HT-A5000

Nästa nivå av uppslukande 5.1.2-kanaligt ljud

Ta filmer till en helt ny nivå. Med HT-A5000 omges du av äkta 5.1.2-kanaligt surroundljud med uppåtriktade högtalare, sidostråltweetrar, en inbyggd dubbel subwoofer och avancerad ljudprogramvaruteknik. Hamna inne i händelseförloppen när filmen utspelas ovanför och runt om dig.

Uppslukande surroundljud från en förstklassig soundbar

HT-A5000 har 5.1.2 kanaler: Två uppåtriktade högtalare för ljud ovanifrån, två stråltweetrar och tre fronthögtalare som ger ett bredare surroundljud samt en inbyggd dubbel subwoofer för djup bas. Med Vertical Surround Engine och S-Force PRO Front Surround skapar HT-A5000 ett virtuellt, omslutande surroundljud så att du verkligen kan ta del av Dolby Atmos® och DTS:X®.

Bild som visar hur ljudet från Vertical Surround Engine kommer ovanför lyssnaren för 3D-ljudupplevelser utan takmonterade högtalare
Ljudet kommer ovanifrån 

Tack vare vår teknik för virtuellt surroundljud kan soundbaren positionera ljudet vertikalt. Det gör att du kan ta del av 3D-ljud utan takmonterade högtalare. Liksom Dolby Atmos och DTS:X ger Vertical Surround Engine även andra format ett mer realistiskt och flerdimensionellt ljud.

Diagram som visar hur surroundtekniken S-Force PRO Front ger virtuellt surroundljud endast genom att använda fronthögtalarna
Surroundljud utan krångel 

Med vår unika teknik för digital bearbetning av ljudfält reproduceras surroundljudfältet virtuellt så att ljudet från fronthögtalarna spelas upp från båda sidor. Det ger dig ett storslaget bioliknande surroundljud utan att vardagsrummet fylls med högtalare.

Se på film med virtuellt surroundljud

Vill du prova det uppslukande ljudet från HT-A5000 på någon av dina favoritenheter? Vi rekommenderar att du tar på dig dina hörlurar för en spännande virtuell ljudupplevelse.

Ljud från avancerade högtalare och en subwoofer

Med kraftfulla högtalare får du en ren och bred ljudåtergivning i rummet. Två uppåtriktade högtalare som gör att ljudet verkar komma uppifrån, två stråltweetrar och tre fronthögtalare som ger ett surroundljud samt en subwoofer för mullrande bas.

Jämförelse mellan den unika rektangulära formen på X-Balanced Speaker Unit och en konventionell högtalare
X-Balanced Speaker Unit

De uppåtriktade högtalarna, den inbyggda dubbla subwoofern och fronthögtalaren har en X-Balanced Speaker Unit. Högtalarnas unika rektangulära form maximerar membranets yta och ger kraftfullare bas. Det minskar även elementets rörelser samtidigt som ljudtrycket bibehålls samt ger mindre distorsion och renare sångröster. 

Skala upp din digitala musik i realtid

Med Edge-AI (artificiell intelligens) skalar DSEE Extreme™ (Digital Sound Enhancement Engine) upp komprimerade digitala musikfiler i realtid. Tekniken identifierar dynamiskt instrument, musikgenrer och enskilda delar i varje låt, t.ex. sångpartier och mellanspel. Höga toner som går förlorade vid kompressionen återställs för en djupare och mer fullständig lyssnarupplevelse.

Diagram som visar realtidsåterställning av komprimerade filer med DSEE Extreme

A = Expanderad ljuddynamik (subtila nyanser för stränginstrument och vid låg volym)
B = Återställda höga frekvenser (realism i akustisk musik och sång)

Diagram som visar hur intermodulerande distorsionsreducering fungerar

Det här diagrammet är endast avsett som illustration.
1. Vågformer för röst 2. Vågformer för bas 3. Modulerade vågformer

Tydligare röst

Ju djupare basljud, desto mer rör sig högtalarnas membran. Detta kan skapa en effekt som kallas fasmodulerande distorsion när membran med fullständigt frekvensomfång samtidigt behöver återge högre frekvenser. Vår unika signalbehandlingsteknik kompenserar för effekten och ger tydligare dialog och mer lokalt ljud. Förbättringar av de modulerade vågformerna ger renare ljud och bidrar till att förhindra röstdistorsion.

