XS-692ES

Ta ljudet till nya höjder

Upplev dynamiskt ljud med häpnadsväckande klarhet. Basen med Lightweight Rigid Cellular-membran ger kraft och djup medan komponenthögtalarens mjuka dome-tweeter ger bästa möjliga stereoljudbild i ditt fordon.

MOBILE ES™-SERIEN

XS-692ES | Tvåvägs Mobile ES™-komponenthögtalare 16 x 24 cm (6 x 9 tum)

XS-692ES
XS-692ES-högtalaren i svart

Rek. Ca-pris

4 380,00 kr

(VAT)
mobile ES-logotypen
Ta del av vår passion och kompromisslösa teknik.
Lightweight Rigid Cellular-matrismembran i kolfiber

Membranen för bas- och mellanregisterelementen är tillverkade i det unika materialet Lightweight Rigid Cellular från Sony som tidigare kallades för MRC. Den senaste generationens sammansättning har optimerats ytterligare, tillsammans med mekaniska förbättringar av elementet för ännu bredare frekvensåtergivning och ett jämnare, naturligare ljud.

Bild från sidan framifrån av Mobile ES-2-vägskomponenthögtalaren XS-692ES på 16 x 24 cm.
Närbild av aramidkolfibern från Mobile ES-2-vägskomponenthögtalaren XS-692ES på 16 x 24 cm.
Optimal konstruktion

Tack vare integreringen i en unik matris med aramidkolfiber motverkas membranresonans och distorsion minimeras – inte bara i basregistret utan även i mellan- och diskantregistret. Resultatet är ett kraftfullt ljud över alla frekvenser som är ovanligt rent även vid hög volym.

Kombinerar kapacitet för dubbelförstärkning med förstärkningskontroll

Delningsfiltret i audiofilklass har en optimal filmkondensator med lägre resistans för jämna höga toner. Konstruktionen med kapacitet för dubbelförstärkning motverkar strömdistorsionen till tweetern när bashögtalaren körs med hög effekt. En särskild förstärkningskontroll bidrar till att balansera bashögtalarens och tweeterns signalnivåer och möjliggör justering av tweeternivån även när komponenterna drivs via en enda förstärkare.

Separerad Notch Edge-surround

Surroundbashögtalaren använder en annan egenutvecklad teknik från Sony, där utmärkande svängda räfflor förbättrar den vertikala amplitudsymmetrin och ger rejält minskad distorsion och ökad detaljrikhet.

Bild från sidan bakifrån av Mobile ES-2-vägskomponenthögtalaren XS-692ES på 16 x 24 cm som visar hur effektiv luftcirkulationen är.
Element med fembalkskonstruktion och dynamisk luftspridning

Konstruktionen med fem stag sprider resonansen medan den inbyggda dynamiska luftspridningen säkerställer en effektiv luftcirkulation som ger jämn kongenomströmning och kylning av talspolen.

Tweetrar som når de höga tonerna

Ett tweeter-membran av soft dome-typ som är kompatibelt med High-Resolution Audio är fäst direkt på talspolen. Det är utformat att hantera musikens allra högsta toner och har ett frekvensomfång som sträcker sig upp till 40 kHz.

Bild framifrån av Mobile ES-2-vägskomponenthögtalaren XS-692ES på 16 x 24 cm.
Upphängning (spindel) med progressiv höjdjustering

Den akustikoptimerade upphängningen (spindeln) ger högre effekthantering och luftflöde, med en profil som är utformad för snabbare och exaktare skydd av högtalarkonen.

Fasplugg

Den resonansdämpande faspluggen på bashögtalaren XS-692ES bidrar till optimal frekvensåtergivning ända upp till delningsfilterpunkten där matchande tweetrar tar över. En styv aluminiumspole och dynamisk luftspridning ger ytterligare stöd för högtalarens breda frekvensåtergivning och ger kontrollerad och dynamisk basuppspelning.

 Strukturer i genomskärning

Titta närmare på strukturerna i Mobile ES-högtalaren, vilket omfattar mekaniska nyheter i form av separerad räfflad upphängning, konstruktion med fem balkar och dynamisk luftspridning. 

Mobile ES-serien

Låt dig uppslukas av utmärkt bilunderhållning

Produkterna i Mobile ES-serien är framtagna för en ultimat ljudupplevelse och förenar det allra bästa med din musik och din anslutning för en helt enastående upplevelse när du kör bil.

Specifikationer och funktioner

Upplev dynamiskt ljud med häpnadsväckande klarhet. Basen med Lightweight Rigid Cellular-membran ger kraft och djup medan komponenthögtalarens mjuka dome-tweeter ger bästa möjliga stereoljudbild i ditt fordon.
  • Lightweight Rigid Cellular-basmembran för exakt och följsam basåtergivning

  • Tweeter med soft dome-komponent hanterar riktigt höga frekvenser på upp till 40 kHz

  • Separerad räfflad upphängning för mindre distorsion och rent ljud

  • Element med fembalkskonstruktion sprider resonans

  • Dynamisk luftspridning säkerställer effektiv luftcirkulation som ger jämn kongenomströmning och kylning

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön