FE 14 MM F1,8 GM

Fullständiga specifikationer och funktioner

SEL14F18GM

Rek. Ca-pris

17 000,00 kr

(VAT)

Specifikationer för objektiv

Fäste
E-fattning från Sony
Format
35 mm fullformat
Brännvidd (mm)
14
Motsvarande 35 mm brännvidd (APS-C)
21
LINSGRUPPER/ELEMENT
11–14
Bildvinkel (35 mm)
114°
Visningsvinkel (APS-C)
91°
Maximal bländare (F)
1,8
Minsta bländare (F)
16
Bländarlameller
9
Cirkelformad bländare
Ja
Närgräns
0,25 m
Högsta förstoringsförhållande (x)
0,1
Filterdiameter (mm)
-
Bildstabiliseringsteknik (Steadyshot)
– (i kamerahuset)
Telekonverterkompatibilitet (x1,4)
-
Telekonverterkompatibilitet (x2,0)
-
Typ av skydd
Blombladsform, fast typ

Storlek och vikt

Mått (D x L)
83 x 99,8 mm
Vikt
460 g

Vad innehåller förpackningen

  • Främre linsskydd: medföljer
  • Bakre linsskydd: ALC-R1EM
  • Mjuk väska
  • Filtermall
Placeholder

Funktioner

En bild inifrån en enorm hangar där flygplan underhålls, med varje detalj återgiven, inklusive den komplicerade stålstrukturen.

Nya vyer från ett 14 mm-mästerverk med f1,8

Det här fasta ultravidvinkelobjektivet med stor bländare ger G Master-kvalitet i en innovativ, kompakt design. Branschledande teknik för häpnadsväckande upplösning och underbar bokeh även vid den största bländaren på f1,8. Snabb exakt autofokus samt enastående rörlighet ger dig den kreativa frihet du förtjänar.

En bild inifrån ett stort, raffinerat inrett bibliotek med många raka träplankor i taket, med upplösning ut i varje hörn av skärmen

Enastående upplösning till och med vid f1,8

Två XA-element (eXtreme Aspherical) i G Master-design för enastående upplösning i hela bildområdet även vid den maximala bländaren på f1,8. Ett Super ED- (Extra-low Dispersion) och två ED-glaselement innebär att färgblödning dämpas och den övergripande avancerade optiska designen minimerar reflexer i sagittalplanet för exakt återgivning av punktkällor.

Bild av SEL14F18GM i höger hand

Ljusstarkt och otroligt kompakt ultravidvinkelobjektiv

Exakta asfäriska element, med två superexakta XA-element, i en innovativ optisk G Master-design med två av de mest avancerade linjära XD-motorerna från Sony ger enastående prestanda i ett anmärkningsvärt kompakt objektiv som bara väger 460 gram. Du kan ta med dig objektivet överallt och förvandla världen genom att skapa nya kreativa perspektiv.

Läs mer om objektiv

Ett stjärnskådande foto av Vintergatan över havet

Vackert återgivna natthimlar

Avancerad optik med starkt välvt främre XA-element (Extreme Aspherical) minskar reflexer i sagittalplanet när du fotar stjärnhimlar och andra nattmotiv. Den maximala bländaren på f1,8 möjliggör foto/filmning i svagt ljus utan extremt långa slutartider, medan den kompakta storleken gör den smidigt att ta med.

Bild på ett stort cederträd i sin helhet nedifrån, där trädstammen, blad och skog i bakgrunden visas med hög upplösning

Tydliga färger utan blödning

Två ED-glaselement (Extra-low Dispersion) används för korrigering av kromatisk aberration i kombination med två Super ED-glaselement för ännu bättre korrigering av kromatisk aberration för utmärkt kontrast och exakt återgivning i hela bildområdet.

