α7R

Förverkliga verkligheten

I kameran α7R kombineras bärbarhet och proffsfunktioner. Den har en 35 mm fullformatssensor på 36,4 MP i ett lätt kamerahus. Det är ett steg framåt för fotografer som vill ha det bästa kreativa verktyget.

KAMEROR MED UTBYTBART OBJEKTIV

α7r-kamera med E-fattning och fullformatssensor

ILCE-7R

Bild på α7r-kamera med E-fattning och fullformatssensor

Endast kamerahus

ILCE-7R

Rek. Ca-pris

21 500,00 kr

(VAT)

Ny programvara är nu tillgänglig för α7R.

Uppgradera din kamera för att göra fotograferingen ännu enklare.

En ny standard

Det här är världens minsta och lättaste 35 mm-fullformatskamera med utbytbara objektiv. Med 36,4 megapixel är α7R en milstolpe inte bara för kompaktkameror, utan för alla kameror. Och tack vare den senaste BIONZ™ X-processorn från Sony och avsaknaden av optiskt lågpassfilter ger α7R en oöverträffad, verklighetstrogen detaljrikedom. Nu kan du fånga verkligheten som aldrig förr.

Logotyp för Exmor® CMOS-sensor

36,4 MP fullformatssensor

Den här anmärkningsvärda nya sensorn innehåller alla element för bilder i världsklass: hög upplösning, hög känslighet, extremt dynamiskt omfång, oöverträffad detaljrikedom och lågt brus.

Logotyp för BIONZ™ X

Överlägsen bildbehandling

Du kan vänta dig toppresultat med den senaste processormotorn från Sony BIONZ X™ som ger mer verklighetstrogen färgåtergivning, bättre brusreducering och snabbare bildserietagning.

Kompromisslös fotografering

Kom närmare med Exmor®-sensorn i världsklass

Vår senaste Exmor®-sensor är snabbare tack vare parallell signalbehandling och snabbare signalomvandling. Du uppnår enkelt det som behövs vid krävande professionell användning.

BIONZ™ X-PROCESSOR

Naturligt resultat i alla ljusförhållanden

Med förbättrad detaljåtergivning och teknik som minskar diffraktion skapas konturer och mindre bildbrus på grund av ljuspunkter. Få brusreducering plus 16-bitars bearbetning och 14-bitars RAW-kapacitet.

Vacker form. Robust funktion.

Förstklassig teknik ur alla vinklar

När Sony utvecklade α7R strävade man efter att kombinera den totala kontroll som fotografer behöver med den ergonomi de efterfrågar. Resultatet är noga utformade knappar och rattar, robusta funktioner, omfattande anpassningsmöjligheter och olika inspelnings- och anslutningsalternativ – allt i ett hållbart och lätt hölje som är 25 % mindre än ledande DSLR-kameror.

 • Miniatyrbild: kontroller och rattarKontroller och rattar
 • Miniatyrbild: robust funktionRobust funktion
 • Miniatyrbild: anpassningAnpassning
 • Miniatyrbild: Anslutning och inspelningAnslutning och inspelning
Kamera visas i händer

Fullformat i ett kompakt utförande

Med sina 465 g med batteri väger α7R cirka hälften så mycket som ledande DSLR-kameror. Och eftersom den inte är lika klumpig finns det ingen anledning att offra kvalitet för bärbarhet.

Inre konstruktion

Lätt och byggd för att hålla

Eftersom α7R är byggd av magnesium, världens lättaste metall, håller kameran både idag och i framtiden.

Där hastighet möter precision

Innovativ snabb intelligent autofokus

Tillsammans ger den snabbare BIONZ X-processorn och den nya algoritmen för motivavkänning bästa möjliga kontroll över objektivet. Bland förbättringarna finns mer exakt ögondetektering och autofokus med låsfunktion.

Ögonautofokus

Med den här funktionen kan du ta perfekta porträttbilder. Ansikten blir skarpa även då de är delvis bortvända från kameran med kort skärpedjup, tack vare förbättrad ögondetektering som kan prioritera en enda pupill.

Autofokus med låsfunktion

Håll enkelt rörliga motiv i skärpa med den här uppdaterade tekniken. Bildrutans storlek justeras utifrån motivets egenskaper och med hjälp av ett brett autofokusområde används optimal fokuspunkt.

Autofokusalternativ

Med inställningen flexibel spot för autofokusområde kan du välja olika stora autofokusområden beroende på motiv, och se till att kameran fokuserar på önskat område. Du kan också välja inställningarna Brett och Zon.

Smartare sökare, bättre foton

Med 100 % täckning, en upplösning på 1024 x 768, hög kontrast, inställningsuppdateringar i realtid och korrekt bokeh är OLED (XGA) Tru-Finder™ inte bara ett kompositionstillbehör, utan förbättrar hela upplevelsen. Fem visningslägen och justering av färgtemperatur och ljusstyrka kompletterar de proffsiga funktionerna.

