SMARTPHONES

Xperia XZ Premium 5,5-tums 4K HDR-skärm | 19 MP-kamera

Xperia XZ Premium
Bild på Xperia XZ Premium 5,5-tums 4K HDR-skärm | 19 MP-kamera

pinksilverblack

Bilder på Xperia XZ Premium 5,5-tums 4K HDR-skärm | 19 MP-kamera
Bilder på Xperia XZ Premium 5,5-tums 4K HDR-skärm | 19 MP-kamera
Bilder på Xperia XZ Premium 5,5-tums 4K HDR-skärm | 19 MP-kamera
Bilder på Xperia XZ Premium 5,5-tums 4K HDR-skärm | 19 MP-kamera
Bilder på Xperia XZ Premium 5,5-tums 4K HDR-skärm | 19 MP-kamera
Bilder på Xperia XZ Premium 5,5-tums 4K HDR-skärm | 19 MP-kamera
Bilder på Xperia XZ Premium 5,5-tums 4K HDR-skärm | 19 MP-kamera
Bilder på Xperia XZ Premium 5,5-tums 4K HDR-skärm | 19 MP-kamera
Fånga en ny värld av oupptäckta rörelser

Motion Eye™-kameran som kan spela in i superslowmotion med 960 bilder per sekund – fyra gånger så långsam uppspelning jämfört med andra smartphone-enheter. Med tekniken för förutseende bildtagning är du ett steg före händelserna eftersom telefonen börjar buffra bilder redan innan du trycker på knappen.

Avancerad Sony-kvalitet på kameran

Få fantastiska bilder även när du fotograferar i svag belysning

Med teknik som bygger på den i våra berömda Cyber-Shot™-kameror ger Xperia XZ Premium slående bildkvalitet även i svag belysning. Den nya Exmor™ RS-sensorn för mobil har större pixlar och ett G-objektiv med ledande teknik för tydligare och skarpare bilder.

Avancerad Sony-kvalitet på kameran
Världens första smartphone med en 4K HDR-display

Xperia XZ Premium är den första smartphone-enheten som har en 4K HDR-display – med samma teknik som används i Sonys BRAVIA® TV-apparater. Du kan titta på det senaste 4K HDR-innehållet och få en unik upplevelse med häpnadsväckande färger, tydlighet och kontrast.

Allt förenas på ett vackert sätt

Sömlösa flödande linjer. Fantastiska glasytor. Xperia XZ Premium är lika elegant som den är ergonomisk, med en snygg utsida som matchar innovationerna inuti perfekt. Det är en riktigt harmonisk upplevelse.

Vattensäker
Låt det regna

Byggd för att tåla skvätt, spill och oväntade duschar

Regn är något du inte längre behöver fundera på när du är ute med Xperia XZ Premium. Vattentålig, dammtålig och förstärkt med hållbart Corning® Gorilla®-glas 5 – den är i princip livstålig.

Sätter standard för smartphone-ljud

Det högupplösta ljudet togs ursprungligen fram för våra förstklassiga ljudprodukter, och det bevarar detaljerna och klarheten i musiken så att du hör den som artisten ville att det skulle låta.

Qualcomm® Snapdragon™ 835-processor
Den mest kraftfulla processorn i en mobil enhet från Sony

Kraften som tar dig längre

Surfa supersnabbt på webben, spela utan krångel, strömma video utan avbrott och gör flera saker samtidigt – allt sker i blixtens hastighet med nya Qualcomm® Snapdragon™ 835-processorn. Och med en hämtningshastighet upp till 1 Gbit/s finns det inget som håller dig tillbaka.

En smartphone som hela tiden lär sig

Xperia XZ Premium lär sig av dig och anpassar sig efter ditt liv ju mer du använder den. Den håller koll på batterinivån och förutser dina favoritfunktioner, som en bärbar bundsförvant.

Xperia Actions
Xperia Actions

Xperia XZ Premium lägger märke till alla småsaker du gör, till exempel aktiverar tyst läge vid behov. Den anpassar sedan inställningarna därefter, så att du alltid får en enkel och bekväm upplevelse med mobilen.

Smart Stamina
Smart Stamina

Smart Stamina förstår hur du använder laddningen under dagen och ser till att du inte får slut på batterier innan dagen är slut. Xperia XZ Premium optimerar till och med laddningen så att du kan lita på att batteriet håller under telefonens hela livstid.

”Horizon Zero Dawn”
©Sony Interactive Entertainment Europe.
Publicerad av Sony Interactive Entertainment Inc.

Spela friare

Spela PS4™-spel utan avbrott på din smartphone var som helst i ditt hem via Wi-Fi-nätverk

Utforska fjärran galaxer i köket eller gör spektakulära mål på balkongen, bara med Sony. Med PS4 Remote Play kan du uppleva den kittlande känslan i PlayStation®-spelupplevelsen från din telefon, var du än är i huset.

