Xperia 1 II

När snabbhet är avgörande

Xperia 1 II höjer ribban för hur snabb en smartphone kan vara. Den har den senaste tekniken och 5G-anslutning samt en kamera som utvecklats i samarbete med teamet bakom Sonys Alpha-kameror för att skapa en smartphone med extremt snabbt autofokus. Och 6,5-tums 21:9 CinemaWide 4K HDR OLED-skärmen visar allt med en enastående biokvalitet.

SMARTPHONES

Xperia 1 II -6.5" 21:9 CinemaWide 4K HDR OLED-skärm | Kamera med tre linser

Xperia 1 II
Xperia 1 II i svart

purpleblack

Rek. Ca-pris

11 490,00 kr

(VAT)
Prisbelönt
Red Dot winner 2021-logotypen ges till Xperia 1 II
Mer hastighet och fler möjligheter – 5G-anslutningar

En 5G-anslutning ger dig tillgång till nya möjligheter. 5G är inte bara snabbt utan har kort svarstid och hög bandbredd. Du kan streama, hämta eller överföra stora filer i hög kvalitet som 4K-videor och bilder i hög upplösning på några sekunder utan krångel. 

För fotografer
Professionell teknik från Alpha-kameror

Det har aldrig funnits en kamera på en smartphone som kan ta bilder som Xperia 1 II. Den utvecklades i samarbete med teknikerna bakom den senaste serien med Alpha 9-kameror som är kända för branschledande teknik för autofokus. Xperia 1 II har stöd för RAW, ögonautofokus som nu både fungerar på djur och människor och ett gränssnitt som gjorts om med nya manuella kontroller kompletterade med en fysisk slutarknapp.

ZEISS®-objektiv
Enastående ZEISS-kvalitet hos din Xperia

ZEISS-optik som kalibrerats specifikt för din Xperia-smartphone. Beläggningen ZEISS T* bidrar till utmärkt rendering och kontrast genom att minska reflektioner.

Upp till 20 bps AF/AE
Fånga det som tidigare var omöjligt med upp till 20 bps AF/AE

Xperia 1 II kan fånga stunder som ingen annan smartphone kan. Med upp till 20 bps kontinuerlig seriebildtagning komplett med autofokus och autoexponering kan du fånga hundratals stunder på några sekunder. Och med snabbt 5G är det enkelt att ladda upp och säkerhetskopiera allt du vill.

Kontinuerlig AF-/AE-beräkning upp till 60 gånger per sekund

Behåll fokus oavsett vad som händer framför dig. Xperia 1 II beräknar kontinuerligt autofokus och exponering upp till 60 gånger per sekund. Och med nya algoritmer för precision och prestanda med autofokus får du skarpa bilder i fokus även med rörliga motiv.

Kontinuerlig AF-/AE-beräkning upp till 60 gånger per sekund
Xperia 1 II autofokussensor
Sensorn är utformad för hastighet

Fokusera snabbt under alla förhållanden, dag som natt, med vårt innovativa kamerasystem. Den dubbla fotodiodssensorn ger extremt snabb och precis fokusering. Med ett autofokussystem som har totalt 247 autofokuspunkter för fasdetektering, vilket täcker närmare 70 procent av sensorn, uppnås autofokus på bara 0,03 sekunder. Och med en innovativ 3D iToF-sensor (indirect Time-of-Flight) för fotografering i svagt ljus får du exakt fokusering i alla förhållanden. Allt detta förenas i den stora 1/1,7-tums Exmor RS™-bildsensorn för mobila enheter med en BIONZ X™-motor för mobila enheter som ger snabbare funktioner och otroliga foton.

Tekniken bakom ultrasnabbt autofokus
Upplev Ögon-AF i realtid för människor och djur

Ta fantastiska porträtt av både människor och djur med gnista och liv med hjälp av ögonautofokus.

Ögonautofokus för alla situationer

Alla tagningar är inte i helprofil där motivet har båda ögonen riktade mot kameran. Även om ena ögat är täckt, eller något passerar framför motivet, kan Xperia 1 II ändå hitta ögat och fokusera snabbt.

Bild på kvinna och stänkande vatten
Bild på man som tränar med slagpåse
Bild på kvinna som är modell för juveler
Bild på barn som hoppar på trampolin
Bild på kvinnlig modell i stadsmiljö
Bild på hund i lantlig miljö
Bild med låg ljusnivå på man som dansar
Snabbt fokus, även i svag belysning

Vid motiv där ljuset är lågt eller begränsat får du snabbt autofokus, till och med när ditt motiv rör sig tack vare tre kraftfulla tekniker som arbetar tillsammans: en 3D iToF-sensor, BIONZ X™-motorn för mobila enheter och den stora Exmor RS™-sensorn för mobiler.

