Verkligheten bemästrad

Vi brinner för att utveckla tv-apparater som troget återger filmskaparens budskap. MASTER Series-tv-apparater uppfyller våra bästa ingenjörers krav och skapar vackra bilder. För första gången kan filmskapare utforska sin fantasi och se sin vision utspelas i hemmet. 

Inspirerar skapare med enastående bilder

Se hur MASTER Series gör att gamers kan få bli en del av den verklighetstrogna världen i Gran Turismo® genom att återge även de minsta skiftningarna av färg, ljus och nyansomfång – precis som skaparna hade tänkt sig.  

Sann flaggskeppskvalitet genom fabrikskalibrering 

Läs om hur fabrikens produktionsteams hårda arbete och engagemang ser till att varje MASTER Series-tv återger otroligt realistiska bilder i hemmet.

Mikichika Sakata, vice verkställande direktör, paneldesign

”Det är verkligen rörande att se vår prototyps bildkvalitet. Vi vill leverera och dela samma känslor med så många kunder som möjligt.”


Mikichika Sakata
Vice verkställande direktör, produktdesign

Jun Moritsugu, produktionsledare

”MASTER Series är produkter som präglas av ingenjörernas passion och entusiasm. Vårt uppdrag är att tillverka produkter utan att någon av deras entusiasm går förlorad.”


Jun Moritsugu
Chefsassistent, produktionsledning

Tamio Haruyama, chef

”Den här processen är motsatsen till konventionell produktionseffektivitet. Men vi gör det här medvetet för att flaggskeppsmodellerna ska få högsta möjliga kvalitet.”


Tamio Haruyama
Chef, produktionsavdelningen

Se Spider-Verse som skaparna ser den i studion

Upptäck passionen som skaparna har lagt ner i den prisbelönta filmen Spider-Man: Into The Spider Verse och hur MASTER Series återger filmen precis som den såg ut i studion.

Rodney Rothman

”Tv:n från Sony som vi precis såg är den första konsumentprodukten jag har sett som återger nästan all den tankekraft och passion som vi har lagt ner. Den visar alla nyanser av filmen.” 


Rodney Rothman
Regissör och medmanusförfattare

Bob Persichetti

”Efter att ha sett BRAVIA MASTER-serien från Sony känns det som att den är gjord för studion och inte för hemmet, med tanke på kvaliteten vi ser i hur bilden återges.”


Bob Persichetti
Regissör 

Peter Ramsay

”Efter att ha sett demon av BRAVIA MASTER-serien i dag känns det verkligen som att ens verk är i goda händer”


Peter Ramsay
Regissör

Framhäver filmskaparens budskap

I över femtio år har vi tänjt på gränserna för tv-bildkvalitet. I tv-apparater med MASTER Series kombineras vår expertis inom innehållsskapande med filmskapare och utvecklande av skärmar som framhäver filmskaparens budskap.

Bioupplevelse hemma

Att producera filmer och utveckla professionell filmutrustning har gjort oss till pionjärer inom filmskapande, och vi har även utvecklat tv-apparater som ger biokänsla i hemmet. Vi vill skapa ett ultimat tv-koncept som uttrycker filmskaparens budskap. 

Vi tar fram alla känslor

Vi strävar efter en bildkvalitet med en ljusstyrka som framhäver alla detaljer, svärta som är mörk nog att uppsluka tittarna och färger som är tillräckligt vackra för att fånga hjärtan. Varje känsla reproduceras för ultimat realism.

Utmana filmskaparna

Vi utmanar filmskaparna att utnyttja tekniken till fullo och utforska sin kreativitet. Filmskapare kan nu utveckla nya filmidéer och se dem återges helt korrekt hemma hos sig.

Bildprocessor X1™ Ultimate

Varje idé presenteras med omsorg

När innehåll går från film till tv måste det komprimeras digitalt, vilket påverkar bildkvaliteten. När vi utvecklade MASTER Series-tv-apparaterna ville vi fånga bilden som digital signal utan att kvaliteten försämrades. Det var en svår utmaning som krävde en helt ny processor. 

Det svåra med konvertering

Det som filmskaparen ser under inspelningen kodas innan det förs över till tv, sedan avkodas och konverteras inspelningen så att det kan visas på skärmen. Bildprocessorn X1™ Ultimate gör att bildkvaliteten bibehålls så långt det går under processen.

Bearbeta signaler i ultrahög bithastighet

När vi utvecklade bildprocessorn X1™ Ultimate följde vi mottot ”tappa inte bort en enda bit”. Signalerna bearbetas i ultrahög bithastighet och återställs sedan till sin ursprungliga kvalitet. 

