α7S III

Imagination in Motion

S-serien når helt nya nivåer av filmuttryck i fullformat, spektakulär ny hastighet kombineras med suverän känslighet och ultralågt brus och möjliggör tidigare omöjlig 4K-filminspelning med High Dynamic Range (HDR), hisnande fokusering och extra kraftfull bildstabilisering. Din nya kreativa potential väntar.

SPEGELLÖSA FULLFORMATSKAMEROR MED E-FATTNING

Alpha 7S III med film-/stillbildsfunktioner på proffsnivå

ILCE-7SM3
Bild på Alpha 7S III med film-/stillbildsfunktioner på proffsnivå

Rek. Ca-pris

46 000,00 kr

(VAT)
Ny programvara är nu tillgänglig.
För visuella föregångare

Med extrema filmprestanda i fullformat, inklusive hög känslighet (utökad ISO upp till 409600), bred dynamisk räckvidd på 15 stopp, 4K 120p, snabb och pålitlig autofokusering och extra kraftfull bildstabilisering, höjer α7S III ribban för filmskapare ytterligare.

Produktbild
Möjligheter till att uttrycka sig
Exempelbild
Överlägsna filmprestanda
Exempelbild
En fotorevolution
Exempelbild
Avancerade bildsfunktioner och prestanda
Användningsbild
Effektivt arbetsflöde
Möjligheter till att uttrycka sig
Illustration
Stora bildpunkter ger hög känslighet och lågt brus

Den nya bakbelysta Exmor RTM CMOS-fullformatssensorn på 12,1 megapixel i fullformat har innovationer inom ljusupptag, ledningar och optimering av utdata. Det ger fördubblade läsningshastigheter, utmärkt bildkvalitet i hela känslighetsintervallet, ett brett dynamiskt omfång på 15 stopp och minskad rullande slutare, och sensorn ger även AF-system med fokusyta och fasdetektion.

Upp till 8x kraftfullare BIONZ XRTM-bildprocessor

Tillsammans med den nya sensorn och dess oöverträffade hastighet har BIONZ XR-bildprocessorn också utvecklats nyligen och har upp till åtta gånger mer processorkraft. Med en framtidsorienterad arkitektur levererar den bilder med hög kvalitet snabbare för överlägsna stillbilder och videor, samt ett kameragränssnitt med avsevärt förbättrad responsivitet.

Illustration
Överlägsna filmprestanda
Fantastiska AF-prestanda även vid 4K 120p

Den nya Exmor R-bildsensorn i fullformat och den revolutionerande BIONZ XR-bildprocessorn ger exakt AF som alltid är aktiv för otrolig detaljrikedom i både rum och tid, och fantastisk 4K-film även med 120 bilder per sekund eller i slowmotion. Resultaten är spektakulära, med upplösning och skärpedjup som bara är möjligt med en fullbildssensor.

Exempelbild
10-bitars 4:2:2-inspelning

Spela in direkt i kameran med fantastiskt 10-bitars djup och 4:2:2-färgsampling för mycket större flexibilitet i bildgradering, efterbearbetning och komposition.

Illustration
All-Intra-kodning tillgänglig

Förutom Long GOP finns nu All-Intra-kodning. Den kodar varje ram oberoende vid bithastigheter på upp till 600 Mbit/s, för att fånga komplexa rörelser mer exakt för inspelning på antingen interna eller externa media och för effektivare redigeringsarbetsflöden.
[1] All-Intra (All-I) [2] Long GoP [3] Group of Pictures

Illustration
Överlägsen kvalitet och mindre filer med XAVC HS

Det nya XAVC HS-inspelningsformatet använder HEVC/H.265-kodning för att uppnå två gånger kompressionseffektiviteten hos AVC/ H.264-kodning, för överlägsen bildkvalitet och mindre filstorlekar .

Vår berömda ljuskänslighet ger utökad ISO 409600

Seriens berömda ljuskänslighet når nya höjder med ett utökat ISO-intervall för filmer från 80 till anmärkningsvärda 409600 (standardintervall 80–102400). Med avancerad optimering av ljusupptag och utsändning ger fullformatssensorn på 12,1 megapixel lågt brus i hela känslighetsintervallen och kan ta användbara bilder i nästan totalt mörker.