3D iToF-sensor
3D iToF-sensor

Vår 3D iToF-sensor beräknar avståndet mellan kameran och motivet blixtsnabbt så att autofokus blir snabbt och korrekt vad du än vill fånga.

Logotyp för BIONZ X™-motorn för mobila enheter
BIONZ X™-motor för mobila enheter

BIONZ X™-motorn för mobila enheter har en unik algoritm som utvecklats av Sony och som ger ökad ljuskänslighet och bilder med mindre brus.

Jämförelse med 1/1,7-tums Exmor RS bildsensor
Större sensor och pixlar

Vår 1/1,7-tums Exmor RS bildsensor är 50 % större än på den tidigare modellen och eftersom den har större pixlar kan den ta in mer ljus för högre bildkvalitet.

Upptäck Photography Pro – inspirerat av Alpha

Med Xperia 1 II hittar du de reglage som ofta återfinns på professionella kameror. Du kan välja automatiska inställningar eller manuellt styra ISO, slutarhastigheten, vitbalansen med mera och sedan använda RAW (.DNG) med ett gränssnitt som är inspirerat av Alpha-kamerorna.

Välj brännvidd för rätt bild

För äkta kreativ frihet har Xperia 1 II tre linser med varierad brännvidd: 16 mm, 24 mm och 70 mm. Optiken håller som avsett hög ZEISS-kvalitet för kreativ fotografering.

Hästar på bergstopp med utsikt mot havet

Bild licensierad av Toimisaki i Kushima City, Miyazaki

16 mm
Kvinnlig modell på stentrappor
24 mm
Närbild på kvinnlig modell i stadsmiljö
70 mm
Fungerar med Sonys Alpha-kameror

Xperia 1 II är den perfekta partnern till Sony Alpha-kameror. Använd din Xperia som en fjärrskärm och styr dina inställningar och bilder trådlöst med appen Imaging Edge™ Mobile.

För filmälskare
Cinematography Pro som ”drivs av CineAlta” – filminspelning i 21:9

Spela in film med liknande parametrar och färginställningar som proffsen. Med expertis från teknikerna bakom våra digitala biokameror, förinställningar för Look-färghantering, 21:9 bildförhållande, 4K HDR och 24 bps får du alla verktyg du behöver. Och med en 5G-anslutning kan du dela med dig av det du har filmat på några sekunder.

Professionella Stil-förinställningar för färghantering

Med åtta olika färginställningar kan du spela in video med stämningar från olika biostilar.

För biofantaster
6,5-tums 21:9 CinemaWide™ 4K HDR OLED-skärm

Njut av filmer så som skaparna avsett med bildförhållandet 21:9 på en CinemaWide 6,5-tums 4K HDR OLED-skärm. Den nya tekniken för minskning av oskärpa minskar fördröjningen mellan bildrutorna och ger en skarpare bildkvalitet. Tillsammans med Dolby Atmos®-ljud skapas en helgjuten tittarupplevelse.

Och tack vare anslutningsmöjligheten för 5G kan du ladda ned innehåll snabbare eller strömma med högre kvalitet.

Professionell färgåtergivning

Inspirerat av färgåtergivningen i mastermonitorer som använder Sonys professionella tekniker för ledande Hollywood-produktioner. Med skaparläget som ”drivs av CineAlta” kan du uppleva exaktare färgåtergivning än någonsin tidigare, helt enligt skaparens visioner, bland annat i serier och filmer från Netflix.

Titta på The King, just nu på Netflix.

färgjämförelse mellan 8 bitar och 10 bitar
Jämnare färger på skärmen

Xperia 1 II har en skärm som motsvarar 10-bitars återgivning (8-bitars med 2-bitars utjämning) som kan visa ett enormt antal färger utan bandning.

Diagram över färgspektrum
Proffsklassad skärm

Med ett högt kontrastförhållande på 1 000 000:1 kan Xperia 1 II visa djupare svärta samtidigt som färgerna ser naturligare ut. Skärmen har också stöd för professionella återgivningsstandarder som DCI-P3 100 %, BT.2020 färgrymd och D65 vitpunkt.

Allt du tittar på remastrat till perfektion

X1™-motorn för mobila enheter använder remastringstekniken från BRAVIA HDR för allt du tittar på. Även streamat innehåll får skarpare kontrast, färger och klarhet.

