7 underskattade musikfestivaler

du bör lägga till på Att göra-listan

Alla inbitna musikfestivalsbesökare har säkert hört talas om musikfestivalernas musikfestival Coachella som äger rum i Indios heta öken i Kalifornien. Du känner säkert också till Sasquatch-festivalen i Washington där du, förutom av suverän musik, kan njuta av några av världens vackraste solnedgångar.

Men nu när sommaren lider mot sitt slut, betyder det då att musikfestivalsäsongen är över? Inte riktigt!

Det finns många höstfestivaler som är värda att kolla upp. Om du är ute efter någonting nytt (och kanske lite mindre hajpat), ska du kolla in de här fem mindre välkända musikfestivalerna som äger rum runt om i världen under hösten 2015.

1. The Social Festival

Huvudnummer:

Richie Hawtin, Seth Troxler, Jackmaster, Jamie Jones, Marco Carola, Monika Kruse, Joris Voorn, Nic Fanciulli.

Plats:

Kent, Storbritannien

Datum:

12 september 2015

Pris:

45 GBP för en enkelbiljett

Den här musikfestivalen äger rum endast en timme från London och här får du en långt mer intim upplevelse än vad du kan få på de flesta megafestivaler. Det är mer än möjligt att befinna sig mindre än 10 meter från din favoritartist istället för att sitta fast 100 rader bort. Och betalar man för att se en livespelning är det alltid bättre om man faktiskt får se artisten.

The Social Festival har gått samman med lokalområdet i Kent och här lagas lokalproducerad mat (eftersom ingenting passar lika bra till bra musik som bra mat). Underhållningen på festivalen består dessutom av långt mer än bara musik. Här finns också åkattraktioner och marknadsstånd så du kommer att ha fullt upp mellan spelningarna!

2. Life is Beautiful

Huvudnummer:

Stevie Wonder, Imagine Dragons, Kendrick Lamar, Duran Duran, Hozier, Weezer, Major Lazer, Death Cab for Cutie, Brandon Flowers, Kygo

Plats:

Las Vegas

Datum:

25–27 september 2015

Pris:

255 USD för tre dagars inträde

Life is Beautiful äger rum i centrala Las Vegas och här spelar några av världens största artister (Stevie Wonder och Imagine Dragons!). Festivalen sprider sig över 11 kvarter och har fyra enorma scener, så du kan ge dig på att det är som att gå på fest. Det suveräna programmet är inte allt festivalen har att bjuda på. Här får matälskarna verkligen sitt. På Culinary Village serveras läckra rätter från några av landets främsta kockar och lokala toppenrestauranger. Och på Alchemy Garden kan du släcka törsten med suveräna drinkar, vin och öl

Bra musik och god mat är ju standard när det kommer till populära musikfestivaler, med det som får den här att verkligen skilja sig från mängden är The Learning Series, med sociala innovatörer, företagsledare, aktivister, teknologer och konstnärer som delar med sig av sin inspirerande väg mot att leva ett harmoniskt liv.

3. Landmark Music Festival

Huvudnummer:

Drake, The Strokes, alt-J, CHVRCHES, Ben Howard, Chromeo, Band of Horses, Miguel, The War on Drugs, TV on the Radio, George Ezra

Plats:

Washington D.C.

Datum:

26–27 september 2015

Pris:

200 USD för två dagars normalinträde

Landmark Music Festival äger rum i West Potomac Park i Washington, D.C. och är en del av en nationell kampanj för att höja medvetenheten om och samla in pengar till att restaurera National Mall. Där har du en musikfestival med ett syfte!

Så medan du rockar loss till The Strokes bidrar du dessutom till restaureringen av National Mall, som inte har genomgått någon större renovering på 40 år.

4. Austin City Limits

Huvudnummer:

Foo Fighters, Drake, The Strokes, Florence + the Machine, The Weeknd, Disclosure, DeadMau5, Bassnectar, alt-J, Hozier

Plats:

Austin, Texas

Datum:

2–4 oktober 2015 (helg ett) och 9–11 oktober 2015 (helg två)

Pris:

250 USD för tre dagars allmänt inträde

Austin City Limits (eller ACL) är en av de största attraktionerna i Austin, Texas som i år utspelar sig under två olika helger. Festivalen bjuder på ett varierat program med fler än 140 band och åtta scener.

Det är värt att nämna att de flesta banden uppträder båda helgerna med undantag för Strokes och Alabama Shakes (endast helg ett), och Florence + the Machine och Modest Mouse (endast helg två).

5. Treasure Island

Huvudnummer:

The National, DeadMau5, Robyn & La Bagatelle Magique, CHVRCHES, The War on Drugs, Azealia Banks, Father John Misty STS9, Run the Jewels, Panda Bear, Gorgon City

Plats:

San Francisco

Datum:

17–18 oktober 2015

Pris:

169,50 USD för två dagars inträde

Om du vill ha en intimare festivalupplevelse är Treasure Island Music Festival (TIMF) festivalen för dig. Det är en mindre musikfestival med plats för högst 15 000 personer. Det betyder mindre folk och mer kvalitetstid med dina favoritartister.

Alla regelbundna festivalbesökare vet att det värsta med musikfestivaler är när ens två favoritartister spelar samtidigt. Det fina med TIMF är att här finns det bara två scener. När ett band kliver av scenen på Bridge Stage är det bara att bege sig vidare till Tunnel Stage och se nästa band uppträda. Du behöver inte missa en enda ton.

6. Pitchfork Music Festival Paris

Huvudnummer:

Beach House, Björk, Deerhunter, Ratatat, Run the Jewels

Plats:

Paris, Frankrike

Datum:

29–31 oktober 2015

Pris:

120 euro för tre dagars inträde

På Paris Pitchfork Music Festival tillfredsställs alla dina musikaliska behov. Här spelas alla möjliga musikgenrer, med techno, house, rock och till och med akustisk pop. Festivalen bjuder på ett varierat program med independent- och undergroundartister från hela världen. Den europeiska motsvarigheten till Chicago magazine, Pitchfork Paris, förhåller sig trogen tidningens selektiva musiksmak med artisterna de valt att bjuda in.

Festivalen äger rum i Grande Halle de la Villette, ett före detta slakthus som numera har förvandlats till ett kulturcentrum. Så kom, få dig lite kultur till livs och utöka ditt musikaliska kunnande i ett av Paris mest historiefyllda områden.

7. Voodoo Music + Arts Experience

Huvudnummer:

Florence + the Machine, Jack Ü, Modest Mouse, Alesso, Girl Talk, Ozzy Osbourne (featuring Geezer Butler, Tom Morello och Slash), Jane’s Addiction, Santigold, Zac Brown Band, deadmau5

Plats:

New Orleans

Datum:

30 oktober–1 november 2015

Pris:

195 USD för tre dagars inträde

Kombinera Amerikas mest hemsökta stad med några riktiga mördarlåtar och du har den ultimata Halloween-helgen. Voodoo Fest lyckas verkligen föra fram New Orleans unika kultur och mystik. Musikfestivalen har tre olika scener: Le Carnival – en performance-scen med indiemusik och underground-burlesk och -cirkus, Le Flambeau – ett område vikt åt den lokala musikscenen och Le Ritual – scenen där nationella huvudnummer och popartister framträder.

Det säger sig självt att du behöver en Halloween-dräkt för den här festivalen. Bered dig på mängder av spontana gatuparader! Den här staden sover aldrig.