FE 600 MM f4 GM OSS

Fullständiga specifikationer och funktioner

SEL600F40GM

Rek. Ca-pris

155 000,00 kr

(VAT)

Specifikationer för objektiv

Fäste
E-fattning från Sony
Format
35 mm fullformat
Brännvidd (mm)
600
Motsvarande 35 mm brännvidd (APS-C)
900
Objektivgrupper/element
18–24 *Inklusive ett filter
Bildvinkel (35 mm)
4°10'
Visningsvinkel (APS-C)
2°40'
Maximal bländare (F)
4
Minsta bländare (F)
22
Bländarlameller
11
Cirkelformad bländare
Ja
Närgräns
4,5 m
Högsta förstoringsförhållande (x)
0,14
Filterdiameter (mm)
40,5
Bildstabiliseringsteknik (Steadyshot)
Optisk SteadyShot
Telekonverterkompatibilitet (x1,4)
SEL14TC
Telekonverterkompatibilitet (x2,0)
SEL20TC
Typ av skydd
Rundad form,

Storlek och vikt

Mått (B x H x D)
163,6 x 449 mm
Vikt
3 040 g

Vad innehåller förpackningen

  • Skydd (modell): ALC-SH158
  • Främre linsskydd
  • Bakre linsskydd: ALC-R1EM
  • Hårt fodral
  • Objektivrem
  • Väskrem
Placeholder

Funktioner

Bild på FE 600 mm f4 GM OSS

600 mm f4 G Master superteleobjektiv

Snabb autofokus, enastående G Master-upplösning och vackra bokeh-effekter i ett lätt, välbalanserat och mobilt objektiv. XA-objektiv och linjära XD-motorer från Sony bidrar till hög optisk och mekanisk prestanda. Med det här objektivet är det möjligt att ta dynamiska och iögonfallande bilder på långt håll. Perfekt för att fota sport, nyheter och natur.

Bild på FE 600 mm f4 GM OSS

XD-motorer för snabb, exakt och stabil autofokus

Två linjära XD-motorer (Extreme Dynamic) ger snabb, exakt autofokus och tillförlitlig spårning. De tar fram det bästa i moderna kameror och behåller enkelt skärpan på snabba sport- och djurmotiv. En ny kontrollalgoritm bidrar till snabb och tyst positionering av den stora fokusgruppen med minsta fördröjning och vibration.

Läs mer

Bild på FE 600 mm f4 GM OSS

Stora XA-element förbättrar bildkvaliteten

Optisk design i G Master-nivå upprätthåller en extremt hög kontrast ända ut i bildens kanter. Ett nytt, stort XA-element (Extreme Aspherical) och tre fluorelement minskar färgblödning, vilket kan vara ett problem i teleobjektiv. Det gör att bilderna blir otroligt skarpa och får enastående upplösning.

Läs mer

Bild på FE 600 mm f4 GM OSS

Vacker G Master-bokeh

Förutom att objektivet har ett nytt XA-element (Extreme Aspherical) med stor bländare och extremt hög ytprecision har varje lins även kalibrerats så att sfärisk aberration minskas. På så sätt kan man uppnå en vacker G Master-bokeh som är optimalt balanserad med hög upplösning. En cirkelformad bländare med elva lameller förstärker den vackra bokeh-effekten ytterligare.

Läs mer

Bild på FE 600 mm f4 GM OSS

Nå extra långt med 1,4x- och 2,0x-telekonverter

Högkvalitativa 1,4x- och 2,0x-telekonverterare kan köpas till. 2,0x-telekonvertern utökar objektivets brännvidd till 1 200 mm (1 800 mm på ett APS-C-kamerahus) med maximal bländare på f8, utan att den optiska kvaliteten minskar. Dessutom upprätthålls autofokusens hastighet och precision.

Bild på FE 600 mm f4 GM OSS

Förhindrar reflexer för enastående skärpa

Sony Nano AR-beläggning, ljusabsorberande material på viktiga invändiga ytor och andra designförbättringar minimerar interna ljusreflexer. Objektivet är alltså mycket motståndskraftigt mot reflexer och skuggor som kan försämra bildkvaliteten. Bildåtergivningen är skarp och klar även i dåligt ljus. (1. Nano AR-beläggning/2. Glas/3. Genomsläppt ljus)

Läs mer

Bild på FE 600 mm f4 GM OSS

Lätt och välbalanserat för enkel fotografering

Objektivet är välbalanserat och väger bara 3 040 gram, med teknik från SEL400F28GM. Det gör att du kan utnyttja den optiska prestandan till fullo, även om du fotar utan stativ eller med ett enbensstativ. Det kompakta och lätta höljet med E-fattning gör att tyngdpunkten är perfekt för jämn och exakt panorering. 

Bild på FE 600 mm f4 GM OSS

Damm- och fukttålig modell

Objektivet är damm- och fukttåligt, så att det kan användas utomhus under utmanande förhållanden.

Läs mer

Bild på FE 600 mm f4 GM OSS

Tålig magnesiumlegering på objektivets komponenter

Objektivhuset, stativfästet och viktiga inre komponenter har en tålig magnesiumlegering som är både hållbar och lätt, vilket är en fördel när man fotograferar i utmanande situationer och miljöer.

