FE 40 MM f2,5 G

Fullständiga specifikationer och funktioner

SEL40F25G

Rek. Ca-pris

7 700,00 kr

(VAT)

Specifikationer för objektiv

Fäste
E-fattning från Sony
Format
35 mm fullformat
Brännvidd (mm)
40
Motsvarande 35 mm brännvidd (APS-C)
60
LINSGRUPPER/ELEMENT
9–9
Bildvinkel (35 mm)
57
Visningsvinkel (APS-C)
39
Maximal bländare (F)
2.5
Minsta bländare (F)
22
Bländarlameller
7
Cirkelformad bländare
Ja
Närgräns
0,28 m (AF), 0,25 m (MF)
Högsta förstoringsförhållande (x)
x 0,2 (AF), x 0,23 (MF)
Filterdiameter (mm)
49
Bildstabiliseringsteknik (Steadyshot)
– (i kamerahuset)
Telekonverterkompatibilitet (x1,4)
-
Telekonverterkompatibilitet (x2,0)
-
Typ av skydd
Typ av objektivlock

Storlek och vikt

Mått (D x L)
68 x 45 mm
Vikt
173 g

Vad innehåller förpackningen

  • Skydd (modell): ALC-SH166
  • Främre linsskydd: ALC-F49S
  • Bakre linsskydd: ALC-R1EM
Placeholder

Funktioner

Bild på färggrann växt

Kompakt och förstklassigt fast standardobjektiv

Det här kompakta fasta standardobjektivet ger dig G-objektivets höga bildkvalitet och snygga bokeh ihop med suverän tillverkningskvalitet och intuitiv hantering. Bär enkelt med dig objektivet överallt och ta bilder ögonblicksbilder av människor och stadsvyer. Den snabba, exakta och tystgående AF-funktionen passar lika bra för både stillbild och film, så att du kan fånga alla avgörande ögonblick.

Produktbild som visar tre nästan identiska objektiv

En matchande uppsättning bärbara objektiv

Det här är ett av våra fasta G-objektiv (säljs separat) som kommer med olika brännvidd men samma utseende, med 49 mm filterdiameter, kompakt utformning och layout. Alla tre är kompakta nog att bära med sig så att du alltid har det som krävs för att ta suveräna bilder av en mängd olika typer av vyer och motiv. I och med att de väger ungefär lika mycket är det dessutom enkelt att justera gimbalstativet för dem. 

Produktbild på objektivets metallfinish

Intuitiv modell med metallfinish och skarp optik

Objektivets och motljusskyddets metallfinish (aluminium) med ingraverade markeringar för brännvidd och bländare visar på hög tillverkningskvalitet. Den ultrakompakta och lätta utformningen, G-objektivets höga bildkvalitet, bländarringen och Linear Response MF ger intuitiv hantering som gör fotograferingen till ett rent nöje.

Bild av en person som står upp och håller i en kamera

Lätt nog att alltid bära med dig

Den mekaniska designen utnyttjar den avancerade optikens alla fördelar med en effektiv layout med tre asfäriska objektivelement och en kort flänsvidd, vilket är unikt för spegellösa kameror. Det ger en otroligt kompakt enhet med en vikt på bara 173 g. Objektivet passar utmärkt för stadsfotografering eller för filminspelning med gimbalstativ. Den kompakta designen ger ett lätt objektiv som passar för fullformats- och APS-C-kamerahus.

Bild på färggranna grönsaker och frukter tagen med det här objektivet och hög upplösning i alla hörn

Avancerad optik som ger hög bildkvalitet genom hela bilden

Hög bildkvalitet uppnås med avancerad optik med tre asfäriska element, vilket ger hög upplösning genom hela bilden. De asfäriska elementen kompenserar för ett flertal typer av aberration och ger hög upplösning över hela bilden även när du använder den största bländaren med kort skärpedjup.

Läs mer om asfäriska objektiv

Porträttbild av en kvinna

Vacker naturlig bokeh

En 7-bladig cirkelformad bländare ger exakt kontroll över den sfäriska aberrationen som påverkar bokeh och ger samma vackra och naturliga bokeh du får med G-objektivet.

Ta reda på mer om cirkelformade bländare

Porträtt taget med ögonautofokus

Två linjära motorer för snabb, exakt och tyst AF

Två linjära motorer ger snabb och exakt AF med suverän spårning. Det maximerar kamerahusets kapacitet så att du kan fånga avgörande ögonblick i stadsbilder och uttrycksskiftningar i porträttbilder. Denna snabba, exakta och tysta AF med suveräna spårningsprestanda passar lika bra för filminspelning som för stillbildsfotografering.

