Bilder på FE 400 mm f2,8 GM OSS
Bilder på FE 400 mm f2,8 GM OSS
Bilder på FE 400 mm f2,8 GM OSS
Bilder på FE 400 mm f2,8 GM OSS
Bilder på FE 400 mm f2,8 GM OSS
Video med FE 400mm F2.8 GM OSS-objektivets funktioner
G Master
Läs mer om G Master-objektiv
Innovativt f2,8-superteleobjektiv i G Master-serien

Sony har applicerat sina mest avancerade tekniker i det här superteleobjektivet med stor bländare, vilket ger utomordentlig snabbhet, enastående G Master-upplösning och bokeh, samt professionell kontroll och tillförlitlighet. SEL400F28GM är dessutom ett oerhört lätt superteleobjektiv, som ger oöverträffad frihet vid användning utan stativ.

Fotogalleri för FE 400 mm f2,8 GM OSS
Hastighet som maximerar kamerahusets prestanda
Hastighet som maximerar kamerahusets prestanda

Nya XD (extreme dynamic) Linear Motors har större dragkraft än tidigare motorer, vilket gör att objektivet är fem gånger bättre på att spåra rörliga motiv än nuvarande och framtida kamerahus. Två av dessa nya motorer samt nya algoritmer driver tyst objektivets stora fokuslinsgrupp snabbare och mer exakt än någonsin förut. Man kan utnyttja hela kapaciteten hos avancerade kamerahus för att ta bilder på de mest dynamiska sporterna eller djuren.

Enastående G Master-upplösning och bokeh
Enastående G Master-upplösning och bokeh

Extremt höga designstandarder ger enastående upplösning genom hela bilden. Tre fluoritelement minskar färgblödning. Sfärisk aberration övervakas noga under utformning och tillverkning för att uppnå högsta möjliga bokeh-kvalitet. Det är möjligt att använda 1,4x- och 2,0x-telekonverterare, vilket ger fantastisk upplösning och kontrast även vid 800 mm.

Med sina 2 895 gram är det världens lättaste objektiv
Väger endast 2 895 gram

En innovativ optisk design med tre fluoritelement minskar antalet element framtill i objektivhuset och ger en vikt på 2 895 gram. Tåliga komponenter med magnesiumlegering bidrar också till den minskade vikten. Objektivet är därmed väldigt lätt att ta med sig och hantera oavsett om du filmar utan stativ eller med ett enbensstativ.

Illustration som beskriver den damm- och fukttåliga designen
Hållbarhet och tillförlitlighet under tuffa förhållanden

Objektivet är damm- och fukttåligt, så att det kan användas utomhus under svåra förhållanden. Objektivhuset, stativfästet och inre komponenter har fått en hållbar magnesiumlegering som gör objektivet tåligt och samtidigt lätt. Objektivets främre element har en fluorbeläggning som håller det rent och gör det lättare att torka av smuts och fingeravtryck.

Funktioner för professionell inspelning
Funktioner för professionell inspelning

Med kontinuerlig DMF kan du aktivera manuell skärpa genom att vrida på skärperingen, även när du filmar i AF-C-läge. Objektivet har inbyggd optisk bildstabilisering, och en ny läge 3-inställning har en avancerad algoritm som ger optimal stabilisering för sportfilmer och gör det enklare att placera bilden. Fyra skärpeknappar och en skärpering med Linear Response MF gör objektivet ännu mer mångsidigt.

Objektivkonfiguration
Objektivkonfiguration

Med objektiven i G Master-serien tar vi bildbehandling och fotouttryck till tidigare ouppnåeliga nivåer med en hisnande kombination av mycket hög upplösning och mjuk bakgrundsbokeh.

[1] Fluoritobjektiv [2] ED-glas 

MTF (Modulation Transfer Function) på SEL400F28GM
MTF-tabell

MTF (Modulation Transfer Function) beskriver hur väl ett objektiv kan återge fina detaljer utifrån hur stor kontrast som uppstår mellan täta linjer.

[1] Kontrast (%) [2] Avstånd från objektivets optiska centrum (mm) [3] Högsta bländare [4] F8-bländare [5] Rumslig frekvens [6] 10 linjepar/mm [7] 30 linjepar/mm [8] R: Radiella värden T: Tangentiella värden

Närbild av FX6 som används för inspelning
Fördelar med objektiv för videoinspelning från Sony

Läs om de fyra unika fördelarna med att använda en E-fattning för videoinspelning från Sony. Kombinationen av objektiv och kameror från Sony kommer att förbättra din videoskaparupplevelse.

Objektivets knappfunktioner

1. Skärpering/2. Funktionsring/3. Stativfäste/4. Skärpeknapp/5. Filterfack/6. Hål på remmen/7. Knapp för att aktivera klickstopp på stativfästet/ 8. Hål för säkerhetskabel 

Objektivets knappfunktioner

1. Reglage för skärpeläge/2. Reglage för kontinuerlig DMF/3. Begränsning av fokuseringsområde/4. Knapp för funktionsring/5. SET-knapp/6. Skakningskompensationsknapp/7. Knapp för skakningskompensationsläge/8. BEEP-knapp

Kompatibelt med FE 400 mm f2,8 GM OSS

Följ länken nedan för information om kompatibilitet för objektiv/kamerahus.

Vissa kameror kan kräva en programuppdatering för full funktionalitet.

Specifikationer och funktioner

  • Superteleobjektiv i G Master-serien med stor bländare

  • Nya XD Linear Motor ger extremt snabb, exakt och tyst autofokus

  • Tre fluoritlinser för enastående upplösning

  • AR Nano-ytbehandling från Sony eliminerar bländning och skuggor

  • Kontinuerlig DMF och andra funktioner för professionell inspelning

Närgräns
2,7 m
Högsta förstoringsförhållande (x)
0,16
Filterdiameter (mm)
40,5 (fack)
Vikt
2 895 g

Vad innehåller förpackningen

Skydd (modell): ALC-SH155, Främre linsskydd: Medföljer, Bakre linsskydd: ALC-R1EM, Hårt fodral, Objektivrem, Väskrem

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön

Recensioner och priser

Vad användarna säger