Rek. Ca-pris

4 380,00 kr

(VAT)

Storlek och vikt

Vikt
1 400 g

Högtalarsystem

Konfiguration
Komponent, tvåvägs
Storlek
16 x 24 cm (6 x 9 tum)

Allmänna funktioner

Toppeffekt
330 W
RMS-effekt
110 W
Nominell uteffekt
90 W
Effektivt frekvensomfång
35–40 000 Hz
Tryck – ljudutgång
90 dB ± 2 dB SPL (1 W, 1 m)
Impedans (ohm)
4

Bas

Typ
Cone
Höljesmaterial
Gummi (separerad med räfflor)
Woofer, magnetmaterial
Ferrit
Material för wooferns membran
Lightweight Rigid Cellular-matris i aramidkolfiber

Diskant

Typ
Mjuk dome
Diameter
2,5 cm (1 tum)
Material för tweeterns membran
Syntetfiber
Tweeter, magnetmaterial
Neodymium

Vad innehåller förpackningen

  • Basgitter
  • Tweeterfästen
Placeholder

Funktioner

Bild framifrån av bashögtalaren från Mobile ES-2-vägskomponenthögtalaren XS-692ES på 16 x 24 cm.

Lightweight Rigid Cellular-matrismembran i kolfiber

Membranen för bas- och mellanregisterelementen är tillverkade i det unika materialet Lightweight Rigid Cellular från Sony som tidigare kallades för MRC. Den senaste generationens sammansättning har optimerats ytterligare, tillsammans med mekaniska förbättringar av elementet för ännu bredare frekvensåtergivning och ett jämnare, naturligare ljud.

Närbild av aramidkolfibern från Mobile ES-2-vägskomponenthögtalaren XS-692ES på 16 x 24 cm.

Optimal konstruktion

Tack vare integreringen i en unik matris med aramidkolfiber motverkas membranresonans och distorsion minimeras – inte bara i basregistret utan även i mellan- och diskantregistret. Resultatet är ett kraftfullt ljud över alla frekvenser som är ovanligt rent även vid hög volym.

Närbild av separerade Notch Edge-surrounden på Mobile ES-2-vägskomponenthögtalaren XS-692ES på 16 x 24 cm.

Separerad Notch Edge-surround

Surroundbashögtalaren använder en annan egenutvecklad teknik från Sony, där utmärkande svängda räfflor förbättrar den vertikala amplitudsymmetrin och ger rejält minskad distorsion och ökad detaljrikhet.

Bild från sidan bakifrån av Mobile ES-2-vägskomponenthögtalaren XS-692ES på 16 x 24 cm som visar hur effektiv luftcirkulationen är.

Element med fembalkskonstruktion och dynamisk luftspridning

Konstruktionen med fem balkar sprider resonansen medan den inbyggda dynamiska luftspridningen säkerställer effektiv luftcirkulation som ger jämn kongenomströmning och kylning av talspolen.

Närbild på upphängningen (spindeln) med progressiv höjdjustering från Mobile ES-2-vägskomponenthögtalaren XS-692ES på 16 x 24 cm.

Upphängning (spindel) med progressiv höjdjustering

Den akustikoptimerade upphängningen (spindeln) ger högre effekthantering och luftflöde, med en profil som är utformad för snabbare och exaktare skydd av högtalarkonen.

Närbild av faspluggen från Mobile ES-2-vägskomponenthögtalaren XS-692ES på 16 x 24 cm.

Fasplugg

Den resonansdämpande faspluggen på bashögtalaren XS-692ES bidrar till optimal frekvensåtergivning ända upp till delningsfilterpunkten där matchande tweetrar tar över. En styv aluminiumspole och dynamisk luftspridning ger ytterligare stöd för högtalarens breda frekvensåtergivning och ger kontrollerad och dynamisk basuppspelning.

Bild framifrån av tweetern till Mobile ES-2-vägskomponenthögtalaren XS-692ES på 16 x 24 cm.

Tweetrar som når de höga tonerna

Ett tweeter-membran av soft dome-typ som är kompatibelt med High-Resolution Audio är fäst direkt på talspolen. Det är utformat att hantera musikens allra högsta toner och har ett frekvensomfång som sträcker sig upp till 40 kHz.

Bild från sidan framifrån av filmkondensatorn med lågt motstånd i Mobile ES-2-vägskomponenthögtalaren XS-692ES på 16 x 24 cm.

Kombinerar kapacitet för dubbelförstärkning med förstärkningskontroll

Delningsfiltret i audiofilklass har en optimal filmkondensator med lägre resistans för jämna höga toner. Konstruktionen med kapacitet för dubbelförstärkning motverkar strömdistorsionen till tweetern när bashögtalaren körs med hög effekt. En särskild förstärkningskontroll bidrar till att balansera bashögtalarens och tweeterns signalnivåer och möjliggör justering av tweeternivån även när komponenterna drivs via en enda förstärkare.