Bilder med djup svärta. Perfekt ljus. Det här är Sony OLED TV.

Med en OLED-tv får du otrolig bild med djup svärta och livfulla färger. Tack vare Cognitive Processor XR™ tar våra OLED-tv-apparater bild och ljud till nästa nivå, med verklighetstrogen kontrast och uppslukande ljud som matchar bilden.

Miljoner självupplysande bildpunkter med expertkontroll

På en OLED-skärm styrs bildpunkterna individuellt, med djup svärta och fantastiskt ljus. Tack vare Cognitive Processor XR och vår unika panelkontrollsteknik får både färg och kontrast ett lyft, vilket ger överlägset realistiska bilder.

En bred färgskala för verklighetstrogna toner och nyanser

Med hjälp av Cognitive Processor XR™ ger XR Triluminos Pro™ skärmen över en miljard färger. Tillsammans med en panel med bred färgskala och en människocentrerad processor analyserar den varje färgs mättnad, nyans och ljusstyrka för att leverera naturliga toner och enastående detaljer.

Vår bredaste färgpalett – naturlig och sprakande

Vår nya A95K OLED-tv (QD-OLED) har miljoner individuella, självlysande bildpunkter som levererar fler färger än någonsin tidigare. Tillsammans med Cognitive Processor XR™ visas varje färgs mättnad, nyans och ljusstyrka i perfekt detalj, med diskreta toner och skiftningar som vanligtvis bara går att se i verkliga livet.

Sony A80J TV sound (Tv ljud)
Skärmhögtalare, bioliknande tv ljud

Med Acoustic Surface Audio+-teknik kommer ljudet direkt från skärmen på våra OLED-tv-apparater med noggrann justering mellan det du hör och det du ser, så att tittandet blir ännu mer uppslukande. Hör ljudet från rätt plats.

FAQ Section OLED TV

Hur stor tv ska man ha?

När det är dags att köpa tv är skärmstorleken en nyckelfaktor. Avståndet till Tv:n avgör vilken storlek du borde ha på din Tv-apparat. Generellt sett borde TV-apparatens höjd vara två tredjedelar av avståndet till Tv:n.

Vi rekommenderar följande skärmstorlekar:

  • 55 tum tv - 100 cm

  • 65 tum tv - 120 cm

  • 75 tum tv - 140 cm

  • 85 tum tv - 160 cm

Storleksguide TV

Storleksguide TV

Vilken tv är bäst till ps5?

Sony BRAVIA XR™-tv-modeller är utformade för att passa perfekt ihop med PlayStation®5-konsoler. Sony BRAVIA XR TV erbjuder Automatisk HDR-Tone Mapping och Automatisk bildläge efter genre som helt exklusiva funktioner.

Automatisk HDR-Tone Mapping på ps5 med Bravia XR TV

Automatisk HDR-Tone Mapping på ps5 med Bravia XR TV

Vad är OLED-tv?

En OLED TV har miljoner självlysande bildpunkter och varje bildpunkt kan aktiveras eller stängas av helt, därför behövs ingen bakgrundsbelysning. OLED TV-apparater har en tydlig skillnad mellan ljus och mörker vilket ger otrolig djup svärta och fantastiskt ljus, tack vare sina självlysande bildpunkter.

Kontrasten på Sony Bravia XR OLED Tv

Kontrasten på Sony Bravia XR OLED Tv

Vad är Google tv?

Google tv är ett operativsystem som finns på Sony Tv-apparater från 2021. Google TV samlar mer än 700 000 filmer och tv-serier på ett och samma ställe för att du enkelt ska hitta ditt favorit innehåll. Att navigera i menyn är enkelt - Säg bara ”Ok Google, hitta actionfilmer” för att söka bland alla dina favorit appar.*

Sony Bravia XR TV med Chromecast

Sony Bravia XR TV med Chromecast

Kan OLED TV bränna fast?

Är du orolig för inbränningar på en OLED TV? Om samma bild visas på din OLED tv under en längre tidsperiod, kan bildkvarhållning eller burn in inträffa. Sony OLED TV har två funktioner för att motverka inbränningar, Pixelläge och Uppdatera panel.

Tips för att undvika inbränning

  • Pixelläge (som normaltsätt är påslaget) är en funktion som förhindrar bildbevarande genom att automatiskt flytta bilden med fasta intervall.

  • När det behövs kan du använda funktionen Uppdatera panel.

  • För att minska risken för inbränningar rekommenderar vi att du stänger av tv:n i minst fyra timmar per dag.

Fungerar OLED Tv till sport?

BRAVIA® XR OLED TV från Sony fångar de oförglömliga sportögonblicken i ditt vardagsrum, med en bild som återspeglar verkligheten och tredimensionellt omslutande ljud. Vår geniala Cognitive Processor XR använder information om hur människor ser den verkliga världen och vår XR Triluminos Pro™ använder ett bredare färgomfång för verklighetstrogna livfulla färger. Resultatet är en oöverträffad XR-bild som får det att kännas som om du sitter på arenans läktare.

Visar skärpan i sportögonblicken på Sony Bravia XR Oled Tv

Visar skärpan i sportögonblicken på Sony Bravia XR Oled Tv

Fungerar OLED TV till gaming?

Sony BRAVIA XR OLED TV är en perfekt gaming tv med jämna och tydliga rörelser för en responsiv spelupplevelse tack vare 4K/120 bilder/s och HDMI 2.1. Du behöver bara sätta in HDMI-kabeln så känner BRAVIA XR av när en konsol är ansluten och byter automatiskt till spelläge. Du får en smidig och responsiv spelupplevelse.

Sony OLED TV med 4K/120 bilder/s.

Sony OLED TV med 4K/120 bilder/s.

Har Sony någon bäst i test tv 2021?

Sonys båda OLED-modeller från 2021 har fått fina utmärkelser från experter. Enligt What Hi-Fi? Har Sony A80J en anmärkningsvärt bra skärpa, detaljrikedom och ett ljud som imponerar. Storebror Sony A90J är utsedd till bästa tv i highend kategorin av Ljud & Bild.

Sony A80J and Sony A90J

Sony A80J and Sony A90J