Rek. Ca-pris

24 500,00 kr

(VAT)
Produktbild av ett objektiv sett framifrån till vänster
Produktbild av ett objektiv sett från vänster
Produktbild av ett objektiv sett ovanifrån
Produktbild av ett objektiv sett från höger
Produktbild av ett objektiv sett framifrån till vänster med motljusskydd
Produktbild som visar ett objektiv monterat på ILCE-7M4
Kompakt telezoom med hög upplösning

Vår mest avancerade objektivteknik i ett kompakt, lätt 70–200 mm f4 G Lens™-teleobjektiv med zoom för enastående optiska resultat och AF-prestanda samt halvmakrokapacitet i hela zoomintervallet. Objektivet är imponerande användarvänligt och bärbart och det perfekta valet med bred tillämpningsgrad inom bildtagning och inspelning.

Fotogalleri – FE 70–200 mm f4 Makro G OSS Ⅱ
Spektakulär återgivning med G-objektiv

Kombinationen av avancerade asfäriska (AA) och asfäriska objektivelement ger dig utmärkt upplösning från hörn till hörn och kontrast i hela zoomintervallet. Tre element med extra låg spridning och ett Super ED-element dämpar kromatisk aberration och färgblödning för bättre skärpa. En 9-bladig cirkelformad bländare och optimerad sfärisk aberration förstärker den underbara fullformatsbokeheffekten.

Förbluffande närbildsresultat

Detta är världens första zoomobjektiv i sin klass som erbjuder halvmakrokapacitet i hela zoomintervallet. Minsta fokusavstånd är 0,26 m i zoomintervallets vidvinkelläge och 0,42 m i teleläget med en maximal förstoring på 0,5x i hela intervallet. Med nya nivåer av zoomfunktioner för närbilder får du oöverträffad flexibilitet och frihet att ta stillbilder och spela in.

Snabb autofokus för snabba kameror

Fyra linjära XD-motorer med hög dragkraft utvecklade av Sony samverkar med flytande fokusgrupper med hög precision för extremt snabb och exakt fokusering. Dragkraften har förbättrats avsevärt, vilket ger upp till ca 20 procent snabbare autofokus i hela zoomintervallet vid stillbildstagning. Nu kan du utnyttja högeffektiva α-seriekamerors snabba prestanda till fullo. Fokusspårningsfunktionen fortsätter oavbrutet medan du zoomar så att du inte missar de viktiga händelserna.

Bättre videoprestanda och bildkvalitet

Linear Response MF ser till att manuell fokus svarar snabbt och linjärt på subtila ändringar. Funktionen för brännviddsförändringskompensation i kompatibla α-seriekameror stöds till fullo och reducerar oönskade bildförskjutningar vid fokusering. Inbyggd optisk bildstabilisering kan samverka med den inbyggda stabiliseringsfunktionen i kompatibla α-seriekameror för en otroligt jämn och stabil bild utan stativ.

Bild av en person som håller objektivet med 2,0x-telekonvertern monterad
Förstklassiga prestanda med telekonvertrar

FE 70–200 mm f4 Makro G OSS II är fullt kompatibel med 1,4x- och 2,0x-telekonvertrar från Sony. Förutom att 2,0x-telekonvertern utökar den maximala brännvidden gör den det även möjligt att ta 1:1-makrobilder i naturlig storlek oavsett brännvidd – för nya kreativa möjligheter. Med 1,4x-telekonvertern kan objektivet ta högst 0,7x-makrobilder på alla brännvidder. I och med att arbetsavståndet inte förändras med telekonvertern monterad kan du flytta dig nära motivet och ta riktigt imponerande bilder.

Bild där en person håller objektivet i sin hand, för att visa den kompakta storleken
Kompakt, bärbart, tillförlitligt och användarvänligt

Det här innovativa objektivet ger dig en sällsynt blandning av bra prestanda, kompakt design och bärbarhet. Det är 82,2 mm i diameter och 149,0 mm i längd i zoomintervallets vidvinkelläge och väger 794 gram*. En förlängningsbar objektivdesign har valts för att maximera bärbarheten och en zoomlåsknapp finns så att objektivet inte ska förlängas av misstag under transport.
* Utan stativfäste

Objektivkonfiguration

Oklanderligt G-objektiv från Sony som ger fin balans mellan hög upplösning och läcker bakgrundsbokeh som förstärker den konstnärliga visionen.

[1] Avancerad asfärisk lins (AA-lins) (%) [2] Asfärisk lins [3] Super ED-glas [4] Glas med extra låg spridning

MTF-tabell

MTF (Modulation Transfer Function) beskriver hur väl ett objektiv kan återge fina detaljer utifrån hur stor kontrast som uppstår mellan täta linjer.

[1] Kontrast (%) [2] Avstånd från linsens optiska centrum (mm) [3] Vid 70 mm/största bländare [4] Vid 70 mm/F8-bländare [5] Vid 200 mm/största bländare [6] Vid 200 mm/F8-bländare

[7] Spatial frekvens [8] 10 linjepar/mm [9] 30 linjepar/mm [10] Radiella värden [11] Tangentiella värden

Närbild av ILME-FX6 som används för inspelning
Fördelar med objektiv för videoinspelning från Sony

Läs om de fyra unika fördelarna med att använda en E-fattning för videoinspelning från Sony. Kombinationen av objektiv och kameror från Sony kommer att förbättra din videoskaparupplevelse.

Objektivets knappfunktioner
Produktbild som visar objektivet från vänster med numrerade etiketter: (1) Motljusskyddsindex, (2) Fokusring, (3) Fokuslås, (4), Zoomring, (5), Brännviddsskala, (6), Fokuslägesväljare, (7) Knapp för kontinuerlig Direct Manual Focus, (8) Begränsning av fokuseringsområde, (9) SteadyShot-knapp (10) SteadyShot-lägesväljare

Produktbild som visar objektivet från vänster med numrerade etiketter: (1) Motljusskyddsindex, (2) Fokusring, (3) Fokuslås, (4), Zoomring, (5), Brännviddsskala, (6), Fokuslägesväljare, (7) Knapp för kontinuerlig Direct Manual Focus, (8) Begränsning av fokuseringsområde, (9) SteadyShot-knapp (10) SteadyShot-lägesväljare

Produktbild som visar objektivet sett från höger med numrerade etiketter: (11) Stativfäste, (12) Zoomlåsknapp

11. Stativfäste/12. Zoomlåsknapp

Kompatibilitet med FE 70–200 mm f4 Makro G OSS Ⅱ

Följ länken nedan för information om kompatibilitet för objektiv/kamerahus.

Specifikationer och funktioner

  • Teleobjektiv med zoom i G-serien med höga prestanda

  • AA-element och ED-glas ger hög upplösning i hela bildområdet

  • En 9-bladig cirkelformad bländare förstärker den underbara fullformatsbokeheffekten

  • Fyra linjära XD-motorer med hög dragkraft för snabb och exakt fokusering

  • Intuitiva kontroller som fysiska knappar för fokus och OSS-lägen och inställningar

Närgräns
0,26–0,42 m
Högsta förstoringsförhållande (x)
0,5
Filterdiameter (mm)
72
Vikt
794 g
Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön

Recensioner

Vad användarna säger