Alla våra senaste kamerainnovationer i en smartphone

Med nya Motion Eye™-kameran har du tiotals år av Sony-innovation i din hand och kan fånga livet på sätt som ingen annan smartphone kan. Den är byggd utifrån kunskap från våra α™- och Cyber-shot™-sortiment, för bilder och videor som helt enkelt är otroliga att se.

Ett banbrytande sätt att fånga världen

Med superslowmotion och förutseende bildtagning låter nya Motion Eye™-kameran dig uppleva mer än vad det mänskliga ögat kan se. Den bearbetar snabbare och smartare än någonsin tidigare, för exceptionell bildkvalitet och vår bästa teknik för rörelseigenkänning hittills.

Exmor RS™ för mobila enheter
Skarpa bilder med mindre brus

Den nya sensorn Exmor RS™ för mobila enheter med minne har fem gånger snabbare bildavläsning för skarpare rörelsebilder.

G-objektiv
Prisbelönt Sony G-objektiv

Vår omarbetade G Lens registrerar detaljer och strukturer korrekt och ger högre optisk klarhet över hela bilden.

BIONZ™
Smart bildbehandling

Vi har uppgraderat vår välkända, smarta bildprocessor BIONZ™ för mobila enheter, vilket ger dig mer korrekt rörelseigenkänning och snabbare bildbehandling.

Superslowmotion är här

Motion Eye™-kameran är unik: den spelar in 960 bilder per sekund för uppspelning i superslowmotion som avslöjar livets dolda magi. Inspelningen är fyra gånger långsammare än videor från andra smartphone-enheter och avslöjar all dramatik och alla detaljer.

Fånga leendet

Du missar aldrig det oförutsedda igen, oavsett om det är ett vackert leendet eller konster i luften. Förutseende bildtagning börjar automatiskt att buffra bilder flera sekunder innan du trycker på avtryckaren.

Actionbilder med oöverträffad klarhet
Superskarpa actionbilder

Xperia XZ Premium har sekvenstagning med autofokus som spårar och fotograferar sekvenser med rörliga objekt skarpt, så att du slipper suddiga actionfoton.

Få kreativ kontroll

Med manuell styrning av skärpa och slutartid får du ännu större kreativ frihet.

Ta selfies som en superstjärna

Vår främre kamera innehåller 13 megapixlar, vår välkända 1/3,06-tumssensor för svag belysning och ett vidvinkelobjektiv på 22 mm för fantastiska selfies som alla kommer vilja dela.

selfies som en superstjärna
Movie Creator
Fota och dela

Skapa egna filmer och dela dem med dina vänner på Facebook.

Filmskaparen gör om dina foton och videor till delbara filmer. Och det gäller inte bara ditt eget mediebibliotek – du kan även använda videor från en grupp för ett Facebook-evenemang. Lägg till din egen kreativa touch genom att redigera bilder och musiksätta.

Världens första smartphone med en 4K HDR-display

Du kommer att inspireras av 4K HDR-skärmens exceptionella upplösning, färger och kontrast.

Mer verklighetstrogna bilder

När du jämför 4K HDR med vanliga skärmar blir skillnaden väldigt tydlig

Med hjälp av Sonys BRAVIA® TV-teknik spelar Xperia XZ Premium 4K HDR-innehåll som är så klart och naturtroget att du häpnar. Titta på videon för att lära dig mer om den uppslukande upplevelsen med den här banbrytande tekniken.

Färgerna väcks till liv

TRILUMINOS™ Display för mobila enheter är en unik teknik som kan producera ungefär 138 % av det färgspektrum som en standarddisplay visar. Varje nyans blir vacker, intensiv och levande samt väcker bilder och filmklipp till liv.

sRGB 138 %*
*jämfört med standardvideor (SDR)

Fler nyanser, mer realism

Eftersom TRILUMINOS Display för mobila enheter selektivt använder färger från en bredare palett bevaras alla livets subtila nyanser. Även rött, blått och grönt som vanligtvis är svårare att avspegla på en skärm, ser levande och realistiskt ut.

Knivskarpa bilder

X-Reality™ för mobila enheter höjer bildkvaliteten

Oavsett om du tittar på stillbilder eller filmklipp gör X-Reality™ för mobila enheter att allt ser bättre ut. Den lägger till pixlar som saknas, reducerar brus och förbättrar strukturer så att allt blir klart och tydligt – även innehåll med låg upplösning.

Brusreducering
Brusreducering

Se detaljrikare, mjukare bilder och videor med låg upplösning tack vare avancerad brusreducering.

Förbättrade ytstrukturer och konturer
Förbättrade ytstrukturer och konturer

Genom att förbättra de element som hjälper till att återge ytstrukturer och skarpa konturer blir bilderna klarare och skarpare.

