KAMEROR MED UTBYTBART OBJEKTIV

ILCE-QX1 Lens-Style-kamera med 20.1 megapixels sensor

ILCE-QX1 / ILCE-QX1L

Bild på ILCE-QX1 Lens-Style-kamera med 20.1 megapixels sensor

Endast kamerahus

ILCE-QX1

Rek. Ca-pris

2 900,00 kr

(VAT)

Kamerahus + 16–50 mm kraftfullt zoomobjektiv

ILCE-QX1L

Rek. Ca-pris

4 400,00 kr

(VAT)
Bilder på ILCE-QX1 Lens-Style-kamera med 20.1 megapixels sensor
Bilder på ILCE-QX1 Lens-Style-kamera med 20.1 megapixels sensor
Bilder på ILCE-QX1 Lens-Style-kamera med 20.1 megapixels sensor
Bilder på ILCE-QX1 Lens-Style-kamera med 20.1 megapixels sensor
Bilder på ILCE-QX1 Lens-Style-kamera med 20.1 megapixels sensor
Bilder på ILCE-QX1 Lens-Style-kamera med 20.1 megapixels sensor
Bilder på ILCE-QX1 Lens-Style-kamera med 20.1 megapixels sensor
Bilder på ILCE-QX1 Lens-Style-kamera med 20.1 megapixels sensor
Bilder på ILCE-QX1 Lens-Style-kamera med 20.1 megapixels sensor
Bilder på ILCE-QX1 Lens-Style-kamera med 20.1 megapixels sensor

Funktioner

Tack vare kompatibiliteten med objektiv med E-fattning kan du låta kreativiteten flöda

Fotografera som ett proffs med en mängd olika kompatibla objektiv med E-fattning. Välj ett makroobjektiv för att komma närmare mindre föremål, eller skapa snygga effekter med oskarp bakgrund eller "bokeh" med ett fast objektiv. Du kan även välja ett teleobjektiv, komplett med bildstabiliseringstekniken optisk SteadyShot™, så kommer du närmare motivet och kan ta precisionsbilder på proffsnivå.

Exmor® CMOS-sensor i APS-C-storlek ger proffsiga bilder

Ta bilder i DSLR-kvalitet med Lens-Style-kameran. En stor Exmor® CMOS-bildsensor i APS-C-storlek och en BIONZ X™-bildprocessor ger kvalitetsbilder på 20,1 MP. Fånga fina detaljer på klara bilder, ljusstarka nattlandskap och vackra bokeh-effekter – allt med din smartphone.

BIONZ X™ för suveräna detaljer och strukturer

Den här bildprocessorn från Sony återger strukturer och detaljer som de uppfattas av det mänskliga ögat, via extra snabb databehandling. Tillsammans med avancerad LSI (Large Scale Integration) påskyndar bildprocessorn bearbetningen och möjliggör naturligare detaljer, mer verklighetstrogna bilder, fylligare nyansövergångar och lägre brus oavsett om du tar stillbilder eller filmar.

Inbyggd blixt för fotografering i svag belysning

Ta snygga bilder också i svagt ljus med inbyggd blixt. Med en GN4-klassning får du stabil och exakt fotografering i mörka förhållanden där brus och oskärpa kan uppstå. Fotografering i motljus och på natten är inga problem heller, och du får perfekt skärpa i läget Superior Auto.

Superior Auto vet vad du fotograferar

Inget foto är omöjligt. I läget Superior Auto optimeras varje bild genom att kamerainställningarna justeras efter olika typer av miljöer. Funktioner som kontinuerlig bildtagning och automatisk HDR aktiveras vid utmanade förhållanden så du enkelt kan ta bilden.

Manuella kontroller för större fotografiska möjligheter

Känn friheten med manuella kontroller i DSLR-stil. Den här Lens-Style-kameran har P/A/S-lägen som ger dig kontroll över bländare, slutartid med mera. Resultatet är snygga foton med proffsig finish direkt från din smartphone.

Trådlös frihet med Wi-Fi®

Överför enkelt filmer och annat från kameran till din Android- eller iOS-smartphone eller surfplatta genom att ansluta till Wi-Fi®. Sedan kan du snabbt överföra videor till dina favoritwebbplatser och sociala nätverk så att vänner och familj kan ta del av dem. 

Intuitiv kontroll med PlayMemories™ Mobile

Förvandla din smartphone eller surfplatta till en fjärrkontroll och styr kameran enkelt med hjälp av PlayMemories™ Mobile. Med det rena användargränssnittet kan du enkelt hantera alla kamerainställningar med en hand och bland annat ställa in exponering, slutarutlösning och zoom. Det är perfekt för gruppbilder.

Få ett annat perspektiv med flexibel objektivplacering

Fotografera ur olika vinklar. Använd Lens-Style-kameran på tidigare otillgängliga platser och styr den sedan – zooma, komponera och ta bilden – med din mobila enhet. Få en stadig grund för flexibel fotografering med tillbehörsutrustningen för bildtagning i valfri vinkel (ADP-FSK1).

