En tydlig vision för miljön

Objektiv från Sony är kända för sina prestanda, och du kan använda dem till att fånga varje ögonblick, men det är innovationen som återspeglar vår miljömedvetenhet som gör dem riktigt unika.

Sony – miljömedvetenhet och minskning av resursanvändning

Förutom att tillverka produkter med hög kvalitet fortsätter Sony sitt arbete med att uppnå noll miljöpåverkan för alla sina produkter och verksamhetsaktiviteter enligt planen ”Road to Zero”. Förutom fördelarna för användare med att ha produkter som är lättare och enklare stöder vår fortsatta innovation hela företagets åtagande att minska förbrukningen av energi och råmaterial, och i synnerhet med att minska mängden avfall.

Funktion, skönhet och miljömedvetenhet 

FE 600 mm f4 GM OSS är 10 % lättare än 500 mm f4 G SSM.   

[1] 500 mm f4 G SSM [2] DSLR-A900 [3] FE 600 mm f4 GM OSS [4] ILCE-9

Utformad för att minska mängden avfall

Ändring av kamerahuskomponenter

Genom att ändra strukturen och optimera kamerahusets form har vi skapat en design som minimerar resursanvändningen och bidrar till vår plan ”Road to Zero”. Vi arbetar även med ytterligare minskningar av användningen av råmaterial.

Minskad användning av ny plast

Användningen av nytillverkad (oåtervunnen) plast har minskats med cirka 34 % jämfört med tidigare utbytbara objektiv.

Bilderna är endast exempel.

Mycket effektiv objektivstruktur

Tack vare den oöverträffade precisionen i de unika XA-elementen (eXtreme Aspherical) från Sony och genom att använda lätt fluorit i stället för optiskt glas har vi kunnat minska vikten avsevärt utan att förlora kvalitet.

Bild för ”500 mm f4 G SSM”
500 mm f4 G SSM

[1] ED-glas (Extra-low Dispersion).

Bild för ”FE 600 mm f4 GM OSS”
FE 600 mm f4 GM OSS

[1] Fluoritobjektiv. [2] XA-objektiv (eXtreme Aspherical). [3] ED-glas (Extra-low Dispersion).

Prestanda för proffs

Tack vare den oöverträffade bildkvaliteten i objektiv från Sony kan du ta foton av en värld av unika imponerande uttryck och ögonblick. Räckvidd, storlek och djup som bara är möjligt med ultrateleobjektiv ger dig oändliga kreativa möjligheter. 

Bild för ”En uppenbarelse för proffsfotografer”
En uppenbarelse för proffsfotografer

Vikten på superteleobjektivet med stora bländare har minskats genom användning av en magnesiumlegering, vilket gör det enklare att hålla dem längre. Viktminskningen och en förbättrad viktfördelning innebär att du alltid är redo för ett perfekt foto.

Bild för ”Asfäriska XA-objektivelement med ultrahög kvalitet”
Asfäriska XA-objektivelement med ultrahög kvalitet

Sony XA-objektivelement (eXtreme Aspherical) skapas i en unik process som ger oöverträffad ytprecision och enastående upplösning. Den resulterande mjuka bokehn gör dem perfekta för ultratelefoto.

Modern innovation med miljömedvetenhet

Shuhei Kaneko

FE 400 mm f2,8 GM OSS/FE 600 mm f4,0 GM OSS Project Manager

Bild för ”Shuhei Kaneko”

Efter att ha varit på många olika fotograferingsplatser under utvecklingen är det jag söker bra återgivningsprestanda, enkelhet i att fånga motivet i ramen för att kunna följa det och minskning av vikten för att kunna ta med objektivet överallt, för att kunna fånga varje ögonblick för motiv i rörelse långt bort från fotografen.

Förutom ny optisk design och viktminskning som har uppnåtts genom användning av en lätt magnesiumlegering har vi tänkt på miljön genom att minska resursförbrukningen för objektivelement och genom att minska användningen av nytillverkad plast.

Ledande teknik från Sony är också en del av vår miljömedvetenhet, och som ingenjör vill jag informera alla om att miljömedvetenheten i våra utbytbara objektiv är del av de kraftfulla foton som fotografer skickar ut över hela världen.

Se fler av våra produkter med miljöfunktioner
Bild på Full med smarta lösningar
Full med smarta lösningar

Sony skapade den staplade CMOS-sensorn för fullformat med inbyggt minne för α9 med höga prestanda. Resultatet är en liten och lätt proffskamera som kräver färre resurser.

Produktbild
Hållbarhet låter fantastiskt

Sony har som mål att minska användningen av ny plast med 10 % per produkt (exklusive förpackningar) jämfört med räkenskapsår 2018, i enlighet med vår miljöplan Road to Zero och Green Management 2025. Vi har förbättrat prestandan för återvunna material och använt dem i våra produkter i över tio år nu.

Bild på AIBO
AIBO

AIBO har fått en ny, revolutionerande förbackning. AIBO levereras insvept i en filtförpackning som skyddar den mot skador. Förpackningen består till 50 % av återvunna PET-flaskor.