Bild på FE 600 mm f4 GM OSS

Fluorbeläggning på det främre elementet

Objektivets främre element har en fluorbeläggning som förhindrar att vatten, olja och annat fastnar på objektivet. Och även om smuts eller fingeravtryck skulle fastna på objektivet gör fluorbeläggningen att det är lätt att torka av det.

Läs mer

Bild på FE 600 mm f4 GM OSS

Lätt motljusskydd i kolfiber

Det lätta och tåliga motljusskyddet i kolfiber har också ljusabsorberande material inuti som mycket effektivt blockerar oönskat ljus som kan försämra bildkvaliteten.

Bild på FE 600 mm f4 GM OSS

Mycket tåligt fäste

För att fästet ska klara av professionell användning har vi bland annat använt fler skruvar. Vi har även gjort andra förbättringar för att fästet ska bli så tåligt och tillförlitligt som möjligt.

Bild på FE 600 mm f4 GM OSS

Särskilt utformad, hård väska

En särskilt utformad väska skyddar objektivet från stötar och vibrationer under transport.

Bild på FE 600 mm f4 GM OSS

Kontinuerlig DMF

När FULL TIME DMF är inställd på ON aktiveras manuell skärpa automatiskt när man vrider på skärperingen, även i AF-C-läge. Den här funktionen kan användas för att korrigera skärpan, till exempel om autofokusen riktar in sig på fel motiv. Det är också ett smidigt sätt att förfina skärpan efter den initiala autofokusen när autofokus vid halvtryckning av slutarknappen är inaktiverat.

Bild på FE 600 mm f4 GM OSS

Optisk SteadyShot med tre lägen

Optisk bildstabilisering gör det lättare att ta skarpa bilder utan stativ vid brännvidder med supertele. MODE 2 ger perfekt stabilisering för panorering, och MODE 3 stabiliserar sökaren så att du enklare kan fånga dynamiska sportaktiviteter eller djurliv. Bildstabilisering i fem riktningar är tillgänglig med kompatibla α-kamerahus.

Läs mer

Bild på FE 600 mm f4 GM OSS

Naturlig, linjär manuell skärpa

Linear Response MF säkerställer att skärperingen svarar snabbt och linjärt på subtil kontroll när du använder manuell skärpa. Kontrollerna svarar omedelbart och exakt – så fort du vrider på skärperingen ändras skärpan.

Läs mer

Bild på FE 600 mm f4 GM OSS

Fyra anpassningsbara skärpeknappar

Det finns anpassningsbara skärpeknappar på fyra olika ställen så att du enkelt kan komma åt dem oavsett hur du håller kameran. Skärpeknapparna kan även anpassas via en kamerameny, där du även kan tilldela andra funktioner, till exempel ögonautofokus.

Läs mer

Mångsidig funktionsring

En mångsidig och praktisk funktionsring kan användas för att förinställa fokus, tilldelad funktionskontroll eller ingen funktion via lägesväljaren.

Fokusera snabbt på en fördefinierad punkt

När en fördefinierad fokuspunkt har memorerats via SET-knappen kan du rotera funktionsringen för att genast återgå till den förinställda fokuspunkten, om PRESET-läget är aktiverat. Det är perfekt för att förinställa fokuspunkter för till exempel snabb sportaction. Det fungerar både för automatisk och manuell fokus och påverkas inte av inställningarna för begränsning av fokuseringsområde.

Bild på FE 600 mm f4 GM OSS

Power Focus-funktion

Om funktionsringens lägesknapp är inställd på FUNCTION och funktionen Power Focus är tilldelad, kan du genom att vrida på ringen göra att objektivet fokuserar i den specificerade riktningen i en hastighet som beror på ringens rotation. Power Focus är användbart för att skapa en jämn skärpa när man filmar.

Växla snabbt mellan fullformat och APS-C 

Om funktionsringens lägesknapp är inställd på FUNCTION och funktionen för att skifta mellan APS-C och fullformat är aktiverad kan du vrida på funktionsringen för att växla mellan APS-C- och fullformatsvinkel (stöds av den senaste programvaruversionen av α9).

Bild på FE 600 mm f4 GM OSS

Fack för filter

Ett filterfack rymmer vanliga 40,5 mm filter och andra typer av filter, samt det cirkulära polariserande filtret VF-DCPL1 som kan köpas som tillbehör. Det cirkulära polariserande VF-DCPL1-filtret kan roteras så att det fungerar optimalt i objektivet.

Bild på FE 600 mm f4 GM OSS

Tåligt och mångsidigt stativfäste

Objektivets stativfäste har hållbara lager som gör att det enkelt kan roteras. Det finns också 90 graders klickstopp som kan aktiveras eller inaktiveras enligt dina egna preferenser. Aktivera klickstoppen för att snabbt och enkelt kunna positionera objektivet i 90-gradersintervall. Vill du ha mindre motstånd och jämn rotering inaktiverar du klickstoppen.

Bild på FE 600 mm f4 GM OSS

Begränsning av fokuseringsområde för snabbare fokus

Med knappen för begränsning av fokuseringsområde kan du begränsa objektivets autofokusområde från 4,5 till 15 meter, från 15 meter till oändlighet, eller tillåta obegränsad autofokus. På det sättet kan du göra autofokusfunktionen snabbare i vissa situationer genom att förhindra objektivet från att fokusera på objekt utanför målområdet.

Läs mer