Bildpunktsåtergivning
Bildpunktsåtergivning

Sonys unika superupplösning undersöker varenda pixel och återskapar de som saknas.

Så många innovationer, en tidlös design

Med så många tekniker som fungerar tillsammans i harmoni är Xperia XZ Premium vacker inifrån och ut. Upplevelsen börjar med den stilfulla kontinuerliga glasytan som omsluter den sömlösa utsidan och skapar en lyxig look och känsla.

En reflektion av skönhet

Den förstklassiga kontinuerliga glasytan är både vacker att se på och skön att röra vid och den skapar en spegeleffekt som reflekterar världen omkring dig. Den är gjord av Corning® Gorilla®-glas 5 på fram- och baksidan av telefonen och den tar skönhet och hållbarhet till nya höjder.

Enastående överallt

Varje del av Xperia XZ Premium har tillverkats av experter – till exempel de övre och nedre kanterna som är noggrant diamantskurna. Vi har till och med tagit med en kameraobjektivring i rostfritt stål för ett förstklassigt utseende som utstrålar finess.

Den vet till och med hur du känns

Det är lätt att starta telefonen tack vare den inbyggda fingeravtryckssensorn. Den är en del av strömknappen så när du rör den för att slå på din Xperia XZ Premium bekräftar den din identitet.

Klarar vatten

Xperia XZ Premium är certifierad enligt IP65/68 och därmed skyddad mot vattenspill och damm. Du kan till och med besvara samtal i regnet utan att oroa dig.

I harmoni med dig

Varje aspekt av Xperia XZ Premium är enhetlig – till och med de färger du ser på skärmen. Dessutom reagerar det smarta gränssnittet på din beröring vilket skapar en personlig relation mellan dig och din mobil.

I harmoni med dig
Som musik ska låta

Med högupplöst ljud är det nästan som att vara där med artisten

Du hör minsta lilla detalj i inspelningarna, med sådan närvaro att det är som att vara på en privat spelning. Till och med komprimerade filer i spellistan låter bättre eftersom DSEE HX™ lyfter dem så att de kommer närmare studiokvaliteten.

Gjord för ljudnördar

Med samplingsfrekvenser och bitfrekvenser som är tre till sex gånger så höga som standarderna för CD eller MP3 gör högupplöst ljud och musiken tydligare, skarpare och mer detaljrik. Blunda och vips befinner du dig i inspelningsstudion.

Analog originalinspelning
Analog originalinspelning

Det fullständiga ljudet från en analog originalinspelning

Cd-inspelning
Cd-inspelning

Det komprimerade filformatet på en CD leder till att ljudkvaliteten blir mindre detaljrik.

Hi-Res Audio
Hi-Res Audio

Den högre samplingsfrekvensen hos högupplöst ljud ger ett enastående tydligt ljud.

Förbättrad Bluetooth-strömning

Njut av nära högupplöst ljud med trådlösa hörlurar eller högtalare

Om du ansluter till trådlösa högtalare eller hörlurar ser LDAC-tekniken till att du inte förlorar ett uns av ljudkvaliteten. Den överför tre gånger mer ljuddata än normala Bluetooth så varje ton blir kristallklar.

Förbättrad Bluetooth-strömning
Dynamiskt stereoljud överallt

S-Force Front Surround ger dig upplevelsen av ett naturligt tredimensionellt ljudfält så att du kan njuta av virtuellt surroundljud med de två främre högtalarna.

Andra hörlurar, samma fantastiska ljudkvalitet

Automatisk hörlursoptimering (AHO) analyserar typen av hörlurar för att skapa rätt ljud åt dig. Den balanserar frekvenserna för att ge dig en optimal ljudsignal och allt är automatiskt.

VirtualPhones Technology
Uppslukande ljud

Med Virtualphones Technology (VPT) kan du utforska surroundljud som skapats virtuellt i dina hörlurar. Välj ditt favoritläge och njut av kraftfullt och verklighetstroget ljud med ett 5.1-högtalarsystem, som om du vore på plats i rummet.

Clear Audio+
Clear Audio+

Få klart och balanserat ljud med ett tryck – du behöver inte justera något.

Equalizer
Equalizer

Finjustera frekvenserna så att varje ljud låter precis som du vill.

Clear Bass
Clear Bass

Njut av dynamisk, djup bas utan förvrängning, även när du lyssnar med hög volym.

Kraften att vara snabbare

Vad du än vill göra härnäst kan du göra det snabbt med Xperia XZ Premium. Avancerad processorkraft innebär att du får supersmidiga prestanda, oavsett om du surfar på nätet eller spelar snabba spel.

