SMARTPHONES

Xperia XZ2 5,7-tums 18:9 HDR-display med full HD+ | 19 MP kamera

Xperia XZ2
Bild på Xperia XZ2 5,7-tums 18:9 HDR-display med full HD+ | 19 MP kamera

pinkgreensilverblack

Bilder på Xperia XZ2 5,7-tums 18:9 HDR-display med full HD+ | 19 MP kamera
Bilder på Xperia XZ2 5,7-tums 18:9 HDR-display med full HD+ | 19 MP kamera
Bilder på Xperia XZ2 5,7-tums 18:9 HDR-display med full HD+ | 19 MP kamera
Bilder på Xperia XZ2 5,7-tums 18:9 HDR-display med full HD+ | 19 MP kamera
Bilder på Xperia XZ2 5,7-tums 18:9 HDR-display med full HD+ | 19 MP kamera
Bilder på Xperia XZ2 5,7-tums 18:9 HDR-display med full HD+ | 19 MP kamera
Bilder på Xperia XZ2 5,7-tums 18:9 HDR-display med full HD+ | 19 MP kamera
Xperia XZ2

Xperia XZ2 är fullpackad med den senaste tekniken från Sony för att ge dig underhållning som berör sinnena på ett helt nytt sätt. Oavsett om du drömmer dig bort i en film med HDR-upplösning eller fotograferar de svårfångade detaljerna med den nya avancerade Motion Eye™-kameran.

Best of MWC 2018 PhoneArena Awards-logotypen
Best of MWC 2018 PhoneArena Awards

Xperia™ XZ

Android Central – MWC 2018 Top Pick-logotypen
Android Central – MWC 2018 Top Pick

”XZ2 är lätt en av Sonys snyggaste mobiler på flera år.”

Låt dig uppslukas av underhållningen

Med Sonys Dynamic Vibration System, en HDR-display med full HD+ och Sonys BRAVIA® TV-teknologi får du uppleva filmer och videoklipp på ett helt nytt sätt. Dessutom gör de kraftfulla stereohögtalarna att du får ett helt omslutande ljud.

Världens första smartphone som spelar in video i 4K HDR-upplösning

Upptäck världens första smartphone som spelar in video i 4K HDR-upplösning. Med skarpare kontrast, rikare färger och en större detaljrikedom blir dina videor närmare biokvalitet.

Kamera på 19 MP
Kamera på 19 MP

Vår nya avancerade Motion Eye™-kamera, som utrustats med en bildsensor med integrerat minne, skapar foton och videor som ser ofattbart realistiska ut.

Ikon för 960 bilder per sekund
Super Slow Motion

Registrera vad ögat missar med video i dramatisk superslowmotion och spela in i full HD med 960 bilder per sekund.

Ikon för 3D-skapare
3D-skapare

Med Xperia XZ2 kan du både använda 3D-skaparen med den främre kameran och huvudkamerorna så att du kan skanna dig själv och dina omgivningar och skriva ut eller dela dem i 3D i sociala medier.

Ljud med hög upplösning
Studioljud

Få överlägset ljud med Xperia XZ2. Med högupplöst ljud får du bästa möjliga ljudkvalitet och LDAC, vilket innebär att allt låter bra, även när du lyssnar trådlöst. Dessutom gör de kraftfulla stereohögtalarna att du kan dela din musik och dina filmer med dina vänner.

Designad för dina sinnen

Designen hos nya Xperia XZ2 placerar bekvämt den senaste tekniken i handflatan. Den unika 3D-glaset har inspirerats av hur ljuset rör sig och de mjuka linjerna skapar en känsla av naturliga rörelser, vilket förstärks av den med en vackra, sömlösa ytan.

Corning® Gorilla® Glass 5-logotyp
Hållbart Corning® Gorilla® Glass 5

Framsidan och baksidan är tillverkade av Corning® Gorilla® Glass 5 för att komplettera designen och öka hållbarheten.

IP65/68-logotyp
Vattensäker

Regn och spill är inget problem för Xperia XZ2 som är vattentålig enligt IP65/68.

Vår snabbaste processor hittills

Mobilplattformen Qualcomm® Snapdragon™ 845 ger Xperia XZ2 en hastighet och prestanda i världsklass. Det betyder att du aldrig mer behöver vänta och kan spela laggfritt och strömma video utan avbrott.

Ett batteri som räcker längre

Xperia XZ2 ger dig världens bästa batteriprestanda i en ledande premiumsmartphone. Smart Stamina arbetar i förebyggande syfte för att hålla ström i batteriet längre medan Qnovo Adaptive Charging och Batterivård ger batteriet en längre livslängd.

Ny avancerad Motion Eye™-kamera

Ta andlöst vackra bilder och filma i otrolig 4K-upplösning och HDR med nästa generations Motion Eye™-kamera.

Filma som proffsen – videoinspelning i 4K HDR

Xperia XZ2 spelar in video i 4K HDR-upplösning så att du kan fånga verkligheten på bild med andlöst levande färger, otrolig kontrast och förbluffande detaljskärpa. Upptäck revolutionerande mobilfotograferingsteknologi, bara från Xperia.

