Liten vid frakt, stort ljud

HT-SF200 är en allt-i-ett-soundbar med inbyggd subwoofer. Sony gjorde allt för att förse den med ett fylligt ljud utan att ha stort avtryck på miljön. Eftersom den är mindre än konventionella soundbarer är den även mer energieffektiv att frakta.

En elegant soundbar med fylligt ljud i en mindre förpackning

Användarupplevelsen och miljön är viktiga för Sony. Den smarta designen ger ett otroligt ljud och är mer än 50 % mindre än tidigare. Både enheten och produktförpackningen är resurssnåla och för oss ett steg närmare vårt mål att uppnå noll miljöpåverkan. 

HT-SF200 – en liten soundbar med stor inverkan på naturen

Bra design för människa och miljö

Huvudtanken bakom designen på HT-SF200 var att den skulle vara så miljövänlig som möjligt. Målet var att skapa en soundbar med ett fylligt ljud i ett litet format för effektivare leveranser och transporter.

Små och snygga designdimensioner
Små och snygga designdimensioner

Den stilrena enheten med en låda är enklare att konfigurera än soundbarer med separata subwoofers, och produktens volym är drygt 80 % mindre.

Alla överflödiga detaljer har skalats av
Alla överflödiga detaljer har skalats av

HT-SF200 väger bara 2,3 kg –alltså upp till 65 % mindre än konventionella högtalarsystem med separata subwoofers och soundbarer. Det kompakta formatet smälter dessutom in snyggt i inredningen.

Mindre förpackningar ger effektivare leveranser
Mindre förpackningar ger effektivare leveranser

Volymen på varje paketerad produkt har minskats med 59 % vilket gör att antalet produkter per lastpall ökar. Det innebär 63 % mindre koldioxidutsläpp per produkt och effektivare transporter.

Innovativ, akustisk design för kraftfullt basljud

Sony har tagit fram nya lösningar för att kombinera djup, kraftfull bas och ljud i en enda kompakt soundbar. De särskilt utformade ljudkanalerna, den integrerade subwoofern och basportarna på båda sidor om soundbaren samverkar och ger ett högkvalitativt ljud från en diskret och snygg enhet.

Den inbyggda subwoofern är hemligheten

Teppei Itagaki

Sony Home Entertainment & Sound Products Inc.

Teppei Itagaki

För att möta kraven på snygga, små och flexibla högtalare på den växande soundbarmarknaden ville vi inte bara integrera subwoofern i högtalaren utan även göra den hälften så liten. Det finns flera utmaningar med att integrera subwoofers och en av de största utmaningarna är att komprimera de mekaniska vibrationerna så att basen kan flyta fritt utan att påverka resten av högtalaren. Den måste även kunna ge samma stora förstärkareffekt med en liten strömkälla. Vi tog oss an dessa utmaningar och löste dem en efter en.

Genom att göra soundbaren mindre och bygga in subwoofern har vi åstadkommit en miljövänligare produkt som är mindre resurskrävande och mer transporteffektiv. Vårt mål är att fortsätta sträva efter fler miljömedvetna produkter.

Se fler av våra produkter med miljöfunktioner

Ny, återvunnen förpackning till AIBO
Ny, återvunnen förpackning till AIBO

AIBO har fått en ny, revolutionerande förbackning. AIBO levereras insvept i en filtförpackning som skyddar den mot skador. Förpackningen består till 50 % av återvunna PET-flaskor.

PlayStation
PlayStation®

Upplev fantastiska, virtuella världar med PlayStation®. Upptäck hur Sony minskar sin miljöpåverkan och energiförbrukning i den verkliga världen.

Hörlurar
Hörlurar

Som en del av arbetet med att bevara resurser strävar Sony efter att kraftigt minska den mängd plast som används i förpackningarna till hörlurarna.