Läs mer om Super ED-glas

En bild av en liten blomma i fokus på en sten i skogen, med hög oskärpa framför och bakom

Utmärkt ultrabred bokeh

Det här unika ultravidvinkelobjektivet har en cirkelformad bländare med nio blad och optimerar användningen av två XA-element, vilket gör att du kan framhäva motiv i dynamiska närbilder med vacker bokeh i djupa breda bakgrunder.

Läs mer om cirkelformade bländare

Bild på ett körsbärsträd med solen bakom i bildvinkeln för att visa att reflexer och skuggor inte förekommer

Nano AR Coating II maximerar klarheten

Solen hamnar ofta på besvärliga platser när du fotar utomhus med ultravidvinkelobjektiv, vilket ibland leder till att det uppstår oönskade reflexer och skuggor. Vår Nano AR Coating II-teknik ger jämn antireflexbeläggning på hela objektivytan, vilket dämpar reflexerna och skuggorna under knepiga belysningsförhållanden.

Läs mer om Nano AR II

Bild på färggranna klackar tagen från minsta möjliga avstånd, där skjortans fåll har en jämn oskärpa

Dynamiska närbilder med vacker bakgrundsbokeh

Med två XA-element och ett asfäriskt element i ett noggrant utformat optiskt system får du en minsta närgräns på bara 0,25 m så att du kan ta dynamiska närbilder. Dessutom innebär den maximala bländaren på f1,8 att du kan ta foton med enastående vacker bakgrundsbokeh.

Produktbild som visar två linjära XD-motorer

Exakt, tyst autofokus för stillbilder och filmer

Två linjära XD-motorer (Extreme Dynamic) flyttar de stora och tunga fokusgrupperna i det här kamerahuset snabbt och exakt för snabba, exakta och tysta autofokusprestanda som maximerar hastighetspotentialen i kamerahus med E-fattning. Snabb autofokus med få vibrationer är en stor fördel när du filmar. Dessutom är objektivet kompakt, enkelt att ta med sig och snabbt vilket ger dig obegränsad kreativ frihet.

Läs mer om linjära XD-motorer

Produktbild som visar fokuslåsets position på objektivet

Anpassningsbar fokuslåsknapp

Du kan tilldela många olika funktioner till objektivets fokuslåsknapp i kamerahusets gränssnitt utifrån dina fotograferingspreferenser. Du kan till exempel tilldela fokusförstorningsfunktionen till knappen för att få tillgång till exakt manuell fokus genom att bara trycka på en knapp.

Läs mer om fokuslåsknappen

Produktbild som visar hur fokusringen vrids med en pilsymbol

Intuitiv manuell skärpa

Linear Response MF säkerställer att fokusringen svarar snabbt och linjärt på subtil kontroll när du använder manuell skärpa. När du roterar fokusringen ändras fokus direkt, ungefär på samma sätt som med mekaniska fokussystem. Kontrollen är omedelbar och exakt, vilket gör att din kreativitet kan ta form utan fördröjning.

Läs mer om Linear Response MF

Produktbild som visar var omkopplaren för klickstopp sitter

Bländarring med omkopplare för att stänga av och sätta på klickljudet

Objektivet har bländarring för intuitiv bländarkontroll, med klickljud som du kan sätta på eller stänga av. Om du vill få taktil återkoppling och ”känna” stoppen sätter du på ljudet för klickstopp, och om du vill ha jämn kontinuerlig tyst bländarkontroll med hjälp av de linjära XD-motorerna stänger du av ljudet. 

Läs mer om I/A-klick

Bild på den damm- och fukttåliga utformningen

Enastående tillförlitlighet oavsett användningsområde

Det främre elementet har en flourbeläggning som står emot vatten, olja och andra föroreningar, och det har även det bakre elementet för att hålla det rent när du byter det bakre filtret. Det här ultravidvinkelobjektivet med stor bländare har damm- och fukttålig design för att maximera tillförlitligheten när du använder det utomhus under krävande förhållanden.

Läs mer om den damm- och fukttåliga utformningen