CLM-FHD5 LCD-SKÄRM MED CLIPS

Fullständiga specifikationer och funktioner

CLM-FHD5

Rek. Ca-pris

8 800,00 kr

(VAT)

LCD

LCD-skärm
TFT normalt svart
Bildstorlek
5-typ
Visningsvinkel
Ca 80°/ca 80°
Effektiv bildstorlek (Ca) (b × h)
110 × 61,9 mm (4 3/8 × 2 1/2 tum)
Upplösning
1920 × 1080 bildpunkter
Bildförhållande
16:9

Storlek och vikt

Mått (B x H x D)
Ca 139 × 100 × 23,1 mm (exklusive utskjutande delar)
Vikt
270 g (endast huvudenheten)

Allmänna specifikationer

Ström
DC 6,8 V (batterier i V-serien från Sony, NP-FV50, NP-FV70, NP-FV100), DC 7,2 V (batterier i M-serien från Sony, batterier i W-serien från Sony), DC 7,4 V, batterier i V-serien från Sony, NP-FV100A), DC 7,6 V (AC-PW10AM)
Strömförbrukning
Ca 5,5 W
Lagringstemperatur
Ca -20 till +60 °C

Gränssnitt

Ingång/utgång
HDMI-ingång: HDMI (typ A) (1), DC IN-uttag: Likström 7,6 V, Inbyggd högtalarutgång: Ca 0,5 W mono, uttag för hörlurar: Ø 3,5 stereominiuttag (1)

Övrigt

Drifttemperatur
Ca 0 till 40 °C

Vad innehåller förpackningen

  • Skoadapter (1)
  • Solskydd (1)
  • Batteriadapter (1)
  • HDMI-kabel (mini-HDMI) (ca 45 cm, typ A – typ C) (1),
  • HDMI-kabel (mikro-HDMI) (ca 45 cm, typ A – typ D) (1)
  • Fodral (1)
  • Tryckt dokumentation
Placeholder

Funktioner

Bild på CLM-FHD5 LCD-skärm med clips

Fullt HD-kompatibel, kompakt

CLM-FHD5 har utformats som tillbehör särskilt för kompaktkameror och har extra kapacitet när det gäller att visa högupplösta bilder i Full HD på en större skärm. Den används i stället för en sökare för kameror med ett stort antal bildpunkter, så att du kan få exakt fokus genom att undersöka små detaljer.

Bild på CLM-FHD5 LCD-skärm med clips

Förstora en bild och ta en närmare titt

Tryck på mitten av skärmens ZOOM/SELECT-knapp för att växla mellan cykeln för förstoringsförhållande, från 1× till 3× eller 6×. Med 3× eller 6× förstoring kan du flytta det förstorade området till ett önskat läge för exakt fokuskontroll med hjälp av ZOOM/SELECT-knappen (uppåt/nedåt/vänster/höger).

Bild på CLM-FHD5 LCD-skärm med clips

Peaking-funktionen ger ögonblicklig skärpekontroll

Skärmens peaking-funktion visar en bild i svartvitt förutom det området (eller områden) som har relativt hög skärpa. De markeras med rött så att du direkt kan se om fokus är där du vill ha den. Den här funktionen är även tillgänglig för förstorade bilder, och olika peaking-nivåer används för olika förstoringsgrader.

Bild på CLM-FHD5 LCD-skärm med clips

Med Falska färger visas fördelningen av videosignalnivån

Funktionen Falska färger visar videosignalnivåerna för hela bildens egenskaper i form av en färgfördelning, så att du enklare kan ställa in och justera exponeringsnivån. Sex färger används – rött anger 108 % (videosignalnivå) eller högre och lila anger 3 % (videosignalnivå) eller lägre.

Bild på CLM-FHD5 LCD-skärm med clips

Gör det enklare att kontrollera om bilden är över- eller underexponerad

Med videonivåmarkör färgas specifika ljusstyrkenivåer i bilder för optimal exponering och hudton utifrån den nivå för videosignalen som användaren väljer. I förhållande till nivån du har valt anger mörkgrått områden med lägre videosignal (områden med lägre exponering) och ljusgrått anger högre videosignal (områden med högre exponering).

Bild på CLM-FHD5 LCD-skärm med clips

Visa S-Log-bilder med naturlig ljusstyrka

S-Log-skärm Assist-funktionen visar S-Log-bilder med en ljusstyrka och kontrast som ligger nära den bild som visas i vanligt inspelningsläge, vilket gör det enklare att fokusera och övervaka. Den gör även att användaren kan justera ljusstyrkan samtidigt som bilderna visas på S-Log-skärmen. Assist (S-Log-skärm Assist Gain-justering).

Bild på CLM-FHD5 LCD-skärm med clips

Markörvisningar för fler tv-ramstyper

Välj lämpliga ramproportioner för att spela in filmer. Välj en ram på 80 eller 90 % för visning i något av två bildförhållanden och se hur den fullständiga bilden ska beskäras för tv-visning. Välj bland fyra olika markörvisningsinställningar enligt särskilda villkor för uppspelning av ditt filmmaterial på en tv: 80 % (16:9), 90 % (16:9), 80 % (4:3) och 90 % (4:3).

Bild på CLM-FHD5 LCD-skärm med clips

Kontroller som enkelt kan anpassas

Anpassningsbara C1 och C2-knappar kan ge direkt och enkel åtkomst till åtta av de mest använda funktionerna (Peaking, Falska färger, Videonivåmarkör, Volym, Ljusstyrka, Kontrast, Färgton (fas/nyans), Bakgrundsbelysning) för mer snabb, intuitiv och följsam bildtagning. Funktionerna Peaking och Falska färger tilldelas C1 respektive C2 som standard.

Bild på CLM-FHD5 LCD-skärm med clips

Återge alla nyanser med precision

För bättre visning kan du justera skärmens ljusstyrka, kontrast, färgton, motljus, färgtemperatur (skärmens vitbalans) precis som du vill, eller utifrån fotograferingsförhållandena. Dessutom kan du med förhandsgranskningsfunktionen kontrollera effekterna av dina inställningar innan du sparar dem.

Bild på CLM-FHD5 LCD-skärm med clips

Mer kompatibel med fler kameramärken

Tyvärr kan man inte alltid ta sin kamera från Sony med sig. Men för att göra CLM-FHD5 mer praktisk för alla att använda i verkliga livet kan skärmen enkelt anslutas till en rad olika kameror (förutom kamerorna från Sony) som är utrustade med en HDMI-terminal för högupplösta resultat och Live View-funktion.

Bild på CLM-FHD5 LCD-skärm med clips

Stor flexibilitet med filmning ur flera vinklar

Få fantastisk visning från nästan alla vinklar. Skärmen placeras i en skoadapter som gör att skärmfästet kan vridas 180 grader åt både höger och vänster, och fällas 90 grader både framåt och bakåt, så att du kan panorera och luta skärmen precis så fritt och smidigt du vill, oavsett om den är monterad på ett stativ, en konsol eller ett annat stabilt stöd.

Bild på CLM-FHD5 LCD-skärm med clips

Säkra din position

Fästöppningarna upptill och nedtill gör att du kan fästa skärmen som du vill (till exempel med hjälp av skruvar och bultar) på ett stativ, fäste eller annat stabilt stöd, och ger dig all den frihet du behöver för att placera skärmen säkert och tryggt för visning från i stort sett alla lägen, i alla situationer.

Bild på CLM-FHD5 LCD-skärm med clips

Lyssna

Fantastiska visningsmöjligheter är inte allt som CLM-FHD5 har att erbjuda. Du kan också tydligt höra ljudet som har spelas in/har spelats in tillsammans med filmmaterial antingen privat genom att ansluta hörlurar till skärmens hörlursuttag eller genom att lyssna via skärmens inbyggda monohögtalare.