Världens första tv-apparater med kognitiv intelligens – en ny dimension av bild och ljud

Vad är kognitiv intelligens?

Sättet som vi uppfattar världen baseras på information som kommer från ögonen och öronen till hjärnan samtidigt. Konventionell AI kan bara upptäcka och analysera elementen enskilt, som färg, kontrast och detaljer. Cognitive Processor XR kan korsanalysera alla element samtidigt, precis som hjärnan.

Analyserar enorma mängder information, precis som våra hjärnor

Cognitive Processor XR skapar den här verklighetskänslan genom att dela upp skärmen i hundratals zoner och identifierar enskilda föremål i dessa zoner bättre än någonsin. Dessutom kan några 100 000 olika komponenter korsanalyseras för att skapa en bild på en sekund, precis som våra hjärnor.

Omvärlden precis så som våra ögon ser den 
En delad skärm med en bild av en påfågel som visar hur färg, kontrast, skärpa och rörelse justeras för en balanserad bild
Varje komponent i balanserad harmoni, för verklig bild

Till skillnad från en vanlig tv där alla bildelement anpassas till samma nivå optimerar BRAVIA XR-tv:n via korsanalys varje element i samspel med andra element för bästa resultat, vilket ger en välbalanserad bildupplevelse som känns helt naturlig.

En bild av en kvinna på ett tåg som framhäver de fokusförbättringar som BRAVIA XR ger
Fokuserar på samma sätt som våra ögon

BRAVIA XR-tv-apparaterna fungerar på samma sätt som dina ögon: de identifierar scenens huvudsakliga fokuspunkt och förstärker föremålens detaljer så att de lyfts fram med ett naturligt djup, precis som i verkligheten. 

Skapa ett mer realistiskt och uppslukande ljudlandskap, precis som i verkliga livet
Tv som visar en kvinna som sjunger, med ljudvågor som kommer från mikrofonen på skärmen
Ljudplacering som tar dig till händelsernas centrum

BRAVIA XR-tv:n har avancerad ljudbearbetning som härmar det mänskliga örat genom att identifiera varifrån ljudet kommer och placerar det på precis rätt plats på skärmen, vilket gör att du hamnar mitt i händelsernas centrum.

En kvinna tittar på tv i soffan i vardagsrummet, med ljudvågor från virtuella högtalare ovanför, bakom och framför henne
En virtuell ljudupplevelse med extra dimensioner 

BRAVIA XR-tv-apparater skapar en flerdimensionell upplevelse med både horisontella och vertikala ljudvågor. De analyserar och uppkonverterar ljudet till 5.1.2-kanaligt surroundljud, vilket skapar en helt tredimensionell ljudbild. 

Du får ännu mer spänning och engagemang via skärmen

Hur känns verkligheten? Vårt svar på den frågan är vår BRAVIA XR-tv med ”kognitiv intelligens”. Den förstår hur våra ögon ser och hur våra öron hör för att ge ett mänskligare perspektiv på skärmen. Det ger en upplevelse som ligger närmare den verkliga världen och är mer uppslukande.

Lyssna på filosofin bakom BRAVIA XR 

Lyssna på när det tekniska teamet bakom de nya BRAVIA XR-tv-apparaterna berättar om vad som drev dem att skapa en helt ny typ av tv-processor.

Upptäck inspirationen bakom BRAVIA XR-designen

Hör vad det kreativa teamet bakom BRAVIA XR-designen har att säga om dess minimalistiska koncept, med extremt smala ramar och en one slate-design som ger en riktigt uppslukande upplevelse i hemmet.

Se lanseringen av den nya BRAVIA XR-tv:n

Ta reda på filosofin bakom BRAVIA XR med den interna Cognitive Processor XR och hur den förbättrar bild och ljud för en upplevelse som är mer verklighetstrogen än någonsin. Se intervjuer med våra partner om BRAVIA CORE och Google TV om deras medverkan för att utveckla dessa funktioner.

Titta på demonstrationen av BRAVIA XR

Upptäck tekniken bakom BRAVIA XR-serien och upplev alla förbättringar av bild, ljud och smarta funktioner som får dessa tv-apparater att sticka ut från mängden.

XPERIA 5 II Newsletter Subscription
.
Alpha-XC Newsletter Subscription
.
.