KAMEROR MED UTBYTBART OBJEKTIV

α6500 APS-C-premiumkamera med E-fattning

ILCE-6500 / ILCE-6500G / ILCE-6500M / ILCE-6500Z
Bild på α6500 APS-C-premiumkamera med E-fattning

Priser från:

Rek. Ca-pris

17 000,00 kr

(VAT)

Endast kamerahus

ILCE-6500

Rek. Ca-pris

17 000,00 kr

(VAT)

Kamerahus + 18–135 mm zoomobjektiv

ILCE-6500M

Inga tillgängliga prisuppgifter

Kamerahus + 16–70 mm zoomobjektiv

ILCE-6500Z

Rek. Ca-pris

27 500,00 kr

(VAT)

Kamerahus + 18–105 mm zoomobjektiv

ILCE-6500G

Rek. Ca-pris

23 000,00 kr

(VAT)
Bilder på α6500 APS-C-premiumkamera med E-fattning
Bilder på α6500 APS-C-premiumkamera med E-fattning
Bilder på α6500 APS-C-premiumkamera med E-fattning
Bilder på α6500 APS-C-premiumkamera med E-fattning
Bilder på α6500 APS-C-premiumkamera med E-fattning
Bilder på α6500 APS-C-premiumkamera med E-fattning
Bilder på α6500 APS-C-premiumkamera med E-fattning
Bilder på α6500 APS-C-premiumkamera med E-fattning
Bilder på α6500 APS-C-premiumkamera med E-fattning
Bilder på α6500 APS-C-premiumkamera med E-fattning
Bilder på α6500 APS-C-premiumkamera med E-fattning
Bilder på α6500 APS-C-premiumkamera med E-fattning
Bilder på α6500 APS-C-premiumkamera med E-fattning
Bilder på α6500 APS-C-premiumkamera med E-fattning

Funktioner

24,2 MP Exmor® CMOS-bildsensor

α6500 har en APS-C-bildsensor med ca 24,2 effektiva megapixel plus tunt trådlager och ett stort fotodiodsubstrat för effektiv ljusupptagning. Tillsammans med BIONZ X™-bildprocessorn uppnår bildsensorn ett brett ljuskänslighetsintervall på ISO 100–51 200 med lågt brus. Sensorns koppartrådlager för snabb överföring gör att kameran har kapacitet för filminspelning i 4K och Full HD av 120 bilder/s (100 bilder/s).

425 AF-punkter för fasdetektion med teknik för AF-spårning med hög densitet

α6500 har 425 AF-punkter för fasdetektion på fokusytan vilket ger exceptionellt bred och tät AF-punkttäckning och det ger exakt, effektiv och tillförlitlig skärpa på motiv genom hela bildramen. Teknik för AF-spårning med hög densitet aktiverar också sömlöst AF-punkter för att täcka och spåra motiv som rör sig inom bildfältet med felfri precision. (1) Täckning för AF med fasdetektion (425 punkter) (2) Täckning för AF med kontrastavkänning (169 punkter)

Snabb hybrid-AF för stillbilder och film

α6500 har världens snabbaste AF-hastighet (0,05 sek.). Den höga hastigheten uppnås tack vare funktionen Snabb hybrid-AF:s höga autofokusprestanda och BIONZ X™-bildprocessorns mycket effektiva och exakta bearbetning av information. Det ger suveränt snabba och exakta prestanda för autofokus och spårning både för stillbild och för film. (1) Fokuspunkt (2) AF med kontrastavkänning (3) AF med fasdetektion

Kontinuerlig bildtagning av 11 bilder/s (Hi+) och kontinuerlig bildtagning med livevisning av 8 bilder/s (Hi)

Filma rörliga motiv med kontinuerlig bildtagning i hög hastighet på upp till 11 bilder/s (Hi+). Du kan också välja mellan tre hastigheter på upp till 8 bilder/s (Hi) för kontinuerlig bildtagning med livevisning. Det ger mycket liten fördröjning i den elektroniska sökaren eller på LCD-skärmen och är nästan lika direkt som att spela in med en optisk sökare. 

Enormt buffertminne för upp till 307 bilder (ca 36 sekunder) i läget för kontinuerlig bildtagning

Snabbare intern bearbetning och ett större buffertminne ger nu kapacitet för upp till 307 bilder (ca 36 sekunder) för kontinuerlig bildtagning i hög hastighet. 

