar, inbyggd dubbel subwoofer och tre fronthögtalare

  • Enkel konfiguration med optimering av ljudfält

  • Streama all din musik med trådlös anslutning

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön

Recensioner

Vad användarna säger