Hanterar allt

Xperia XZ Premium gör allt med den banbrytande processorn Qualcomm® Snapdragon™ 835. Den integrerar anslutning i Gigabit-klass med X16-modemet och ger fantastisk grafik, branschledande prestanda och ännu mer effektivt batteri.

Hämtning med 1 Gbps
Hämtning med upp till 1 Gbps

Supersnabb hämtning betyder att det är lätt att strömma onlinemedia och hämta innehåll.

Överföring med 150 Mbps
Överföring med upp till 150 Mbps

Dela innehåll och skicka filer snabbt tack vare Xperia XZ Premiums snabba överföring.

20 % snabbare processor
Upp till 20 % snabbare processor

Den centrala processorenheten är 20 % snabbare än föregående mobilmodeller, så allt går fortare.

Se bilder och videor snabbare

Universal flashlagring kommer åt data med 1,5 GB/s, vilket är tre gånger snabbare än ett vanligt minne. Du behöver inte vänta på att videor och bilder ska läsas in – tryck bara och njut.

microSD-kort
Utöka minnet

Vill du ha mer minne? Stoppa in ett micro SD-kort i kortplatsen och öka det med 256 GB.

Snabb och bekväm filöverföring

Flytta filer fort med USB 3.1-anslutningen – den är 10 gånger snabbare än USB 2.0, med en överföringshastighet på upp till 5 Gbit/s. Och med ett USB Type-C™-uttag är det lätt att koppla in eftersom kontakten alltid har rätt sida upp.

USB 3.1-anslutning
Ju mer du använder den, desto smartare blir den

Xperia XZ Premium lär sig hur du använder din mobil och anpassar sig för att ge dig den smartaste och mest personliga upplevelsen någonsin. Och genom att ge användbara, skräddarsydda förslag om hur du kan använda olika funktioner gör den livet lite enklare.

Smart Cleaner för smidigare användning

Din Xperia XZ Premium lär sig vilka appar du använder mest. Och genom att automatiskt inaktivera appar som inte används och rensa cacheminnet får du alltid snabbaste och smidigaste prestanda.

Batteriet som lever längre

Xperia XZ Premium lär sig utifrån din användning och hjälper dig att anpassa strömförbrukningen så att batteriet håller hela dagen. Laddningstekniken undviker att skada batteriet och kan med tiden fördubbla livslängden för det.

Batteri hela dagen

Xperia XZ Premium ger dig mängder av kraft i en full laddning. Och de dagar då du använder extra energi varnar den dig innan batteriet börjar ta slut. Smart Stamina ligger före tiden så att du har ström hela dagen.

Så här fungerar Smart Stamina
Förutsägande batterinivåer
Förutsäger strömnivåerna

Xperia XZ Premium gör en uppskattning av hur länge batteriet kommer att hålla baserat på hur du normalt använder din telefon.

Varnar tidigt om låga batterinivåer
Varnar tidigt

Om den tror att batteriet kommer att ta slut senare under dagen uppmanar den dig att aktivera STAMINA-läget.

Stamina-läget gör att batteriet håller längre
Gör att batteriet räcker

STAMINA-läget minskar energiförbrukningen så att batteriet håller hela dagen. Välj mellan tre energisparnivåer utifrån dina behov.

Är starkt längre

Medan de flesta uppladdningsbara batterierna förlorar kapacitet med tiden förblir det här starkt. Qnovo Adaptive Charging och Battery Care ser till att batteriet inte överbelastas, så det håller sig bra upp till dubbelt så länge.

Batterihälsa med övervakning i realtid

Qnovo Adaptive Charging kontrollerar batteriets hälsostatus hela tiden när det är inkopplat, och mäter temperatur och tryck noggrant. Den justerar sedan de aktuella nivåerna så att batteriet inte överbelastas och för att skydda dess kapacitet.

Qnovo Adaptive Charging
Batterivård
Smartare laddningscykler

Ett fulladdat batteri kan ta skada om det lämnas inkopplat. Battery Care laddar mobilen till 90 %, väntar och laddar sedan till 100 % precis innan din normala väckningstid. Eftersom batteriet aldrig överbelastas behåller det sin maxkapacitet längre.

Laddar rekordsnabbt

Med Snabbladdare UCH12W får du timmar av batteritid bara genom att ladda enheten i några minuter.

Snabbladdare UCH12W

Specifikationer

Motion Eye-kamera, 4K HDR-skärm och vattentålig design.
  • 19 MP Motion Eye™-kamera med superslowmotion

  • 4K HDR-display på 5,5 tum

  • Ny 3D-skapare

  • Vattentålig design

  • Qualcomm® Snapdragon™ 835-processor

Mått
156 × 77 × 7,9 mm
Vikt
191 g
Vattentålig
Vattentålig (IP65/68)
Antal SIM
Ett SIM-kort, dubbla SIM-kort
kapacitet
3 230 mAh
Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön

Recensioner

Vad användarna säger