Inbyggd bildstabilisering i fem riktningar i kamerahuset

I α6500 kompenserar för fem typer av kameraskakningar vilket utökar möjligheterna att skapa stadigare stillbilder och filmer. Den nya mycket exakta gyrosensorn ger en bildstabiliseringseffekt som motsvarar en 5 steg kortare slutartid. Med kameran kan du zooma in på motiv långt borta, ta detaljrika närbilder, filma nattscener och mycket annat ― allt med minimal oskärpa på grund av kameraskakningar. (1) Gir (2) Rotation (3) Rullning

Intuitiv pekskärmsfokus också när du har ögat vid sökaren

Med pekskärmsfokus blir valet av fokuspunkt intuitivare. Det är bara att trycka på LCD-pekskärmen på den plats i bilden du vill ställa in skärpan på. Pekplattefunktionen gör att du kan ändra fokus genom att bara dra med fingret på pekskärmen också medan du tittar i sökaren.

4K-filminspelning

Vid 4K-filminspelning i Super 35 mm-format med full pixelavläsning och ingen pixelbinning får du ca 2,4 gånger så mycket information som egentligen krävs för 4K (QFHD: 3840 x 2160). Sådana här omfattande data motsvarar faktiskt 6K-data. Det gör att du får 4K-bilder med exceptionellt hög upplösning.

XGA OLED Tru-Finder™

α6500 har en XGA OLED Tru-Finder™ med hög kontrast och upplösning och tydlig visning. Den återger mörka områden och färger med stor detaljrikedom så att du får en tydlig och jämn visning av scener och spårning av motiv. När du använder sökaren kan du välja bildhastigheten 120 (100 bilder/s) eller 60 bilder/s (50 bilder/s). 

Håll alltid fokus på ögat

Den mycket exakta ögonautofokusfunktionen (tillgänglig med AF-C) fokuserar automatiskt på motivets ögon, även om motivet rör sig. Med det här pålitliga och effektiva verktyget kan du ta fler lyckade porträttbilder.

Autofokus med låsfunktion

Med den här funktionen bibehålls skärpan på rörliga motiv automatiskt. Justera bara målramen efter motivet som ska spåras. Om du förlorar spårningen av motivet kan kameran identifiera motivet och återuppta autofokus med låsfunktion när motivet dyker upp igen.

Mycket tålig slutare som har testats under ca 200 000 slutarcykler med låg vibration

Njut av mindre oskärpa på grund av vibrationer och en mycket tyst och tålig slutare som har testats under ca 200 000 slutarcykler. Fördelarna kommer sig av en ny bromsmekanism vid slutet av den bakre slutarvägen och elastiska material som stötdämpare. De minskade vibrationerna hjälper också till att optimera bildsensorns upplösningsprestanda.

Vidarutvecklat bildbearbetningssystem

BIONZ X™-bildprocessorn stöds av en nyutvecklad avancerad LSI. Bildbearbetningsalgoritmen är optimerad för bildsensorn och förbättrar återgivningen av strukturer och bildskärpa och minimerar bildbrus, speciellt i det mellersta till högsta ljuskänslighetsintervallet.

Slow- och quickmotion

Upp till 5x slowmotion och 60x quickmotion kan spelas in i upp till 50 Mbit/s i högkvalitativ Full HD i kameran. Du kan välja mellan åtta olika bildhastigheter som sträcker sig från 1–120 bilder/s (100 bilder/s), samt mellan inspelningsformaten 24p, 30p (25p) och 60p (50p). Slowmotion- och quickmotion-materialet kan spelas upp direkt efter inspelning utan datorbaserad efterbearbetning.

AF med fokusyta och fasdetektion för objektiv med A-fattning 

α6500 har AF med fokusyta och fasdetektion till och med när ett objektiv med A-fattning används med en monteringsadapter (LA-EA3) från Sony. Du kan alltså använda dig av autofokussystemets unikt breda täckning med 425 AF-punkter för fasdetektion på fokusytan samt snabb och smidig spårning både när du använder objektiv med E-fattning och andra objektiv. (1) objektiv med A-fattning

AF i fokusförstorare

Du kan till och med använda autofokus när du förstorar ett valt bildområde på sökaren eller LCD-skärmen för att till exempel få bättre skärpeinställning. Det här är utmärkt för makrofotografering där rätt skärpa är avgörande.

Gamma Display Assist och Zebra-funktion

Med Gamma Display Assist kan du visa bilder med naturlig kontrast när du spelar in med S-Log Gamma-inställningen, konverterar S-Log2 och S-Log3 till ITU709-gamma (800 %) för att övervaka bilder och kontrollerar skärpan medan du förstorar en bild på LCD-skärmen eller i sökaren. Med Zebra-funktionen förenklas dessutom övervakningen, speciellt när du spelar in i S-Log Gamma-läget. Välj en ljusstyrkenivå för videosignalen från 0–109 % och ställ in ett omfång mellan +10 och -10 % för den. Zebramönstret indikerar sedan vilka bildområden som uppnår nivån eller omfånget.