Utökad bas

Det krävs mycket effekt för att återge djupa basfrekvenser korrekt och det blir ofta risk för distorsion (A). För att lösa detta används en unik signalbehandlingsteknik från Sony i HT-A5000, som ger dynamiskt utökad bas oavsett volymnivå (B).

Diagram som visar hur en glidande equalizer ger dynamisk bas

Det här diagrammet är endast avsett som illustration.
1. Nivå 2. Låg 3. Hög 4. Frekvens

Återupptäck din favoritmusik

Med High-Resolution Audio kan du lyssna på musiken du älskar och få en riktigt äkta upplevelse med hög precision. Testa 360 Reality Audio för ett nytt sätt att lyssna på musik där du hamnar mitt bland olika ljud och instrument.  

Ingen försämrad bildkvalitet

Livfulla bilder med djup och verklighetstrogna färger. Den ursprungliga bildkvaliteten bevaras när filmerna spelas upp via HT-A5000-soundbaren så att du får en riktigt uppslukande visning. Spelen blir också betydligt mer spännande och realistiska i och med att HT-A5000 hanterar de senaste formaten.

Få ett fylligare ljud med trådlös subwoofer och bakre högtalare

Lägg till en extra trådlös subwoofer för ännu djupare bas. När du har två typer av subwoofrar kan den inbyggda dubbla subwoofern i HT-A5000 hantera bas och sång medan den extra trådlösa subwoofern tar hand om ljud i de lägre frekvenserna. Om du vill utöka biokänslan ytterligare kan du lägga till våra trådlösa bakre tillvalshögtalare SA-RS3S.

Bild på SA-SW5-subwoofer framifrån
SA-SW5 subwoofer

300 W djup och fyllig bas från ett 180 mm element med passiv radiator.

Bild på SA-SW3-subwoofer framifrån
SA-SW3 subwoofer

200 W ljud från en kompakt subwoofer med basreflex och 160 mm element.

Bild framifrån på bakre SA-RS3S-högtalare
SA-RS3S bakre högtalare

Hela 100 W bredare surroundljud med möjlighet för väggmontering. 


Innovativ teknik för högkvalitativt ljud
Diagram som visar hur HT-A5000 smart mäter varje högtalares position och optimerar ljudet för ditt rum
Optimering av ljudfältet

Högtalarna behöver inte placeras exakt. HT-A5000 med inbyggda mikrofoner sköter allt åt dig genom att smart mäta upp varje högtalares position, vertikalt och horisontellt, och sedan optimera ljudet för rummet. Med HT-A5000 får du optimering av ljudfält med eller utan extra högtalare. Aktivera den enkla kalibreringsprocessen under första konfigurationen eller senare från startmenyn.

Det bästa med tv-apparater från Sony

Tillsammans med en BRAVIA™-tv ger HT-A5000 en uppslukande ljud- och bildupplevelse med vår högsta kvalitet på ljud och bild. Den perfekta soundbaren för BRAVIA-tv-apparater.

Bild på tv som visar ljudvågor från skärmen för att illustrera akustisk mittsynk
Ännu mer uppslukande ljud med akustisk mittsynk från BRAVIA

När soundbaren är ansluten till en BRAVIA-tv med akustisk mittsynk via den medföljande kabeln blir både soundbaren och tv:n hemmabiosystemets centerhögtalare. Det gör att ljudet matchas exakt med det som visas på skärmen för en helt uppslukande upplevelse.

