Ren geometri

En symfoni av audiovisuella och inre delar

Hur ser man till att tv-apparater och hemmabioprodukter fortsätter att komplettera inredningen i takt med att hemunderhållningen blir ännu mer underhållande? Svaret ligger i hur olika produkters olika delar kompletterar varandra.

Harmoni mellan olika produktkategorier

För BRAVIA®-tv-apparater började vårt sökande efter en design för tittarupplevelser i kristallklar skärpa år 2010 med Monolithic Design och fortsatte 2013 med Sense of Quartz. Nästa steg kom 2014 med konceptet Ren geometri. Tv-apparaternas egenskaper kom att uttryckas i rena och minimalistiska geometriska former. De modeller som inspirerats av det har tagit tv-upplevelsen till nya höjder samtidigt som de kompletterar möbler och andra geometriska former i rummen väl.

2015 blir hemunderhållningsprodukterna från Sony ännu mer tilltalande i och med att den här estetiken förs över från tv-apparater till Soundbar-enheter, Blu-ray Disc™-spelare och andra produkter som tillsammans skapar enhetlighet. Det ger en ny nivå av harmoni, och samordnad utrustning är bara början. Systemen passar även bra ihop med övrig inredning i rummet. De inneboende egenskaperna i varje enhet är tydliga, och deras olika funktioner representeras av rena geometriska former. Utöver de enskilda produktkategorierna finns ett tydligt samspel mellan formerna. Enheterna passar ihop på ett naturligt sätt och skapar harmoni i rummet, oavsett hur eller var de placeras.

Göra funktioner synliga
Funktioner som syns på ett sätt som berör

Vi lägger mer fokus på skärmars, högtalares, stativs och andra elements praktiska funktion med hjälp av kontrasterande ytor, till exempel borstad metall och läderstruktur. Dessa distinkta material är en del av de här produkternas designspråk, som inkluderar detaljer som enhetligt välvda kanter. Det är därför produkterna ser bra ut tillsammans, var de än placeras i rummet.

Design som visar syftet

Tako, chief art director

Design är meningslös om den inte förmedlar syftet med produktens olika delar. Det behövs inga onödiga tillbehör. Om du skalar bort allt ovidkommande och låter syftet styra leds du oundvikligen till geometriska former. Geometrins enkelhet gör att även olika former passar bra ihop. Formerna passar ihop på ett så naturligt sätt att de kan skapa visuell harmoni mellan olika produktkategorier.

Ren design med en känsla av tyngdlöshet

Ren geometri-konceptet är nu tydligare i BRAVIA®-sortimentet och fokuserar på viktiga tv-funktioner. Ny BRAVIA®-design. Binder samman vardagsrummet utan att ta för mycket plats.

Form som utgår från funktion

2015 års BRAVIA® 4K-modeller passar in ännu bättre i ditt vardagsrum. Varje elements utseende har finslipats för sin roll, vilket gör att enheterna ser smidigare ut. Det framgår tydligt när du ser skärmen. Den här centrala delen är slimmad och ser ännu mer ut som en tomt blad. Stativet har också blivit smidigare, men är precis lika tåligt som tidigare. Ett bockstativ i aluminium ger stabilitet för stora skärmar med så få kontaktpunkter med golvet som möjligt. Strävan mot enkelhet är tydlig även i andra detaljer, t.ex. är tv:ns intelligent core under skärmen tunnare och mer kompakt. De här förbättringarna ger modellen en känsla av tyngdlöshet.

Innehållet svävar fram på de mest slimmade skärmarna

X900C-serien

Skärmen är påfallande enkel. Den förtjänar därför minimala och elegant geometriska funktioner, och det är vad du får med X900C-serien. Skärmen omges av en minimalistisk ram som bara är ca 4,9 mm tjock på det tunnaste stället, något som är möjligt tack vare kombinationen av en ny struktur och ytbehandlingsteknik som utvecklats av Sony. Det gör att det du tittar på verkar flyta fram genom luften. Under skärmen finns ett lika slimmat, men mycket robust stativ i pressat aluminium som passar utmärkt ihop med den lätta skärmen. När skärmen monteras på väggen hamnar den så nära väggen att den nästan verkar inbyggd och sticker bara ut cirka 40 mm. Baksidans är smidigt och praktiskt utformad för effektiv kabelhantering, ventilation och placering av stativfästen. Baksidans läderfinish gör att tv:n ser lika snygg ut från alla vinklar.

Hög bildkvalitet på en bas av stabilt ljud

X930C-serien

Bland formerna ingår den rektangulära 4K-skärmen och det triangelformade stativet som är stort nog för stora högtalare. På X930C är det som att den snygga skärmen lutar sig mot en enhet byggd för solida ljudprestanda. Från sidan lyfts skärmen fram av stativet med spegelfinish i en mörkare och mer dämpad ton. Baksidan har lyxig finish med läderstruktur som ger tv:n en naturlig plats i vardagsrummet. Skärmen vilar på ett stativ i pressat aluminium som ger stabilitet och en smäcker siluett. Stativet bär upp skärmen och högtalarna istället för att tynga ned dem. En väl genomtänkt balans förenar skärmens och högtalarnas kontrasterande former.

Enkelhet i sin renaste form

X850C-serien

X850C har den enklaste formen av alla nya BRAVIA®-modeller och höjer ribban för 4K-tv-design. Modellen har bara de viktigaste beståndsdelarna – skärm och stativ – och passar perfekt i nästan alla vardagsrum. Kanternas borstade yta framhäver den slimmade skärmen och aluminiumet på ett elegant sätt. Tv:n vilar på ett aluminiumstativ som är robust men ser lätt ut. I stativets spegelfinish återspeglas omgivningen, vilket får tv:n att smälta in bättre i rummet.