S-Gamut-/S-Log-filminspelning

Med S-Gamut- och S-Log-filminspelning får du flexibiliteten att utföra färggradering vid efterproduktionen. Gammakurvorna S-Log3 och S-Log2 har ett brett dynamiskt omfång (upp till 1 300 %) för att minska alltför ljusa eller mörka områden. α6500 har till och med en imponerande bredd på hela 14 stopp i gammainställningen S-Log3. Kameran har också funktioner för S-Gamut, S-Gamut3 och S-Gamut3. Cine-färgrymd från Sony. Obs! S-Log2 och S-Log3 är utvecklade för bildbearbetning.

Terminaler ger fler anslutningsmöjligheter

Kameran kan anslutas via en linjeingång till professionella ljudenheter med XLR-terminal med hjälp av en XLR-adaptersats (XLR-K2M/XLR-K1M) som säljs separat och som gör det möjligt att ansluta till olika avancerade mikrofoner. Kameran har också kapacitet för ren HDMI-utsändning. Det gör att du kan skicka okomprimerade 4K- och Full HD-filmer till en extern inspelare eller skärm. 

Damm- och fukttålig 

Några av de omfattande åtgärder för damm och fukttålighet som förhindrar att vatten och damm kommer in i kamerahuset är tätning runt knappar och rattar och ett skyddande dubbelt strukturlager som tätt kopplar samman paneler och komponenter.

Tåligt kamerahus i magnesiumlegering och robust objektivfattning

α6500 är konstruerad för stabil tillförlitlighet och stadig användning med invändiga ramar, bakre, övre och främre skydd i magnesiumlegering och med en kompakt form som klarar påfrestningarna i fält. Objektivfattningens styrka och stabilitet ger dessutom en speciellt stabil grund för montering och klarar tuff användning också med stora tunga objektiv som teleobjektiv.

Tyst fotografering

I läget för tyst fotografering utlöses slutaren ljudlöst, även vid kontinuerlig bildtagning upp till ca 3 bilder/s med AF-/AE-spårning. Det är alltså mycket praktiskt för fotografering av uppträdanden inomhus och naturliv utomhus, och i alla andra situationer där tystnad är viktigt. Du kan tilldela läget en anpassningsbar knapp för att stänga av/slå på det mer intuitivt och mindre störande.

Nytt menygränssnitt som gör sökning enklare 

Den nyutformade menyn har nya kategorifärger. Nu visas det gruppnamn som valts överst på skärmen och alla flikar har olika färger. Det gör att du snabbt kommer åt de menyobjekt du vill ha så att du kan ändra inställningar enkelt också medan du filmar. 

Filnamnsinställning

Alla filnamn börjar med "DSC" som standard, men du kan ändra, registrera och på så sätt anpassa filnamnets tre första tecken. Det förenklar filhanteringen, speciellt vid inspelning med flera kameror.

PlayMemories Camera Apps™

Få kreativare uttryck i bilderna med apphämtningstjänsten PlayMemories Camera Apps som gör att du kan utöka kamerans urval av funktioner. Du kan använda Tidsförlopp för att spela in en serie bilder och kombinera dem, Smart-fjärrkontroll för att kontrollera inställningarna från en smartphone eller surfplatta, Himmel HDR (High Dynamic Range-bildbehandling), Stjärnspår, Livevisningsgradering, Utjämnad återspegling och andra appar. Obs! Tillgängliga tjänster varierar mellan olika områden.

Länk för platsinformation

När kameran har parkopplats via Bluetooth® till appen Imaging Edge Mobile som är installerad på en kompatibel mobiltelefon eller surfplatta kan platsdata hämtas och registreras från den mobila enheten. Hämtade platsdata kan också användas till att korrigera kamerans inställningar för datum/tid och plats.

Läs mer

One touch-fjärrkontroll/One touch-delning

Med One touch-fjärrstyrning kan du förvandla din smartphone eller surfplatta till en sökare/fjärrkontroll. Med One touch-delning kan du överföra foton/videor till din enhet för SNS-delning. Installera appen Edge Mobile via Wi-Fi på din NFC-aktiverade Android-enhet och upprätta en anslutning genom att hålla enheten mot kameran. Har du inte NFC? Det är inga problem, eftersom enheterna också går att para ihop med hjälp av ny QR-kodkompatibilitet.

Läs mer

Capture One (för Sony)

Capture One Express (för Sony) är ett kostnadsfritt, prisbelönt redigeringsprogram som ger RAW-bearbetning av högsta kvalitet, enkel bildhantering och kraftfulla redigeringsverktyg. Capture One Pro (för Sony) kan köpas och ger ytterligare redigeringsverktyg samt fotografering direkt till datorn.

