FE 400 mm f2,8 GM OSS

Produktrecensioner

Rek. Ca-pris

140 000,00 kr

(VAT)
23

5.0 baserat på 23 kundrecensioner

23
0
0
0
0
Bildkvalitet

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Obs! Produktrecensioner kan innehålla olika varianter av produkter. Vissa produktvarianter, tjänster eller -funktioner som omnämns i produktrecensionerna kanske inte är tillgängliga i alla länder.

23 Kundrecensioner

0

Sony 400 mm 2.8mm

SEL400F28GM 2024-04-06 av Rich the tiger photograph (Storbritannien)

I have just come back from tiger safari, when I used the Sony A1 with the 400mm f2.8, very light and a perfect choice

Bildkvalitet

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Stato dell'arte

SEL400F28GM 2024-01-24 av Alessandro85 (Italien)

Acquistata a Novembre 2023 e testata ad oggi in diverse uscite fra Italia e Spagna. Nitidezza estrema e luminosità sono ovviamente i punti forti. Ma anche il peso è molto ben bilanciato. Durante gli scatti la sensazione alla mano è ottima. Lo sfocato a 2.8 è incredibilmente "setoso" non solo sullo sfondo ma anche nel primissimo piano. Molto... troppo cara... ma che comunque regala file di un livello altissimo e difficilmente paragonabili ad altre lenti GM.

Bildkvalitet

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

2

0

0

Super objectief!

SEL400F28GM 2023-10-08 av Jaap Koole (Nederländerna)

Schitterend objectief! Ondanks de de vaste brandpuntafstand van 400mm toch breed inzetbaar. In combin met extenders neemt de inzetbaarheid toe, waarbij de scherpte en de snelheid van de autofocus behouden blijft

Bildkvalitet

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Le 400mm qu'il vous faut

SEL400F28GM 2023-01-18 av Aelion (Frankrike)

Ce 400mm est vraiment bluffant. Son poids est très bien reparti tout en restant assez léger même a main levée. Une qualité optique dingue qui ravira les photographes animalier et sportif. Idéal dans des conditions de basses lumières de part son ouverture à F2.8. Vous achetez un produit vraiment splendide !

Bildkvalitet

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

Fantastiskt objektiv på alla punkter

SEL400F28GM 2022-12-04 av DaCo73 (Sverige)

Detta är ett enastående 400 2,8 Bildkvaliteten, autofokus i absoluta toppklass. Jag använder oftast någon form av stativ. Men det går förvånansvärt bra att fota handhållet också tack vare objektivets uppbyggnad. Jag är så glad att jag äger detta objektiv.

Bildkvalitet

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

3

0

0

Ein großartiges Objektiv!

SEL400F28GM 2022-05-15  (Tyskland)

Wer sich dieses Objektiv zulegt, ist entweder Profi bzw. Berufs-Fotograf oder ein sehr ambitionierter Amateur, dem nur das Beste gerade gut genug ist...Ich zähle zu der letztgenannten Gruppe und bin begeistert! Super schneller Autofokus, tolle Schärfe und eine sehr gut balancierte Gewichtsverteilung, die es einem auch mal ermöglicht, ohne Stativ bzw. Monopod unterwegs zu sein.

Bildkvalitet

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

1

0

0

Superlatif

SEL400F28GM 2022-03-12 av PhilCHDF121258 (Frankrike)

Est il encore nécessaire d'évaluer cet objectif d'exception et de donner son avis tellement la qualité est hors norme. Le tarif est a la hauteur également je vous l'accorde. Il supporte incroyablement bien les tc 1.4 et 2. Exceptionnel.

Bildkvalitet

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

0

0

0

A really well balanced lens that makes it easy to

SEL400F28GM 2022-02-13 av pete 71 (Storbritannien)

A first-class lens that works extremely well with the Sony 1.4 Teleconverter and hopefully it will work just as well with the 2x converter when it is delivered.

Bildkvalitet

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

2

0

0

Sharp as a tack

SEL400F28GM 2022-02-06 av Ian the Amateur (Storbritannien)

I've been using this lens for a couple of weeks now. The images are sharper than anything I've ever taken before.