Exempelbild
Exempelbild
S-CinetoneTM bygger på förstklassig färgteknik för biokameror

Kritikerrosade S-Cinetone, utvecklad av Sony utifrån Cinema Line FX9- och CineAlta-kameror som VENICE, ger färg av biokvalitet direkt i kameran. S-Cinetone har optimerats för att återge naturliga hudtoner och färger i mellanregistret, med mjuk övertoning för högdagrar för imponerande avbildning av motiv utan gradering vid efterproduktion.

Exempelbild
S-Log3 gamma, S-Gamut3.Cine gamut som pro-videokameror

S-Log3-gamma-kurvan och S-Gamut3.Cine-färgomfånget, som också finns i professionella videokameror, ger ett bredare dynamiskt omfång och enklare färgmatchning för smidigare efterbearbetning. 

Illustration
HLG (Hybrid Log-Gamma)

HLG (Hybrid Log Gamma) förenklar HDR-produktion och producerar bilder för HLG-kompatibla BRAVIA-tv-apparater med kameran utan efterbearbetning och med smidig gradering från 10-bitars färgdjup.
[1] Hög flexibilitet för justering av bilder efter önskemål (färggradering krävs)
[2] Direkt bild med hög kvalitet (färggradering krävs inte)

Exempelbild
Förbättrad bildkvalitet

Den nya BIONZ XR-bildprocessorn ger förbättringar i färgåtergivning, stabilitet mot olika ljuskällor, naturliga nyansomfång och avrullning samt minskad rullande slutare.

Produktbild
16-bitars RAW HDMI-utgång

För krävande efterbearbetningsflöden är 16-bitars RAW-utgång tillgänglig via HDMI-anslutning till kompatibla externa inspelare​medan XAVC HS 4K-, XAVC S 4K- eller XAVC SI 4K- och proxyfiler gångas samtidigt i kameran.

Användningsbild
Effektiv redigering via proxyinspelning

Vid inspelning av 4K-filmer med hög bithastighet kan HD-proxyer (med 8- eller 10-bitars djup) genereras i kameran. Att redigera de mindre proxyfilerna minskar datorns belastning och påskyndar arbetsflödet före slutlig 4K-leverans.

En fotorevolution
Exempelbild
Snabb hybrid-AF för noggrannhet och hållbarhet

Bred AF använder intelligent spårning och fasdetektering på sensorn som täcker större delen av ramen. Resultatet är att överlägset exakta och stabila AF-prestanda extraheras i kombination med högkvalitativa objektiv med E-fattning, även när du fotograferar rörliga motiv med kort skärpedjup i 4K och med bildhastighet på 120p.

Kraftfull fokuskontroll för dig som filmar på egen hand

Med AF-övergångshastighet i sju nivåer och känslighet för AF-motivväxling i fem nivåer kan du förmedla dina kreativa avsikter bättre när du byter motiv eller till exempel vid rackfokusering. En enkel pekåtgärd kan tillfälligt aktivera AF även vid manuell fokusering.

Exempelbild
Ögonautofokus i realtid för filmer

Ögonautofokus i realtid har AI för fokuseringsprecision för ögon, med prestanda som nu förbättras med 30 % i profil eller på delvis dolda ansikten. Med stabil ögonspårning kan du koncentrera dig på kompositionen även med ett kort fokusdjup. 

Användningsbild
Spårning i realtid med intuitiv pekanvändning

Spårning i realtid analyserar motivets färg, mönster, djup och ansiktsinformation för att spåra motivet. Touch Tracking spårar intuitivt och automatiskt ett motiv du pekar på på LCD-skärmen. 

Illustration
Inbyggd bildstabilisering i fem riktningar i kamerahuset

En bildstabilisator med hög precision och en gyrosensor tillhandahålls och ger femaxlad optisk bildstabilisering. [1] Gir [2] Rullning [3] Rotation

Aktivt läge för fotografering utan stativ

Det nya aktiva läget ger ökad stabilisering för filminspelning. För att bevara bildkvaliteten mäter BIONZ XR-processorn kameraskakningar och kompenserar optiskt. Det möjliggör stabil video även vid inspelning utan stativ där utrymmesbegränsningar förhindrar kardanupphängning, medan du går och med 4K-upplösning.