Fri nedladdning (gå till webbplatsen för Phase One)

Förbättrade funktioner för automatisk exponering

Utöver lägena för flersegmentsmätning, centrerad viktning och spotmätning, har kameran även nya lägen. Ett av dem är Högdager som automatiskt upptäcker det ljusaste området i bilden och koncentrerar exponeringsmätningen på det för att undvika allt för ljusa områden. Ett annat är genomsnittsläget. I det fastställs en genomsnittlig mätning för hela bilden för att upprätthålla stabil AE-spårning när bildvinklar ändras och ge förutsägbar AE-funktion. När parametern [Focus Area] (fokusområde) är inställd på [Flexible Spot] (flexibel spot) eller [Expand Flexible Spot] (utökad flexibel spot) kan spotmätningsplatsen dessutom kopplas till fokusområdet (som kan väljas via länk för center/fokuspunkt). Den standardinställda exponeringstiden kan dessutom justeras från -1 till +1 i steg om 1/6-stopp och ställas in separat för varje mätningsläge.

Prioritetsinställning i AWB-läge (automatisk vitbalansjustering)

När vitbalans är inställd på automatisk och ljuskällorna är glödlampor och liknande kan färgnyansprioritet ställas in på [Standard] (standard), [Ambience] (stämningsfullt) eller [White] (vit). [Ambience] (stämningsfullt) ger en varm ton, [White] (vit) återger vita nyanser korrekt.

Förbättrad funktion för fjärrstyrning av kameran

När kameran är ansluten till en dator kan du använda funktionen för kamerafjärrkontroll och ta bilder och ändra kamerainställningar via datorn. Den här anslutningen mellan kameran och datorn gör att du kan lagra stillbilder i kameran och på datorn så att du kan granska dem utan att behöva lämna din plats bakom kameran. Nu kan du också välja att bara överföra jpeg-filer till datorn istället för både jpeg- och RAW-filer. Det gör att du kan hålla nere datavolymen och kontrollera de överförda bilderna i stort sett omedelbart.

Fungerar med iMovie och Final Cut Pro X

Den här produkten är kompatibel med Final Cut Pro X och iMovie.

Imaging Edge™ Remote, Viewer och Edit

Utveckla din fotografering med Imaging Edge-programmen. Använd ”Remote” för fjärrstyrd fotografering, ”Viewer” för att snabbt förhandsgranska, betygsätta och välja bilder från stora bildbibliotek och ”Edit” för att omvandla RAW-data till högkvalitativa bilder för leverans. Få ut mesta möjliga av RAW-filer från Sony och hantera dina produktioner mer effektivt.

Läs mer

Specifikationer

APS-C-kameran α6500 i proffsklass med utbytbart objektiv har ojämförligt snabb autofokus, teknik för AF-spårning med hög densitet med omfattande täckning med AF-punkter för fasdetektion, större buffertminne för kontinuerlig bildtagning av upp till 11 bilder/s (Hi+), optisk bildstabilisering i fem riktningar och pekskärmskontroll av skärpan.
  • Snabbaste (0,05 s) autofokusen med 425 AF-punkter för fasdetektion

  • Inbyggd bildstabilisering i fem riktningar

  • 24,2 megapixel Exmor™ CMOS-sensor för suverän ljuskänslighet

  • BIONZ X™-bildprocessor för suverän detaljåtergivning

  • 4K-filminspelning med full pixelavläsning/utan pixelbinning

Objektivkompatibilitet
Objektiv med E-fattning från Sony
Sensortyp
Exmor® CMOS-sensor av APS-C-typ (23,5 x 15,6 mm)
Antal bildpunkter (effektiva)
Ca 24,2 megapixel
ISO-känslighet (rekommenderat exponeringsindex)
Stillbilder: ISO 100–25 600 (ISO-tal upp till ISO 51 200 kan ställas in som utökat ISO-intervall), AUTO (ISO 100–6400, valbar nedre och övre gräns), film: Motsvarande ISO 100–25600, AUTO (ISO 100–6400, valbar nedre och övre gräns)
Batteritid (stillbilder)
Ca 310 bilder (sökare)/ca 350 bilder (LCD-skärm) (CIPA-standard)
Sökartyp
1,0 cm (0,39-typ) elektronisk sökare (färg), XGA OLED
Bildskärmstyp
7,5 cm (3.0-typ) TFT-skärm i bredbildsformat

Vad innehåller förpackningen

Laddningsbart batteri NP-FW50, Nätadapter: AC-UUD12, Axelrem, Kamerahuslock, Lock till tillbehörssko, Okularlock, Mikro-USB-kabel

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön

Recensioner och priser

Vad användarna säger