Ta reda på mer om linjära motorer

Bild på färggrann växt

Suveräna närbildsprestanda

En minsta närgräns på 28 cm (AF)/25 cm (MF) ger suveräna närbildsprestanda. Objektivet passar för många olika situationer, t.ex. när du vill ta närbilder av blommor eller små föremål du ser ute på stan med bakgrunden i oskärpa vilket framhäver motivet.

Produktbild som visar linsskydd fäst över ett motljusskydd

Objektivlock och filter kan även fästas på motljusskyddet

Diametern på det gängade skyddet är densamma som objektivets filterdiameter (49 mm). Det gör att samma objektivlock och filter kan fästas både på motljusskyddet och objektivet.

Kombinerad produktbild som visar objektivets damm- och fukttåliga konstruktion och metallfinish

Damm- och fukttålig metallfinish

Objektivets och motljusskyddets metallfinish (aluminium) bidrar till tillförlitligheten tack vare ökad motståndskraft och hållbarhet. Modellen är dessutom damm- och fukttålig, vilket gör den tillförlitlig i krävande utomhusmiljöer.

Ta reda på mer om den damm- och fukttåliga utformningen

Produktbild som visar fokuslåsets position på objektivet

Anpassningsbar skärpeknapp

Du kan anpassa fokuslåset på kameramenyn, och tilldela den en funktion du vill ha. Om du till exempel tilldelar autofokusfunktionen för automatisk spårning av ögon kan du hålla kameran stadigt med fingrarna på höger hand samtidigt som du justerar ögonautofokus med vänster tumme för ett stabilare grepp.

Ta reda på mer om fokuslåset

Produktbild som visar hur fokusringen vrids med en pilsymbol

Naturlig, linjär manuell skärpa

Linear Response MF svarar direkt på små justeringar av fokusringen när du ställer in skärpan manuellt. Ringrotationen motsvaras direkt av en förändring av skärpan på samma sätt som för en mekanisk kontroll och återger direkt fotografens avsikt samt möjliggör små fokusjusteringar.

Läs mer om Linear Response MF

Produktbild som visar positionen för omkopplaren för aktivering och avaktivering av klickljudet på objektivet

Bländarring med avstängningsbara klickstopp

Bländarringen ger den direkthantering som yrkesverksamma efterfrågar för både stillbilder och videoinspelning. Ljudet för klickstoppen kan sättas på om du vill ha taktil feedback vid stillbildsfotografering. Vid filminspelning kan du stänga av det så att du får jämn och naturlig bländarjustering ihop med den tysta hantering de linjära motorerna ger. Det passar utmärkt i situationer när det behöver vara tyst, till exempel vid filminspelning.

Läs mer om omkopplaren för att stänga av och sätta på klickljudet för bländaren

Produktbild som visar positionen för fokuslägets omkopplare på objektivet

Växla enkelt mellan manuell skärpa och autofokus

"Fokuslägesknappen" gör hanteringen enkel genom att du kan växla direkt mellan AF och MF beroende på situationen.

Kan användas med en mängd olika filter

Diametern på det gängade skyddet är densamma som objektivets filterdiameter (49 mm). Det gör att samma objektivlock och filter kan fästas både på motljuskyddet och objektivet.  Tack vare det interna fokussystemet roterar inte det främre objektivelementet. Det gör att du till exempel kan använda cirkulära polariserande filter vid landskapsfotografering och ND-filter vid filminspelning, vilket ger dig större kreativ kontroll.

Produktbild med kamerahus ansluten

Motsvarande 60 mm på APS-C-modeller

Objektivet fungerar också bra ihop med APS-C-kamerahus och ger en vidvinkelsbrännvidd på 60 mm (motsvarande 35 mm fullformat), vilket passar för allt från ögonblicksbilder av stadsmiljöer till porträttbilder.

Produktbild som visar fotografering med objektiv monterad på kardansk upphängning

Intern fokusinställning för bekväm filminspelning

Det interna fokussystemet bibehåller objektivets totala längd vid inställning av skärpa. Det gör det enkelt att spela in med ett gimbalstativ eller grepp.

Läs mer om den inbyggda fokusmekanismen