Superslowmotion – nu i full HD

Den avancerade Motion Eye™-kameran spelar in superslowmotion med 960 fps i HD eller full HD. Och den spelar också in i standardslowmotion med 120 bilder per sekund. Växla mellan lägena för att föreviga flyktiga ögonblick med dramatisk video.

Otroliga stillbilder

Vår Motion Eye™-kamera skapar foton med fantastisk kvalitet i svag belysning tack vare bildsensorn med integrerat minne.

Förutseende bildtagning från en smartphonekamera
Förutseende bildtagning

Förutseende bildtagning detekterar automatiskt rörelser eller ett leende och kommer att börja ta foton innan du trycker på avtryckaren så att du aldrig missar ett leende eller överraskande ögonblick igen.

Sekvenstagning med autofokus
Sekvenstagna bilder med autoskärpa

Använd sekvenstagning med autofokus för att ta superskarpa bilder som innehåller mycket rörelse. Den spårar och registrerar skarpa bildsekvenser med rörliga objekt så att du slipper suddiga actionbilder.

De senaste kamerateknikerna från Sony

Den nya avancerade Motion Eye™-kameran är byggd med kunskap från våra α™- och Cyber-shot™-kameror så att din Xperia XZ2 ska vara utrustad med det bästa från Sony.

Logotyp för mobilsensorn Exmor RS™
Bättre bilder med mindre brus

Den senaste Exmor RS™-mobilsensorn med integrerat minne har ny teknik som förutseende bildtagning för att ge dig bättre foton.

G Lens-logotyp
Fånga fler detaljer

Vår omarbetade G Lens registrerar detaljer och strukturer korrekt och ger högre optisk klarhet över hela bilden.

Logotyp för mobilbildprocessorn BIONZ™
Snabbare bildbehandling

Vår omtalande bildprocessor BIONZ™ för mobila enheter ger dig extremt korrekt rörelseigenkänning och snabb bildbehandling.

Fyll din värld med underhållning i HDR

Se filmer och annat med exceptionell kontrast och färg med en stor High Dynamic Range-display (HDR). Och med vårt Dynamic Vibration System känner du dramatiken i handen.

Upptäck den bästa filmupplevelsen

Dröm dig bort i dina favoritserier både hemma och på tåget. Xperia XZ2 använder Sonys BRAVIA® TV-teknologi för att uppkonvertera bildkvaliteten på allt till nära High Dynamic Range (HDR). Så du får du kontrast, detaljskärpa och färg av biokvalitet också när du strömmar video.

Logotyp för X-Reality™ för mobila enheter
Uppkonvertera bildkvaliteten

Med X-Reality™ för mobila enheter upplever du detaljskärpan och klarheten i en bild som ligger nära High Dynamic Range (HDR).

Logotyp för TRILUMINOS™ Display for mobile
Levande färger

TRILUMINOS™ Display for mobile producerar ca 30 % detaljrikare färger än standarddisplayer. Färgmappning från en bredare palett för en mer naturlig känsla.

Fängsla sinnena med Dynanic Vibration

Oavsett om du tittar på film eller lyssnar på musik så analyserar Sonys Dynamic Vibration System ljudinformationen och låter dig känna pulsen i handen för att ge dig en verkligt unik underhållningsupplevelse. Och du kan stänga av funktionen om du inte är på humör.

S-Force Front Surround
Bioeffekt med kraftfulla stereohögtalare

De kraftfulla framåtriktade stereohögtalarna i Xperia XZ2 gör att du kan dela dina favoritvideor med vännerna. Med S-Force Front Surround är detta de ljudstarkaste Xperia-högtalarna någonsin.

Sonys ljudexpertis står alltid på din sida

Den ljudförbättrande teknologin, som högupplöst ljud och LDAC, gör att Xperia XZ2 alltid ger dig en musikupplevelse utöver det vanliga.

Slå dig ner bredvid din favoritartist

Tack vare det högupplösta ljudet låter musiken så klart att det är som om du befann dig i studion. Till och med komprimerade ljudfiler låter bättre eftersom DSEE HX™ lyfter dem så att de ligger närmare originalinspelningen.

Logotyp för ClearAudio+
Finjustera varje ögonblick

ClearAudio+ är ett teknikpaket som finjusterar ljudet för att ge dig en mer känslosam upplevelse.

Equalizerikon
Välj dina idealinställningar

Equalizern finjusterar frekvenserna så att varje ljud låter precis som du vill ha dem.

Clear BASS-logotyp
Kraftfull bas utan distorsion 

Rika, djupa toner och en fylligare bas med Clear BASS.

LDAC-logotyp
Bättre Bluetooth™-strömning

Ljudkvaliteten har aldrig varit bättre när du ansluter till trådlösa högtalare eller hörlurar tack vare LDAC. Den förbättrade Bluetooth-tekniken kan hantera nära High-Resolution Audio.

Kraftfulla stereohögtalare

Njut av musiken med de ljudstarkaste Xperia-högtalarna någonsin. De framåtriktade stereohögtalarna använder S-Force Front Surround för att placera dig mitt i musiken.