En perfekt matchning av ljud och handling

Akustisk mittsynk gör att dialogen hörs exakt från den plats där karaktärerna är placerade i bild. När handlingen och ljudet är exakt justerade blir visningen mycket mer uppslukande. 

En familj som tittar på tv i vardagsrummet där ljudvågor kommer från skärmen
Användargränssnitt för soundbar på tv-skärm
Enkel styrning med BRAVIA

Med ett inbyggt användargränssnitt visas soundbarens inställningar automatiskt på BRAVIA-menyn för snabbinställningar så att du enkelt kan kontrollera ljudlägen, ljudfält och volym.  

Soundbar framför en BRAVIA-tv
Soundbar-placering

Om du har en BRAVIA med ett tv-ställ med flera lägen kan du ändra läget på det och placera HT-A5000 diskret under tv:n för ett rent utseende.

Blockdesign med flerriktat ljud

HT-A5000 och de extra högtalarna har utformats utefter ett gemensamt blockkoncept med flerriktat ljud. Subwooferns snygga rundade kanter får den att se ut som ett block som sprider ljudet långt. Kombinationen av material med fina texturer gör att subwoofern passar bättre in i vardagsrummet.

Strömma musik från dina favorittjänster

Med inbyggt stöd för Spotify Connect™ och andra musiktjänster via Bluetooth®, Chromecast eller Apple AirPlay 2 kan du enkelt lyssna på din favoritmusik.

Ett par som strömmar musik hemma via HT-A5000
Bluetooth®-logotyp
Bluetooth®-anslutning

Strömma musik trådlöst från en smartphone, surfplatta eller bärbar dator via Bluetooth®. 

Wi-Fi®-logotyp
Streaming via Wi-Fi

Anslut till internet via inbyggd Wi-Fi och strömma musik från enheter i hemnätverket.

Logotyp för Spotify Connect™
Spotify Connect™

Spela upp Spotify direkt genom högtalaren via Spotify Connect™-appen på din enhet.

Chromecast inbyggt – logotyp
Chromecast built-in

Strömma musik, webbradio och poddsändningar från din smartphone, surfplatta eller bärbara dator till ljudenheten. Tryck bara på castknappen.

Logotyp för Apple AirPlay
Apple AirPlay 2

Dela musik och annat från dina Apple-enheter till soundbaren. Det räcker med ett tryck.

Diagram som visar en person som styr HT-A5000-soundbaren genom att prata med röstassistenter
Röststyrning

Soundbaren är kompatibel med Google Assistent-aktiverade enheter med Chromecast built-in™ och Amazon Alexa-kompatibla enheter. Lägg till HT-A5000-soundbaren till högtalargruppen med Google Home-appen så kan du spela upp musik, reglera volym och använda många andra funktioner med bara rösten.

Atmosfäriskt ljud utan krångel

Tryck på fjärrkontrollens Sound Field-knapp för att få atmosfäriskt ljud som tar dig till handlingens mitt. Välj surroundtekniken S-Force PRO Front och Vertical Surround Engine för uppslukande filmer och stäng av Sound Field för rent högtalarljud när du lyssnar på Hi-Resolution Audio eller musik.

Närbild på fjärrkontrollen till HT-A5000
Redo att användas direkt

HT-A5000 kan användas direkt vid leverans. Du behöver bara sätta i kontakten, ansluta till tv:n via HDMI eARC-anslutningen och slå på strömmen. Med USB, optisk ljudingång, HDMI-ingång och -utgång (eARC) samt S-CENTER OUT för kompatibla BRAVIA-modeller har du alla anslutningar du behöver för hisnande surroundljud.

Specifikationer och funktioner

  • Flerdimensionellt ljud med surroundtekniken S-Force PRO Front och Vertical Surround Engine

  • Strömma all din musik med trådlös anslutning

  • Uppåtriktade högtalare, stråltweetrar, inbyggd dubbel subwoofer och fem fronthögtalare för uppslukande filmvisning

  • Enkel konfiguration med optimering av ljudfält

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön