FE 70–200 mm f2,8 GM OSS II

Fullständiga specifikationer och funktioner

SEL70200GM2

Rek. Ca-pris

32 000,00 kr

(VAT)

Specifikationer för objektiv

Fäste
E-fattning från Sony
Format
35 mm fullformat
Brännvidd (mm)
70–200
Motsvarande 35 mm brännvidd (APS-C)
105–300
LINSGRUPPER/ELEMENT
14–17
Bildvinkel (35 mm)
34°–12°30
Visningsvinkel (APS-C)
23゚–8゚
Maximal bländare (F)
2,8
Minsta bländare (F)
22
Bländarlameller
11
Cirkelformad bländare
Ja
Närgräns
0,4–0,82 m
Högsta förstoringsförhållande (x)
0,3
Filterdiameter (mm)
77
Bildstabiliseringsteknik (Steadyshot)
Optisk SteadyShot
Zoomsystem
Manuell
Telekonverterkompatibilitet (x1,4)
SEL14TC
Telekonverterkompatibilitet (x2,0)
SEL20TC
Typ av skydd
Rund form, bajonettyp

Storlek och vikt

Mått (D x L)
88 x 200 mm
Vikt
1 045 g (utan stativfäste)

Vad innehåller förpackningen

  • Skydd (modell): ALC-SH167
  • Främre linsskydd: ALC-F77S
  • Bakre linsskydd: ALC-R1EM
  • Mjuk väska
  • Stativfäste
Placeholder

Funktioner

Skogslandskap

XA-element ger enastående upplösning

Överlägsen G Master-upplösning uppnås i hela zoomintervallet på 70 till 200 mm vid alla fokuseringsavstånd. Två asfäriska objektivelement, varav det ena är XA (Extreme Aspherical) med 0,01 mikron ytprecision, kontrollerar avståndsrelaterad aberration och säkerställer enastående upplösning på hela bildytan.

Läs mer om XA-objektiv

Exempelbild på en väg omgiven av kullar

Kontrollerad aberration ger suveräna bilder

De två sfäriska elementen i ED-glas (extra låg spridning) och ytterligare två med Super ED-glas minskar kromatisk aberration och ger skarpa bilder utan färgblödning. Ett asfäriskt ED-element används också som samtidigt dämpar kromatisk och sfärisk aberration som ofta förekommer i teleobjektiv.

Läs mer om Super ED- och ED-glas

Närbild på en blomma

Suveräna närbildsprestanda

Objektivet erbjuder suveräna närbildsprestanda vid zoomning. Närgränsen är 0,4 meter vid 70 mm och 0,82 meter vid 200 mm. Max. förstoring är 0,3 gånger. Djup bokeh vid f2,8 ger uttrycksfull närbildskapacitet. Den flytande fokusmekanismen ger exakt skärpa även vid minsta närgräns medan den inre fokusmekanismen gör det enkelt att komma nära inpå.

Bild på en sjöstrand i solnedgången

Nano AR Coating II för maximal skärpa

Nano AR Coating II-beläggningen ger en enhetlig anti-reflexbeläggning på objektiven och dämpar reflexer och skuggor. Objektivets optiska utformning dämpar även inbyggda reflexer som kan minska skärpan när du tar bilder eller filmar landskap och sport.

Läs mer om Nano AR II

Höger öga på en person som är vänd framåt

Enastående G Master-bokeh

Ett XA-element tillverkat med 0,01 mikron ytprecision undertrycker ringformad bokeh, och exakt kontroll över sfärisk aberration bidrar till att ge naturlig bokeh. Sfäriska glaselement med ED (extra låg spridning) och Super ED, och ett asfäriskt ED-element minimerar färgblödning för vacker bokeh utan onaturliga färger.

Läs mer om XA-objektiv

Bild på klätterväxter

Ny bländarenhet med höga prestanda

Även bländarenheten i objektivet har förbättrats för att uppfylla högsta kvalitetsstandard för G Master. En ny bländarenhet med elva lameller som förblir nästan cirkelformad från att den är helt öppen tills den bländas ned två steg som ger den naturliga bokeh som användarna har lärt sig att förvänta sig av G Master.

Läs mer om cirkelformade bländare 

Bild på linjära XD-motorer

Snabb och precis autofokus

Objektivet är kompatibelt med kamerahus i α-serien och ger även tillförlitlig fokus och smidig spårning av motiv som rör sig snabbt. Med fyra linjära XD-motorer med hög dragkraft och avancerad kontrollteknik får du upp till fyra gånger snabbare AF än med SEL70200GM. Fokusspårningen vid zoomning har förbättrats med cirka 30 % jämfört med SEL70200GM.

Läs mer om linjära XD-motorer

Bild av två telekonverterare

Telekonvertrar med höga prestanda

Valbara 1,4x- och 2,0x-telekonvertrar förlänger objektivets brännvidd till högst 400 mm (600 mm med APS-C) vid f5,6. Fullständig G Master-kvalitet upprätthålls närtelekonverterarna används. Maximal bländarstorlek med 1,4x- och 2,0x-telekonverterarna är f4 och f5,6.

Bild av en kamera som fästs på ett enbensstativ

Framtagen för förbättrad filmkonst

Den senaste objektivtekniken minskar brännviddsförändring samt fokus- och axeländring vid zoomning. Linjära XD-motorer och en ny bländardrivenhet bidrar även till tyst drift, vilket minskar oljud och vibrationer som kan störa vid filminspelning.

Produktbild som visar positionen för omkopplaren för aktivering och avaktivering av klickljudet på objektivet

Smidig manuell filmkontroll

Kontrollringar för skärpa, zoom och bländare ger exakt manuell hantering vid inspelning. Bländarringen har ett av/på-reglage med klickljud. Slå på ljudet för klickstopp för att få taktil återkoppling när du tar stillbilder eller stäng av om du vill ha smidig och tyst bländarkontroll när du spelar in filmer.

Läs mer om I/A-klick

Fotograf som tar bilder av en match i beachvolleyboll

Världens lättaste för förstklassiga hanteringsmöjligheter

Det här unika objektivet ger enastående optisk kvalitet och AF i världens lättaste 70–200 mm-zoom med f2,8. Linjära XD-motorer och magnesiumlegerade kamerahuskomponenter ger en totalvikt på bara 1 045 gram, ca 29 % lättare än tidigare modell. Avancerad design ger förbättrad balans och hantering.

Läs mer om inbyggd zoom

Bild på FE 70–200 mm F2,8 GM OSS II

Bländarlås förhindrar oönskade exponeringsändringar

Reglaget för bländarlås förhindrar oönskade ändringar av exponering under fotografering. När den aktiveras är bländaren antingen låst i läget [A] eller så kan den flyttas mellan de manuella inställningarna från f2,8 till f22. När den är upplåst kan bländarringen flyttas mellan [A] och de manuella inställningarna utan begränsningar.

Läs mer om I/A-lås

Kombinerad produktinformation visar positionerna för bländarknapp, fokusring och bländarlås

Kontinuerlig DMF ger total precision

När kontinuerlig DMF är inställt på ON aktiveras manuell skärpa automatiskt när du vrider på fokusringen, även i AF-C-läge. Det gör att du snabbt kan korrigera när autofokus ställer in sig på fel motiv och du kan justera fokus utifrån autofokus. Kontinuerlig DMF påverkas inte av inställningar i begränsning av fokuseringsområde.

Produktbild som visar hur fokusringen vrids med en pilsymbol

Naturlig, linjär manuell skärpa

Linear Response MF säkerställer att fokusringen svarar snabbt och linjärt på subtil kontroll när du använder manuell skärpa. Kontrollerna svarar omedelbart och exakt när du tar stillbilder eller spelar in filmer – så fort du vrider på fokusringen ändras skärpan. 

Läs mer om Linear Response MF

Produktbild som visar var OSS-omkopplare är placerade på objektivet

Optisk bildstabilisering med MODE 3

Med den inbyggda optiska bildstabiliseringen kan du ta skarpa bilder med kameran i handen. MODE 2-stabilisering är optimerad för panorering medan MODE 3 lyfter fram stabiliteten i inramningen när du tar bilder eller filmar dynamiska och oförutsägbara rörelser. Bildstabiliseringen i fem axlar blir tillgänglig när objektivet är monterat på ett α-kamerahus med inbyggd bildstabilisering.

Läs mer om OSS och OSS-läge

Produktbild som visar var fokuslåset är placerat på objektivet

Tre anpassningsbara skärpeknappar

Objektivet har tre anpassningsbara fokuslås med 90° mellanrum för enkel åtkomst och behändig kontroll vid fotografering horisontellt, vertikalt eller i andra vinklar. En funktion kan tilldelas fokuslås-knapparna i menyerna på kamerahuset.

Ta reda på mer om fokuslåset

Produktbild som visar var begränsning av fokuseringsområde är placerad på objektivet

Begränsning av fokuseringsområde

Ett reglage för begränsning av fokuseringsområde (fullständig/∞ ~ 3 m) gör att du kan begränsa AF till ett förbestämt område för att maximera AF-hastigheten och förhindra att kameran fokuserar på oönskade motiv.

Läs mer om begränsning av fokuseringsområde

Bild på FE 70–200 mm F2,8 GM OSS II

Damm- och fukttålig modell

Damm- och fukttåligheten har förbättrats avsevärt jämfört med tidigare modell. Alla sömmar är förseglade, knappar och reglage har silikonpackningar och en gummiring förseglar objektivfästet. Den inbyggda zoommekanismen står emot damm och fukt samtidigt som objektivhuset håller en konsekvent längd.

Ta reda på mer om den damm- och fukttåliga utformningen

Produktbild som visar objektivelementets yta

Fluorbeläggning på det främre elementet

Objektivets främre element har en fluorbeläggning som förhindrar att vatten, olja och annat fastnar på objektivet. Och även om smuts eller fingeravtryck skulle fastna på objektivet gör fluorbeläggningen att det är lätt att torka av det.

Läs mer om fluorbeläggningen

Produktbild av motljusskydd

Nytt motljusskydd

Det medföljande motljusskyddet har en öppning som skapar enkel hantering av cirkelformade polariserande filter eller variabla ND-filter. Dessutom har den ljusabsorberande material inuti som mycket effektivt blockerar oönskade reflexer. Silikon används på skyddets cirkelformade framkant för att förbättra allmän hantering.

Produktbild som visar stativfästets placering

Löstagbart stativfäste

Det löstagbara stativfästet gör det enkelt för användaren att växla mellan fotografering med och utan stativ. Fästet kan också tas bort för bekväm transport och förvaring. En låsmekanism förhindrar oavsiktlig borttagning.