Fördelar med objektiv för videoinspelning från Sony

Läs om de fyra unika fördelarna med att använda en E-fattning för videoinspelning från Sony. Kombinationen av objektiv och kameror från Sony kommer att förbättra din videoskaparupplevelse.

Produktbild
Digitalt ljudgränssnitt för bra ljudinspelningar

Digitalt ljudgränssnitt i tillbehörsskon för flera enheter möjliggör direkt 24-bitarsingång. Inställningar: 48 kHz/16-bitars 2-kanaligt, och med det valfria XLR-K3M-adapterpaketet får du 48 kHz/24-bitars 2-kanaligt och 48 kHz/24-bitars 4-kanaligt.

Illustration
Unik värmeavledning för pålitlig inspelning

En unik Sony Σ-formad (sigma) grafitkylare är inbyggd i bildstabilisatorn. Den sprider värmen fem gånger mer effektivt under längre inspelningstid utan att störa bildstabiliseringen.

Produktbild
Bekväm filminspelning

Som svar på feedback från professionella användare har MOVIE-knappen flyttats till ovansidan för förbättrad användbarhet i alla inspelningspositioner. Lägesuppringning och omkopplingshastighet har också förbättrats.

Avancerade bildsfunktioner och prestanda
Exempelbild
Hög ISO-känslighet

Med ett mycket brett standard-ISO-intervall på 80–102400 (utökningsbart till 40–409600 för stillbilder) ger α7S III många kreativa möjligheter. Den nya bildsensorn och bildbearbetningsalgoritmerna producerar ännu renare bilder och mer naturliga strukturer än den tidigare α7S II-modellen, även när du fotograferar i nästan totalt mörker.

Exempelbild
Snabb hybrid-AF för stillbilder

Snabb hybrid-AF-systemet kombinerar hastighet och precision. Med 759 sensorer för fasdetektion på fokusytan och 425 punkter för ökad avkänningsprecision fördelade över större delen av bildområdet hittar och spårar α7S III ditt motiv genom hela ramen.

Exempelbild
Utmärkt kontinuerlig bildtagning

Välj mekanisk eller elektronisk slutare för kontinuerlig seriebildtagning, med AF/AE-spårning, upp till 10 bilder/s. Fånga avgörande ögonblick med över 1 000 bilder i kontinuerlig okomprimerad RAW-bildtagning.

Exempelbild
Mycket känslig AF för fokusering i svagt ljus

Af-algoritmutvecklingen har gjort att α7S III kan uppnå autofokus i så dämpat ljus som EV-6 , där motiv knappt ens är synliga med blotta ögat.

Exempelbild
Förbättrad stillbildskvalitet med ny sensor och processor

Den nyligen utvecklade bildsensorn och bildprocessorn ger förbättringar i färgåtergivning, speciellt för hudtoner och texturåtergivning i stillbilder. 

Exempelbild
Nytt HEIF-format och HLG-bildtagningslägen

HEIF-bildfilformatet stöds och ger bättre bildkvalitet och högre komprimeringseffektivitet än JPEG, plus 10-bitars färg. Stillbilder i High Dynamic Range (HDR) kan också tas i HLG-läge för visning på kompatibla tv-apparater.

Effektivt arbetsflöde
Produktbild
Två CFexpress Type A-kompatibla medieplatser

Båda kortplatserna stöder både ultrasnabba CFexpress Type A-kort, vilket möjliggör inspelning i hög bithastighet och snabbt buffertavstånd och SDXC UHS-II-kort. Parallell- och skiftesinspelning är också tillgängliga.

Produktbild
Vridbar LCD-skärm för praktisk filminspelning

Den vridbara pekskärmen av typen 3.0 med 1,44 miljoner punkter har en sidöppnad design för flexibel positionering och förbättrad synlighet vid kardanupphängning eller riggar.

Illustration
9,44 miljoner punkter högupplöst elektronisk sökare

Den nya elektroniska sökaren ger upplösning, kontrast och färg som skiljer sig från alla andra i samma klass. Den har också världsledande 0,9x förstoring, ett diagonalt 41° synfält och en hög ögonpunkt på 25 mm.

Avancerad hantering

Menystrukturen har omarbetats för att återspegla feedback från både proffsfotografer och filmskapare. Kamerainställningarna är nu mer intuitiva, och kameran svarar bättre på inställningsändringar.