 • Tru-Finder-bokeh
 • Fokusförstorare
 • Peakingkontroll
 • Skärmvisningslägen

FILMSKAPANDE I FULLFORMAT

Uppnå din vision

α7R-kamerans 35 mm fullformatssensor, bjektivutbud, hörlursuttag och XLR-ljudadapter utgör en ny måttstock för filmskapande. Med BIONZ X-processorn som har en ny, områdesspecifik brusreduktion för video kan dokumentärer som filmas i svagt ljus bli detaljerade och skarpa. 

AVCHD-logotyp

Full HD-videoformat

Hitta det perfekta uttrycket för din vision med AVCHD med 60 bilder/s för ultrajämn bild, eller filma i 24p för en klassisk biokänsla.

Hörlursuttag

Professionella soundtrack

Anslut externa mikrofoner via XLR-adaptern, mät inspelningsnivåer och övervaka ljudet med hörlursuttaget.

NYA OBJEKTIV, NYA MÖJLIGHETER

Glas för en förstklassig kamera

Sony har tagit fram nya objektiv med E-fattning som passar de nya fullformatsmodellerna perfekt. Därmed kan fotografer utforska α7R-kamerans potential. De som har den förra generationens α-modeller kan även använda hela utbudet av objektiv med E-fattning, eller A-fattning med adapter, och få tillgång till över 50 proffsobjektiv.

Objektivadapter för montering

Dra full fördel av din utrustning

För att du ska kunna utnyttja alla funktioner hos objektiven med A-fattning har adaptrarna en rad funktioner, bland annat teknik med transparent spegel.

Objektiv med A-fattning

Få fler möjligheter med objektiv med A-fattning

Med adaptern för objektiv med A-fattning kan fotografer upptäcka möjligheterna med Sonys sortiment med över 30 objektiv i proffsklass.

Kameratillbehör

Professionella förbättringar

Med ett vertikalt grepp, externa mikrofoner, blixtar och mängder av andra tillbehör är du förberedd på alla möjliga idéer och situationer.

ONE TOUCH NFC- OCH WI-FI®-ANSLUTNING

Dela dina bästa bilder

I α7R finns två inbyggda, trådlösa delningsfunktioner. Med NFC One touch kan du enkelt överföra bilder till valfri NFC-kompatibel smartphone, surfplatta eller bärbar dator. Med Wi-Fi® kan göra snabba överföringar.

Hämtningsbara uppgraderingar

Utforska PlayMemories Camera Apps

Bättre användbarhet med appar som Smart Remote Control (som gör att du kan använda din smartphone som en fjärrutlösare) och andra appar för redigering och effekter.

Imaging Edge™ Remote, Viewer och Edit

Imaging Edge™ Remote, Viewer och Edit

Utveckla fotograferingen med Imaging Edge. Använd ”Remote” för att fjärrstyra fotograferingen, ”Viewer” för att förhandsgranska, betygsätta och välja bilder från stora bildbibliotek och ”Edit” för att göra om RAW-data till kvalitetsbilder för leverans. Få ut mesta möjliga av RAW-filer från Sony och hantera produktionerna mer effektivt.

Capture One (för Sony)

Capture One för Sony

Capture One Express (Sony) är ett kostnadsfritt, prisbelönt redigeringsprogram för RAW-bearbetning, enkel hantering och kraftfulla redigeringsverktyg. Capture One Pro (Sony) kan köpas för ytterligare redigeringsverktyg samt fotografering direkt till datorn.

iMovie

Fungerar med iMovie och Final Cut Pro X

Den här produkten är kompatibel med Final Cut Pro X och iMovie.

Specifikationer och funktioner
 • Exmor® CMOS-fullformatssensor på 36,4 megapixel

 • BIONZ X-processor för suveräna detaljer och brusreducering

 • System för utbytbara objektiv med E-montering

 • Snabb intelligent autofokus för snabb och exakt kontrastdetektion

 • XGA OLED Tru-Finder™ med hög kontrast

Objektivkompatibilitet
Objektiv med E-fattning från Sony
Sensortyp
35 mm
Sensortyp
35 mm fullformats (35,9 x 24 mm) Exmor® CMOS-sensor
Antal bildpunkter (effektiva)
36,4 MP
ISO-känslighet (rekommenderat exponeringsindex)
ISO 50–25600
Batteritid (stillbilder)
Upp till 340 bilder
Sökartyp
Elektronisk sökare (färg) av 0,5-tumstyp
Bildskärmstyp
3,0-tums TFT LCD-skärm

Vad innehåller förpackningen

Nätsladd, Laddningsbart batteri NP-FW50, Nätadapter AC-UB10, Axelrem, Kamerahuslock, Lock till tillbehörssko, Okularlock, Mikro-USB-kabel

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön

Recensioner och priser

Vad användarna säger