Bildkvalitet

Bra

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

5

0

0

Fantastische lens

SEL400F28GM 2022-01-16 av Hans Stel (Nederländerna)

Na jaren lang met Canon primes geschoten te hebben is deze lens een ware revolutie. Supersnel, geweldig boeket en zo licht dat je prima handheld kunt fotograferen.

Bildkvalitet

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

1

0

0

Promesses tenues

SEL400F28GM 2021-10-13 av Montjoie (Frankrike)

Un piqué de dingue, même avec le doubleur, vitesse d’autofocus adaptée à la photo d’oiseaux en vol, et stabilisation efficace pour shooter à main levée… un must pour la photo animalière ou de sport. Photos ci après prises avec le doubleur et qualité réduite par le transfert)

Bildkvalitet

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Bra

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

2

0

0

Excellent

SEL400F28GM 2021-08-30 av Zac 1 (Storbritannien) Godkända kund Godkänd

This lens will absolutely change and help my photography in every way The speed of focusing The quality of the pictures Stunning

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

5

9

0

Awesome lens

SEL400F28GM 2021-06-01 av Raptor1 (Storbritannien) Godkända kund Godkänd

Very light lens thats easy to handhold, It has super fast AF and produces stunning images I really love using this lens for bird and wildlife.

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

3

15

0

Bonne prise en main!!

SEL400F28GM 2021-03-30 av Gilbert67 (Frankrike)

Une bonne prise en main, et une acutance extraordinaire.

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Bra

Design

Bra

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

1

0

0

Quality product, very impressed

SEL400F28GM 2021-02-12 av Woody_D_56 (Storbritannien) Godkända kund Godkänd

Bought this recently and have been very impressed with build, quality of images and how light it is. Easy for transporting and with the 1.4 converter, turns it into a 560mm F4. I ave the A9 so with the crop button, the selection of lengths and DoF I have is very impressive,

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

12

17

0

Lichtstarkes Top-Teleobjektiv

SEL400F28GM 2020-09-17 av Thomas_H (Tyskland) Godkända kund Godkänd

Ein Teleobjektiv der 400/2.8-Klasse setzt frau/mann gezielt ein, für Sport oder Wildlife, aber auch Portraits gehen damit ;) . Das SEL400F28GM ist erfreulich leicht und nicht kopflastig, es ist problemlos auch längere Zeit freihand nutzbar. Die Bildqualität, Geschwindigkeit und Ausstattung entspricht voll und ganz der Erwartung an ein Top-Objektiv. Einzige Kleinigkeit, die verbessert werden könnte: bitte den Stativfuß mit einer ARCA-Swiss-kompatiblen Fräsung versehen Ohne diese Schwalbenschwanzfräsung muss zusätzlich eine Schnellwechselplatte montiert werden, was u.a. das Gewicht erhöht (und das Design ruiniert ;) ). Ich trage die Ausrüstung an einem "Sniper"-Gurt mit einer Klemme, um schnell und einfach an- und abzukoppeln und/oder auf Einbein oder Dreibein zu wechseln und montiere daher immer Wechselplatten, wenn keine Fräsung vorhanden ist.

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

8

1

0

Stunningly fast and sharp

SEL400F28GM 2020-07-09 av Mark Beaumont (Storbritannien) Godkända kund Godkänd

Had this lens for a couple of weeks, shooting polo matches professionaly. Coupled with and A9 its incredibly fast and very sharp.

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Bra

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Bra

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

16

37

0

Ultraleicht und standesgemäße Abbildungsleistung

SEL400F28GM 2020-07-06 av G FOTO (Tyskland)

Das geringe Gewicht des 400er begeistert mich jetzt seit einigen Monaten. Hinzu kommt die nicht anders zu erwartende hervorragende Abbildungsleistung. Messerscharf bei Offenblende - wie erwartet. Der OSS ist sehr leistungsstark - verwacklungsfreie Aufnahmen gehen aufgestützt (ohne Einbein) bis runter auf 1/8sek oder 1/15sek. Ich benutze es fast ausschließlich in Kombination mit der A7R4 und croppe lieber die 61MP anstatt den TC zu verwenden. Die BQ erscheint mir besser. Ab ca. 80% Crop setze ich dann den 1,4x TC ein. Einen 2x TC verwende ich derzeit nicht.