Användningsbild
Ny menystruktur

Baserat på förfrågningar från våra mest krävande professionella användare har stora förbättringar gjorts i menystrukturen, som nu ger en snabb överblickbarhet och förenklad menynavigering.

Användningsbild
Intuitiv pekanvändning

Menyskärmen har pekfunktion, medan uppspelningsskärmen har svepfunktion och nyp för att zooma. Pekfunktionerna har också förbättrats för användning vid fotografering.

Användningsbild
5 GHz Wi-Fi-kompatibel

2,4 GHz, 5 GHz samt Wi-Fi®-anslutningsmöjligheter för fjärrdrift, trådlös förhandsvisning och snabbare och mer stabil dataöverföring av både stillbilder och video.

Användningsbild
Trådbunden LAN-anslutning

För komplexa, störningsutsatta miljöer eller vid behov av högre bandbredd är 1000BASE-T trådbundna LAN-anslutningar tillgängliga genom anslutning av en kompatibel USB-Ethernet-adapterkabel till kamerans USB Type C®-port.

Användningsbild
Fjärrförhandsgranskning och fotografering

Antingen trådbunden eller trådlös fjärrfotografering är tillgänglig från en dator eller från en mobil enhet med Imaging Edge MobileTM installerad, för mer effektiva arbetsflöden och fotografering i utmanande miljöer.

Användningsbild
Imaging Edge för datorTM

Utveckla fotograferingen med Imaging Edge-program för dator. Använd ”Remote” och styr fotograferingen i realtid på datorskärmen, ”Viewer” för att förhandsgranska, betygsätta och välja bilder från bildbibliotek och ”Edit” för att göra om RAW-data till kvalitetsbilder. Få ut mesta möjliga av RAW-filer från Sony och hantera produktionerna mer effektivt.

Användningsbild
Capture One för Sony

Capture One Express (Sony) är ett kostnadsfritt, prisbelönt redigeringsprogram för RAW-bearbetning, enkel hantering med kraftfulla redigeringsverktyg. Capture One Pro (Sony) kan också köpas för ytterligare redigeringsverktyg samt ansluten fotografering.

Illustration
Imaging Edge™ Webcam

Appen Imaging Edge Webcam gör det lätt att använda din kamera från Sony som avancerad webbkamera (bred kompatibilitet) för imponerande liveströmning och videokonferenser.

Hämta broschyr
Hämta broschyr

Specifikationer och funktioner

α7S III är utformad för yrkesverksamma och bygger på styrkorna från S-serien som exempelvis hög känslighet och ett brett dynamiskt omfång, och erbjuder proffsfunktioner som förbättrad autofokus, optisk bildstabilisering och 4K-inspelning med 120p. Med en ny kraftfull bildprocessor i det kompakta kamerahuset ger kameran omfattande visuella funktioner.
  • Nyutvecklad bakbelyst Exmor RTM CMOS-bildsensor på 12,1 megapixel

  • Nyutvecklad BIONZ XR-bildprocessor med upp till 8 gånger snabbare bildbearbetning

  • Filminspelning med 4K 120p, 10-bitars 4:2:2-inspelningsfunktion

  • Snabb hybrid-AF med 759 punkters AF med fasdetektion och förbättrad ögonautofokus i realtid

  • Inbyggd bildstabilisering i fem riktningar i kamerahuset, aktivt läge för filmer

Sensortyp
35 mm (35,6 x 23,8 mm) Exmor R CMOS-fullformatssensor
Antal bildpunkter (effektiva)
Ca 12,1 megapixlar
ISO-känslighet
Stillbilder: ISO 80–102400 (ISO-tal mellan ISO 40 och ISO 409600 kan ställas in som utökat ISO-intervall), filmer: motsvarande ISO 80–102400 (ISO-tal upp till ISO 409600 kan ställs in som utökat ISO-intervall.)
Batteritid (stillbilder)
Ca 510 bilder (sökare)/ca 600 bilder (LCD-skärm) (CIPA-standard)
Sökartyp
1,6 cm (0,64-typ) elektronisk sökare (färg)
Bildskärmstyp
7,5 cm (3.0-typ) TFT-skärm
Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön

Recensioner och priser

Vad användarna säger