Ser unik ut, känns naturlig

Den nya Xperia XZ2 har förpackat den senaste tekniken i en flödande och elegant design. Med hjälp Sonys vackra hantverk är den både en fröjd för ögat och ligger bekvämt i handen.

”Xperia XZ2 bygger på tanken att teknik, estetik och användarvänlighet inte behöver utesluta varandra och med den tanken som grund har vi skapat en smartphone som ligger perfekt i handen.”

Designteamet bakom Xperia

Den senaste tekniken i ett attraktivt paket

Tack vare Sonys tekniska innovations- och designarbete är Xperia XZ2 lika vacker på insidan som på utsidan.

Designad för att ligga perfekt i handen

Xperia XZ2 har en yta av flödande 3D-glas som skapar en sömlös form som ligger bekvämt i handen. För bästa möjliga underhållningsupplevelse.

En hypnotisk yta

Tack vare det vackra glaset och ljusflödet ser du vackra reflektioner och färger från omgivningen från varje vinkel.

Färger som inspirerats av ljuset
Intuitiv design

Fingeravtryckssensorn sitter på en naturlig plats så att du kan låsa upp mobilen utan att flytta handen. Kameran är också placerad närmre mitten så att du kan komponera dina foton som ett proffs.

Hållbar och vacker

Xperia XZ2 är IP65/68-klassad, vilket betyder att den tål skvättar, spill och oväntade skurar så att du alltid ska kunna besvara samtal i regnet utan att tveka. Och med Corning® Gorilla® Glass 5 är mobilen skyddad från båda hållen.

Kraftigt batteri, extremt snabb processor

Få den toppmoderna mobilplattformen Qualcomm® Snapdragon™ 845 och världens bästa batteriprestanda bland ledande premiumsmartphones.

Ett batteri som räcker hela dagen

Xperia XZ2 har ett 3 180 mAh batteri – och under de dagar du använder extra mycket batteri arbetar Smart Stamina förebyggande för att hålla batteriet vid liv längre.

Så här fungerar Smart Stamina
Smart Stamina-ikon
Förutsäger strömnivåerna

Xperia XZ2 gör en uppskattning av hur länge batteriet kommer att räcka baserat på hur du normalt använder mobilen.

Ikon för tidig varning
Varnar tidigt

Om den tror att batteriet kommer att ta slut senare under dagen uppmanar den dig att aktivera STAMINA-läget.

Ikon för strömförbrukning
Gör att batteriet räcker

STAMINA-läget kapar energiförbrukningen så att batteriet håller hela dagen.

Ett batteri med längre livslängd

De flesta batterierna blir svagare över tid men vår laddningsteknik hjälper till att hålla ditt i form längre.

Diagram för Qnovo Adaptive Charging
Qnovo Adaptive Charging

Adaptiv laddning med Qnovo övervakar batteriets hälsa när det laddas och justerar de aktuella laddningsnivåerna så att batteriet inte överladdas.

Battery Care-diagram för smartphones
Batterivård

Ett fulladdat batteri kan skadas om det lämnas inkopplat. Batterivård laddar mobilen till 90 %, väntar och laddar sedan till 100 % precis innan din väckningstid.

Processorn som är bäst i klassen

Oavsett om du surfar på internet eller spelar snabba spel ger Xperia XZ2 en sömlös prestanda tack vare mobilplattformen Qualcomm® Snapdragon™ 845.

Hämtningsikon
Hämtning med upp till 1,2 gigabit/sek

Med supersnabb hämtning får du ner ett avsnitt av en tv-serie på 20 sekunder.

Överföringsikon
Överföring med upp till 150 Mbps

Dela innehåll och skicka filer snabbt tack vare snabb överföring.

Ikon för CPU-hastighet
Upp till 30 % snabbare processor

Den centrala processorenheten är 30 % snabbare än de i föregående mobilmodeller, så allt går fortare.

Få tillgång till bilder och videofiler snabbare

Universell flashminneslagring ger tillgång till data med 1,5 GB/sek, vilket är tre gånger så snabbt som för ett vanligt minne – så nu slipper du vänta på att videor och bilder ska läsas in.

Utöka minnet

Vill du ha mer minne? Stoppa in ett microSD-kort i kortplatsen och öka det med 400 GB.

Specifikationer

19 MP Motion Eye™-kamera, 4K HDR-filminspelning och 5,7-tums 18:9 HDR-display med HD+.
  • 5,7-tums 18:9 HDR display med full HD+ och HDR-uppkonvertering med X-reality™ för mobila enheter

  • Dynamic Vibration System från Sony för en omslutande underhållning

  • 19 MP Motion Eye™-kamera med videoinspelning i 4K HDR

  • Mobilplattformen Qualcomm® Snapdragon™ 845

  • IP65/68 vattentät design

Mått
153 × 72 × 11,1 mm
Vikt
198 g
Vattentålig
Vattentålig (IP5/8)
Antal SIM
Ett SIM-kort, dubbla SIM-kort
kapacitet
3180 mAh
Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön

Recensioner

Vad användarna säger