Skapandet av Walkman®

Ett samtal med mannen bakom Walkman® ZX2 från Sony

Som ung lyssnade Tomoaki Sato på Billy Joel och studerade pianots tonalitet. Sedan spelade han låtarna på gehör, men han önskade alltid att ljudkvaliteten hade varit bättre. Det var den tanken som födde den nuvarande Sony Walkman®-projektledarens passion för ljudkvalitet.

Idag säger Sato att hans största tillfredsställelse kommer av att ge andra musikälskare tillgång till den unika upplevelsen med High-Resolution Audio. Hans bakgrund och personliga erfarenhet har gett honom ett tränat öra för att upptäcka de små nyanserna och det har gjort att han kan finslipa uppspelningen av musik – till och med Billy Joels.

Passionen bakom Walkman®

Den första ljudenhet Sato någonsin köpte var en Walkman® som tonåring. På den tiden hade han inte råd med en hel ljudanläggning, så en Walkman® var det bästa alternativet.

”När jag hade en Walkman® kunde jag skapa mitt eget rum och fly in i en värld som bara jag hade tillgång till”, säger Sato. ”När jag skapade ZX2 Walkman®, var mitt mål att återskapa den känslan åt lyssnarna och utöka den genom att skapa ett stereoljud med hög upplösning.”

”När jag hade en Walkman® kunde jag skapa mitt eget rum och fly in i en värld som bara jag hade tillgång till”, säger Sato. ”När jag skapade ZX2 Walkman®, var mitt mål att återskapa den känslan åt lyssnarna och utöka den genom att skapa ett stereoljud med hög upplösning.”

De glada minnena och tidiga erfarenheterna har inspirerat Sato till att skapa en Sony Walkman® som levererar högsta möjliga ljudkvalitet. För att åstadkomma det har Sato under utvecklingen av varje enskild prototyp bett ljudtekniker på Sonys inspelningsstudio om deras råd som experter så att han på bästa sätt ska kunna överföra kvalitetsljudet från studion till produkten.

”Med ZX2 kan du tydligt höra de olika instrumenten och sångarens andetag”, säger Sato. ”Med den här High-Resolution Audio-spelaren får lyssnaren ta del av en miljö och stämning som ger en riktig konsertkänsla.”

En ny typ av Walkman®

ZX2 är Satos senaste Walkman®-projekt. Förut ville musiklyssnarna ha en mindre och lättare Walkman®, men den nya ZX2 är både större och tyngre än många andra bärbara musikspelare på marknaden. Enligt Sato har ett växande antal musikälskare där ute börjat värdera ljudkvaliteten högre än enhetens storlek och vikt.

Genom att lyssna på musik med en spelare för High-Resolution Audio som Walkman® ZX2 kan musikälskarna lättare relatera till artistens budskap

Mer än en bärbar musikspelare

Sato är övertygad om du kommer att få en helt unik upplevelse när du lyssnar på dina favoritlåtar med nya Sony ZX2 Walkman®. Spelaren för High-Resolution Audio har 6,5 gånger större lagringsutrymme än en cd-spelare och har gott om plats för alla dina favoritalbum. Walkman® ZX2 har inte bara stöd för High-Resolution Audio, utan kan också omvandla ljudkvaliteten på musik du hämtat tidigare från okej till suverän.

Det har alltid varit Satos målsättning att tillhandahålla musikälskare med rätt musikutrustning så att de ska få bästa möjliga upplevelse. Han tror att han äntligen har lyckats med det i och med lanseringen av Sony ZX2 Walkman®.

Musik och liv: Trender och nyheter för musik- och ljudälskare.