Enkel lagring, överföring och delning

Nu behöver du aldrig oroa dig för att förlora foton igen – de sparas automatiskt på Lens-Style-kameran och din smartphone eller surfplatta när du tar dem. Du behöver bara installera appen PlayMemories™ Mobile och sedan kan du exportera foton från kameran till din smartphone eller surfplatta via Wi-Fi®. Sedan kan du organisera, redigera och dela bilderna med vänner och familj, eller överföra dem till sociala nätverk och dela dem med resten av världen.

Tillbehöret Live-View-fjärrkontroll för kontroll av flera kameror

Hantera upp till fem kameror med tillbehöret Live-View -fjärrkontroll. Kontrollera betraktningsvinklarna på den handledsmonterade färgskärmen med ett ögonkast, starta/stoppa inspelning på fem kameror samtidigt och ändra inställningar samtidigt på samtliga enheter. Tack vare inbyggd Wi-Fi® behövs inga kablar.

Montera på stativ för flexibel fotografering

Fotografera med lång exponeringstid och ta bilder av storslagna landskap med total säkerhet. Sätt Lens-Style-kameran på ett stativ så får du större stabilitet än när du fotograferar med handhållen kamera. Fotografering i svår terräng, i svagt ljus och av gruppbilder blir så mycket enklare när du monterar Lens-Style-kameran på ett stativ. 

Flerintervallsaspekter för flexibel fotografering

Skapa foton som skiljer sig från mängden med ett urval olika bildförhållanden. Välj mellan vanliga fotoformat som 3:2 och 4:3, samt widescreen i 16:9 eller fyrkantigt och få stillbilderna precis som du vill ha dem.

Visa fotona i TRILUMINOS™-färg

Visa foton och videoklipp med fylliga och naturliga färger på den stora skärmen. Den här Lens-Style-kameran har funktioner för färgtekniken TRILUMINOS från Sony så att du kan visa dina favoritbilder med intensiva färger på en tv med TRILUMINOS-skärm. Ett utökat färgregister innebär att röda, havsblå och smaragdgröna nyanser verkligen kommer till sin rätt för verklighetstrogna landskapsbilder. Ansikten återges också bättre i och med att hudtonerna är naturligare.

Automatisk HDR och DRO för naturligare nyansövergångar

Automatisk HDR (High Dynamic Range) fångar varje nyansskiftning i bilden från mörker till ljusa högdagrar. Det sker genom att det bildernas dynamiska omfång utökas för att ge tydliga och slående kontraster. När du fotograferar motiv som rör sig snabbt kan du växla över till DRO (optimering av dynamisk räckvidd) för naturligare kontraster.

Autofokus med låsfunktion följer rörliga motiv

Få skarpa och kristallklara foton. Med autofokus med låsfunktion justeras storleken på målramen automatiskt utifrån motivets egenskaper. Det gör att du kan koncentrera dig på vad motivet gör medan kameran ser till att du får bilder med skärpa oavsett vad som händer.

Stöds i Capture One Express (för Sony)

Capture One Express (för Sony) är en av världens bästa RAW-konverterare som renderar exakta färger och ger otrolig detaljrikedom. Den ger flexibel hantering av digitala tillgångar, alla de väsentliga justeringsverktygen och snabb och följsam prestanda i en anpassningsbar och integrerad lösning. * Alla frågor om inköp, användning och support för Capture One hänvisas till Phase One.

Fri nedladdning (gå till webbplatsen för Phase One)

Specifikationer
Med den nya Lens-Style-kameran kan du ta bilder som du vanligen bara kan ta med en kamera med utbytbart objektiv. Tack vare en Exmor® APS HD CMOS-sensor med 20,1 MP kan du ta bilder med enorm detaljrikedom och vacker oskärpa med din smartphone eller surfplatta.
  • Exmor® APS-C CMOS-sensor på 20,1 MP

  • BIONZ X-processor för suveräna detaljer och brusreducering

  • Fota och dela bilder av hög kvalitet med din iOS- eller Android-enhet

  • AVCHD-inspelningsfunktion för vackra bilder

Objektivkompatibilitet
Objektiv med E-fattning från Sony
Sensortyp
APS-C
Sensortyp
Exmor® CMOS-sensor av APS-C-typ (23,2 x 15,4 mm)
Antal bildpunkter (effektiva)
20,1 megapixel
ISO-känslighet (rekommenderat exponeringsindex)
ISO 100–16000
Batteritid (stillbilder)
Upp till 440 bilder

Vad innehåller förpackningen

Handledsrem, Smartphone-fäste, Laddningsbart batteri NP-FW50, Mikro-USB-kabel, ADP-FSK1

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön

Recensioner

Vad användarna säger