Finjustering av signaler för olika skärmar

Bildprocessorn X1™ Ultimate känner av skillnader mellan olika skärmars egenskaper och justerar signalen därefter. Det är vår mest avancerade finjustering någonsin. 

Vi använder de allra bästa komponenterna

Komponenter med hög precision i signalprocessorn hjälper till att bibehålla detaljerna i bilden för ultimat naturtrogenhet och visuellt uttryck. 

Vårt tv-team, från kamera till vardagsrum

År 2000 började vårt tv-team arbeta med Sony Pictures Entertainment på Cinema-läget, den första bildkvalitetsfunktionen för tv som utvecklades för en hemmabioupplevelse. Sedan dess har vi jobbat med att standardisera nya format som 4K och HDR, och på så sätt kommit närmare än någonsin att korrekt återge filmskaparens budskap.

Branschexperter prisar MASTER Series

Se hur väl mottagen MASTER Series har blivit av ledande personer inom film- och tv-branschen.

Innovativ hemunderhållning.
Sony och Netflix.

Tack vare den tekniska utvecklingen de senaste åren kan filmskapare uttrycka sig bättre med tv än någonsin förut. Som ett resultat kan tittarna välja mellan massor av spännande filmer i sina egna hem. Sony och Netflix har i många år legat i framkant i industrin och format tv-underhållningens framtid. Vi har arbetat tillsammans med filmskapare för att de ska kunna nå ut med sina historier till tittare runtom i världen. Genom att erbjuda avancerad teknik som 4K och HDR kan våra kunder nu få biokänsla hemma i vardagsrummet.

Strömning med Netflix kräver medlemskap

Netflix har aktivt investerat i att producera sina egna program med de senaste bildkvalitetsstandarderna och har tillsammans med Sony utvecklat Netflix Calibrated Mode för att se till att bildkvaliteten bibehålls. Läget utvecklades särskilt för att återge samma bildkvalitet på tv som i filmstudion, och därmed kunna förmedla filmskaparens budskap precis så som det var tänkt.

Netflix Calibrated Mode

Underhållning så som det var tänkt

I läget Netflix Calibrated Mode har tittaren möjlighet att se serier, filmer, dokumentärer och andra typer av underhållning så som de ursprungligen skapades och var tänkta att ses.

Tv med studiostandard

Tv med studiostandard 

MASTER Series utlovar nästan samma bildkvalitet som på den skärm som används som referens i filmstudion. Nu kan du se tv-underhållningen som den var tänkt att ses. 

Hemunderhållningsupplevelse

Biospänning hemma

Med MASTER Series och Netflix Calibrated Mode återges bilden med samma kvalitet som i studion, så att de som älskar underhållning kan få biokänsla i hemmet.

Legendariskt samarbete

Se hur Netflix och Sony har bemästrat färg, kontrast och rörelse i vardagsrummet med Netflix Calibrated Mode. Nu kan du uppleva underhållningen precis som skaparna hade tänkt.

Noggrann kalibrering är nyckeln till oemotståndliga färger

Vad är det som gör att man vill se en film? Den kreativa processen består av många faser, till exempel manus, scenerier, redigering och färgkorrigering. Filmskaparens historia kommer till sin rätt när alla delar troget reproduceras på en tv-skärm för en uppslukande och emotionell upplevelse. Det är viktigt att färgen återges korrekt, så att man verkligen kan se skådespelarnas ansiktsuttryck, diskreta detaljer och övergångar mellan mörka och ljusa nyanser. MASTER Series är noggrant kalibrerad för att skapa enhetliga färger med rätt vitbalans. Tekniken uppfyller professionella filmskapares krav och ger alltid enastående bildkvalitet.

CalMAN-logotyp

Uttrycker filmskaparens passion

För att minska färgförändringar i produktionsprocessen kan MASTER Series använda Portrait Displays autokalibreringsprogramvara CalMAN®. Det betyder att färgerna kan kalibreras bättre än någonsin förut och att man kan göra finjusteringar som inte är möjliga med konventionella bildinställningar. Färgåtergivningen blir trogen den ursprungliga tv-signalen, och färgerna kan till och med anpassas efter förändringar över tid. Kunderna kan dra nytta av programvara som används av filmskapare i kvalitetskontroller under efterproduktionen, vilket är ytterligare ett bevis på vår vilja att leverera bilder med professionell färgåtergivning i hemmet.

Hämta broschyr

Calibrating BRAVIA with CalMAN®