Dolby Atmos®-ljud
Bioljud med Dolby Atmos® som justerats i samarbete med Sony Pictures Entertainment

Det är en uppslukande upplevelse att titta på en film med Dolby Atmos® och flerdimensionellt ljud som omger dig. Nu kan du uppleva Dolby Atmos®-ljud som justerats i samarbete med Sony Pictures Entertainment med kabelanslutna och trådlösa hörlurar eller de främre högtalarna för äkta stereoljud.

För ljudfantaster
Mark Wilder och Kenichi Matsumoto samarbetade om ljudkvaliteten på Xperia
Lyssna på musik som låter rätt

Med vår expertis både inom ljudmaskinvara och musikunderhållning som grund har vi konstruerat Xperia 1 II för att ge en autentisk lyssnarupplevelse med en ljudjusteringsteknik utformad tillsammans med Sony Music Entertainment.

Om du har 5G-anslutning kan du strömma och ladda ned High-Resolution Audio-material utan att behöva vänta.

Så omslutande. Så verkligt. Upplev 360 Reality Audio

Omge dig helt med ljud. Lika verkligt som om du var på en live-konsert eller med artisten i en studio. Med 360 Reality Audio har musik aldrig tidigare känts så omslutande och så verklig.

Tillverkad för 360 Reality Audio

Xperia 1 II designades för 360 Reality Audio med unik avkodning av maskinvara som optimerar ljudkvaliteten när du lyssnar på musik på TIDAL. TIDAL är en global plattform för musikstreaming och underhållning med över 60 miljoner låtar och mer än 250 000 videor från dina favoritartister. Samarbetet mellan Xperia och TIDAL gör det möjligt för nya Xperia 1 II-användare att komma åt TIDAL:s HiFi-nivå med en gratis provperiod på tre månader.

Hör allt med frontmonterade äkta stereohögtalare

Stereohögtalarna i Xperia 1 II sitter framtill på telefonen och ger kraftfullt och balanserat stereoljud.

En bättre ljudupplevelse, oavsett om det är med kabel eller trådlöst

Använd ljuduttaget på 3,5 mm eller anslut trådlöst: valet är ditt. Ljudtekniken i Xperia 1 II har kontrollerats av ljudexperter så att du får bättre stereoseparation och en naturlig ljudrymd oavsett om du lyssnar på musik eller strömmar, till och med 360 Reality Audio.

3,5 mm-uttag
Hör mer från varje kanal med 3,5 mm-uttag

Vi har förbättrat ljudseparationen i 3,5 mm-uttaget för klarare ljud i vänster och höger kanal. Med ljudjustering reducerades bruset i ljudsignalen till omärkliga 20 dB – över 90 % lägre än med vanliga hörlursanslutningar.

Logotyper för högupplöst ljud, Hi-Res Audio Wireless och LDAC
Överlägset ljud

Med High-Resolution Audio eller High-Resolution Audio Wireless och LDAC får du musik med dynamik och detaljer som till och med överträffar CD-kvalitet. Det återskapar hela ljudintervallet så att ljudet låter som artisterna avsåg.

Logotyp för DSEE Ultimate
Uppskala allt du lyssnar på med DSEE Ultimate

DSEE Ultimate skapades för att förbättra kvaliteten hos all digital musik med AI som automatiskt förbättrar ljudfrekvensen och det dynamiska intervallet i realtid. Både hög och låg frekvens förbättras så att varje spår kommer nära High-Resolution Audio. Det fungerar med kabelbundna och trådlösa hörlurar, på lokala filer och till och med streamingtjänster.

För mobilt spelande
Uppgradera ditt spelande

Se all action utan begränsningar på 21:9 CinemaWide™-skärmen. Den nya tekniken för rörelseoskärpa minskar fördröjning mellan bildrutor och ger en skarpare bildkvalitet. Och med 5G går det snabbare att ladda ner spelen. Som ett resultat av samarbetet med Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™ får du dessutom en optimerad spelupplevelse av Call of Duty Mobile.

©2020 Activision Publishing, Inc. ACTIVISION och CALL OF DUTY är varumärken som tillhör Activision Publishing, Inc. Tencent är ett varumärke som tillhör Tencent Games Co., Ltd

Optimerad för Call of Duty®: Mobile

Xperia är officiell smartphone för Call of Duty®: Mobile och Xperia 1 II är redo för utmaningen. Oavsett om du spelar för att det är kul eller vill vinna har du glädje av den optimerade spelupplevelsen med Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™.


©2020 Activision Publishing, Inc. ACTIVISION och CALL OF DUTY är varumärken som tillhör Activision Publishing, Inc.
Qualcomm och Snapdragon är varumärken som tillhör Qualcomm Incorporated, är registrerade i USA och andra länder och används med ägarens tillstånd. Snapdragon Elite Gaming är ett varumärke som tillhör Qualcomm Incorporated. Qualcomm Snapdragon Elite Gaming är en produkt från Qualcomm Technologies, Inc. och/eller dess dotterbolag.