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

3

2

0

Sharp, fast, lightweight and very handholdable

SEL400F28GM 2020-06-19 av unoengborg (Sverige)

Bought it for birds and wildlife in general. I really like the low weight and that it is very handholdable. I almost never use a tripod now, like I used to do with my old Nikon kit. Awesome lens!

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

0

4

0

Hervorragend

SEL400F28GM 2019-09-12 av Dietmar167 (Tyskland) Godkända kund Godkänd

Autofokus sehr schnell, scharf ab 2.8, relativ leicht, gut ausbalanciert

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

3

3

0

Sharp and light weight

SEL400F28GM 2019-07-12 av harvs5 (Storbritannien) Godkända kund Godkänd

An expensive lens but the quality justifies the price

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

17

8

0

So sharp, So quick and so light !!!

SEL400F28GM 2019-05-07 av MPics (Storbritannien)

I've owned a few big tele's ... This is by far the best, quick, accurate, super sharp and easy to hand hold - way, way better than anything I've ever used before !!!

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

Ingen översättning finns för tillfället tillgänglig. Försök igen senare.

26

11

0

När 400mm F2.8 når nya höjder!

SEL400F28GM 2018-12-10 av HKFOTO1891 (Sverige)

Jag blev den lycklig lottade personen i hela skandinavien som fick vara förs med att äga den. Jag har ägt och fotat 400mm f2.8 från både Nikon och Canon och kan konstatera att Sony är absolut det bästa utav dem tre varumärken. Vad kan det skilja så mycket bland dem tre? Jo, vikten, skärpan, snabbheten och priset. Den är väldigt väl balanserad till Sony kamera husen. Jag har fotat med Sony A9 och Sony A7rIII med den. Eftersom det är samma body så är skillnaden bara det extra pixlarna på a7rIII samt snabbheten i A9 förstås som är stora skillnaden i första hand. Med FE 400mm F2.8 GM OSS så kan jag hand hålla och vara mer flexibel med min rörlighet ute på fotbolls plan eller ishockey arena upp till 15 min hand hållen foto utan enben stativ. Eftersom 5 axis stabilisering är så himla bra och långa upp till 5 steg med a9 och 5.5 steg hos a7RIII så räcker det att få mycket skarpa bilder ner till S1/50 med så pass lång räckvidd. Så vikten är underbart att man har fått ner det i deras första ex från Sony och att det var ett utav det lättaste bland 400mm i marknaden. Den är super snabb med att hitta AF och fungerar klockrent och snabb med ögon - AF ute på fotbolls plan när jag använder det när spelarna springer mot mig. Ringen framför fokus ringen kan man programmera om, så att du kan exempelvis använda den som super 35mm crop mode så att 400mm blir till 600mm f2.8 i 10Megapixlar i A9 och 18Megapixlar i a7RIII som är mycket smart funktion så fort man vrider om ringen till höger eller vänster för att swisha fram och tillbaka mellan Super 35mm och fullformat. Skärpan är absolut i toppklass och det skarpaste jag har testat och fotat bland rivalerna. Då skriver jag inte det för att man äger det utan det jag har testat och fotat med. Men!! för att lyckas med skärpan så måste man läsa noga med vilken AF inställningen man ska fota med och inte bara gå ut och fota med vilket som. För då är det lätt att man skriver till Sony och frågar varför inte det är så skarpt!! Jo, läs först instruktionen för att sätta in rätt AF mode för att lyckas med olika sport fotografering i din kamera hus. Priset, är förstås inte så kul och alla håller med mig att det är för roliga och skratt retande priser när Sony kommer ut med sina prissättningar. Bilderna är tagna med Sony A9 och inställningarna var i princip samma med samtliga bilder exfil: Sony A9, ISO 1250, 1/1000, F2.8 egen vitbalans med gråkort och ner tonad till blå litegrann i kamerahuset. Standard mode Kontrast +2, Mättnad 0, skärpa +3

Bildkvalitet

Utmärkt

Funktioner

Utmärkt

Design

Utmärkt

Enkel att använda

Utmärkt

29

0