GRUNDLÄGGANDE OBJEKTIVKUNSKAP

Fattnings- och sensorformat
Objektivfattningarna A och E från Sony

Sony producerar kameror med två objektivfattningar: A och E. A-fattningen är standard för kamerahus med transparent spegel, som är unikt för Sony, och E-fattning används i spegellösa kamerahus.

Skillnader i objektivfattningar

Funktioner för objektiv med A-/E-fattning

Kameror med A-fattning med Translucent Mirror Technology™ från Sony har fördelarna med autofokus med fasdetektion. Det korta flänsviddavståndet i spegellösa modeller med E-fattning gör det möjligt att utforma kompakta, kamerahus och objektiv med höga prestanda med enastående hantering och rörlighet.

inuti en kamera med A-fattning
A-fattning

[1] Objektivfattning [2] Flänsviddavstånd [3] Transparent spegel [4] Bildsensoryta

inuti en kamera med E-fattning
E-fattning

[1] Objektivfattning [2] Flänsviddavstånd [3] Bildsensoryta

Bildsensorstorlek

Fullformat och APS-C-format

Både kameror med A- och E-fattning har alternativ för fullformat och APS-C-sensorer. Bland de många sensorstorlekarna som brukar användas anses fullformat vara ett stort format, medan APS-C är ett mediumformat. Båda två är populära på grund av sina individuella fördelar.

* Alla mått är ungefärliga

Kombinationer av objektiv och sensor

Sony erbjuder fullformats- och APS-C-objektiv med bildcirklar som täcker motsvarande sensorformat. Även om objektiv vanligen väljs för att matcha sensorns format kan olika kombinationer användas för att variera beskärningsområdet och bildvinkeln när ett större täckningsområde eller extra teleräckvidd önskas.

* Bilder visas endast som illustration.