Ta kommandot med den trådlösa handkontrollen DUALSHOCK®4

Om du vill ha roligt när du är på språng kan du ansluta din Xperia 1 II till en DUALSHOCK 4 och spela Android-spel.

Spelförbättrare – gör det roligare att spela och dela

Förbättrad pekskärm med mer exakt styrning ger bättre spelupplevelser. Dela med dig av dina spel genom att spela in skärmen eller ta skärmbilder. Fokusera på ditt spel genom att blockera aviseringar eller sök efter onlinetips som hjälper dig genom utmaningarna. Allt är tillgängligt medan du spelar.

Fokus på prestanda
All hastighet du behöver

Med 5G och Wi-Fi 6-anslutningar och det senaste inom mobilplattformen Qualcomm och batteriteknik höjer Xperia 1 II ribban för vilken kapacitet man kan vänta sig av en smartphone.

5G-logotyp
Nästa generation 5G-anslutningar

För hämtningar med oslagbart hög kvalitet och streaming också av högupplösta filer kan Xperia 1 II leverera supersnabba 5G-anslutningar.

Logotyp för Wi-Fi 4G/5G
Optimal anslutning

Smart anslutning använder sig av Xperias teknik för djupinlärning som bygger på Sonys neurala nätverksbibliotek för analys av Wi-Fi-signalerna så att anslutningsproblem som är på väg att inträffa kan förutses. Xperia 1 II identifierar kvaliteten på nätverket som du är ansluten till och växlar automatiskt till mobilnätet när anslutningskvaliteten hotar att försämras. Med Xperia använder du alltid det bästa tillgängliga nätet.

Logotyp för Wi-Fi 6
Wi-Fi 6

Med Wi-Fi 6 får du en bättre anslutning med högre hastighet, kortare svarstid och förbättrad anslutningshantering när flera enheter är i samma nätverk.

Upplev den senaste mobilplattformen Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G

Mobilplattformen Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G och systemet Snapdragon X55 5G Modem-RF gör det möjligt för dig att spela spel, ta bilder, göra flera saker samtidigt och få kontakt på oanade sätt med 5G med otroliga hastigheter på flera gigabit och förbättrad prestanda med en 25 % snabbare processor och grafikprocessor än den tidigare modellen.

4 000 mAh-batteri
Kraftfullt 4 000 mAh-batteri med snabb laddning

Med ett 4 000 mAh-batteri får du tillräckligt med kraft för att klara dig genom dagen. När du behöver öka din batterinivå kan du snabbladda upp till 50 % på bara 30 minuter.

trådlös laddning
Snabb och behändig trådlös laddning

Du behöver bara lägga ner Xperia 1 II så börjar batteriet att fyllas på.

gränssnitt för batterivård
Ett batteri som håller kvaliteten länge

Våra laddningstekniker håller batterierna friska längre. Batterivård hindrar mobilen från att överladdas och Adaptiv laddning med Xperia övervakar mobilen när den laddas så att batteriet inte överbelastas.

Designad för dig
Vacker men ändå stark

Xperia 1 II är kraftfull och snabb och är även IP65/68-vattentålig och har Corning Gorilla Glass 6® på båda sidor, vilket gör den både stabil och vackert designad.

Färger som passar din stil

Alla har sin egen smak – välj en färg som matchar din stil.

Tillgängligheten av färger kan variera

Alla skärmbilderna visas endast i illustrativa syften.

5G-nätverk och tillgänglighet kan variera beroende på land, operatör, programvaruversion och användarmiljö.

Specifikationer och funktioner

Xperia 1 II är en smartphone som är snabbare än andra. Den har den senaste tekniken och en kamera som utvecklats tillsammans med Alpha-teamet för att skapa en smartphone med extremt snabbt autofokus. Och med 6,5-tums 21:9 CinemaWide 4K HDR OLED-skärmen kan du streama och titta med en enastående biokvalitet.
  • AF/AE med upp till 20 bps för ultrasnabbt fokus

  • Ögonautofokus i realtid för människor och djur

  • Cinematography Pro som ”drivs av CineAlta”

  • 6,5-tums 21:9 CinemaWide™ 4K HDR OLED-skärm

  • Mobilplattformen Qualcomm® Snapdragon™ 865

Mått
166 × 72 × 7,9 mm
Vikt
181 g
Vattentålig
Vattentålig (IP65/68)
Antal SIM
Ett SIM-kort
kapacitet
4 000 mAh
Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön

Recensioner och priser

Vad användarna säger