Konsten att skapa design som passar in perfekt

Yokota, designer

De nya BRAVIA®-produkternas mer slimmade skärmar passar bättre in i vardagsrummet. Men att få apparaterna att se så lätta och luftiga ut krävde ett mycket arbete med att finslipa varje del. För X900C-modellerna har vi utvecklat en avancerad ny ytbehandling, och med det kraftiga och slimmade stativet i pressat aluminium visar vi prov på vår hantverksskicklighet. X930C-serien har ett aluminiumstativ. Designen vilar stadigt på stor kunskap om konstruktion.

Design som länkar samman produkter och skapar harmoni i hemmet

Med kategoriöverskridande design får du suverän underhållning i hemmet via samordnad visning och ljuduppspelning från tv-apparater, Soundbar-enheter och Blu-ray Disc™-spelare från Sony. Ett nytt perspektiv på hemmabioprodukter.

Stil med geometriska former

Sökandet efter en ny hemmabioestetik som skulle komplettera möbler och vardagsrum – för att inte tala om BRAVIA®-tv-apparater – ledde till konceptet Ren geometri för Soundbar-enheter och Blu-ray Disc™-spelare. Med fokus på enheternas syfte användes minimalistiska, geometriska former, vilket ledde till produkter med ett enhetligt utseende som passar in i hemmen även när olika produktkategorier kombineras.

Varje grundläggande funktion – till exempel att spela upp ljud eller visa effektfulla bilder – matchas med perfekt geometrisk form och distinkt finish. I Soundbar-enheterna representerar de enkla geometriska formerna olika element som ger suverän ljudkvalitet, t.ex. högtalare och förstärkare. I Blu-ray Disc™-spelare representerar de delar för läsning och styrning av uppspelning av skivor, t.ex. skivfack och kontroller. De här funktionerna har dessutom ytskikt som är matta, blanka eller unika på andra sätt. Detaljerna i de olika produktkategorierna är desamma, till exempel välvda kanter för bättre ljud eller en finish med läderstruktur på vissa ytor. Det gör systemen mer enhetliga.

Tydligt och gediget precis som ljudet som produceras

HT-ST9

HT-ST9

Hög ljudstandard återspeglas i utformningen av HT-ST9, en förstklassig Soundbar-enhet med High-Resolution Audio. Det avlånga sexkantiga höljet förkroppsligar enhetens imponerande ljudbild och närvaro. Fasetterna på båda sidor antyder soliditet och ger samtidigt ett smidigt och elegant utseende. Det sexkantiga höljet har färre parallella ytor vilket ger akustiska fördelar jämfört med fyrkantiga stereosystem. Dessutom förhöjer konstruktionen i pressat aluminium den känsla av robusthet och lyx som förväntas av en premiumkomponent. Sidorna har en yta med läderstruktur som både matchar BRAVIA®-modeller och är ett tecken på högtalarens höga kvalitet. En praktisk teknisk fördel med ytbeläggningen är bättre Wi-Fi®-anslutning.

Utformad för praktisk tvåvägsinstallation

HT-CT780/HT-CT380

Soundbar-enheternas omisskännliga parallellogramform gör att de enkelt kan placeras på en tv-bänk eller monteras på väggen. Hur du än placerar dem ger HT-CT780 och HT-CT380 en minnesvärd lyssnarupplevelse. Produktens rombform förhindrar de stora högtalarna från att vara i vägen för skärmen även om den placeras framför tv:n. Högtalarna vinklas istället uppåt, vilket ger en låg profil. När Soundbar-enheten monteras på väggen gör dess form att den tar mindre plats medan högtalaren är riktad framåt. Tack vare konstruktionen får du bästa möjliga tv-ljud, och dessutom smälter Soundbar-enheterna in snyggt i vardagsrummet.

Vackra kompakta kubformer

BDP-S6500/BDP-S5500

BDP-S6500/BDP-S5500

Blu-ray Disc™-spelare placeras ofta i närheten av tv-apparater och högtalare. Med den absolut enklaste formen, en kompakt rektangel, skapas balans med de andra komponenterna. På de minimalistiskt utformade BDP-S6500 och BDP-S5500 har varje del sin egen rektangulära plats på spelaren. De enkla rektanglarna har olika ytor, t.ex. med borstad metall runt skivfacket, en blank finish på kontrollerna och matt finish på basen. Tillsammans skapar de en vacker helhet. De enkla geometriska delarna bildar en enhetlig form, i det här fallet kompakta kuber, och förkroppsligar konceptet Ren geometri.

Design som helt utgår från produktens funktion

Oikawa, designchef

Designkonceptet Ren geometri står för så mycket mer än bara ytlig utformning. Det utgår från produkternas funktion. När det gäller Soundbar-enheter har vi helt utgått från den form som ger bäst akustik, vilket innebär att vi går mot mer geometriska former. För bästa möjliga upplevelse sökte vi en konstruktion som gör att vi kan utnyttja produktens funktioner på bästa sätt. Tv-apparaterna och hemmabioprodukterna från Sony är utformade enligt samma estetik, vilket gör att våra olika typer av produkter kompletterar varandra i vardagsrummet.

Kategoriöverskridande design som smälter in perfekt i vardagsrummet. Den finns i BRAVIA®-tv-apparater och hemmabioprodukter från Sony. Bild- och ljudenheterna passar in och ger dig underhållning som berör.

Design från Sony Negativt utrymme

Visa vad som ligger bakom förstklassigt ljud. Berättelser inifrån om inspirationen till designen.