FE 12–24 mm f2,8 GM

Fullständiga specifikationer och funktioner

SEL1224GM

Rek. Ca-pris

35 000,00 kr

(VAT)

Specifikationer för objektiv

Fäste
E-fattning från Sony
Format
35 mm fullformat
Brännvidd (mm)
12–24
Motsvarande 35 mm brännvidd (APS-C)
18–36
Objektivgrupper/element
14–17
Bildvinkel (35 mm)
122゚–84゚
Visningsvinkel (APS-C)
99°–61°
Maximal bländare (F)
2,8
Minsta bländare (F)
22
Bländarlameller
9
Cirkelformad bländare
Ja
Närgräns
0,28 m
Högsta förstoringsförhållande (x)
0,14
Filterdiameter (mm)
-
Bildstabiliseringsteknik (Steadyshot)
– (i kamerahuset)
Zoomsystem
Manuell
Telekonverterkompatibilitet (x1,4)
-
Telekonverterkompatibilitet (x2,0)
-
Typ av skydd
Blombladsform, fast typ

Storlek och vikt

Mått (D x L)
97,6 x 137 mm
Vikt
847 g

Vad innehåller förpackningen

  • Främre linsskydd: medföljer
  • Bakre linsskydd: ALC-R1EM
  • Fodral: Ja (mjukt fodral)
  • Filtermall
Placeholder

Funktioner

Världens vidaste fasta 12–24 mm f2,8-zoom

Zoomobjektiv med utravidvinkel på f2,8 12–24 mm

Objektivets ultrabreda bildvinkel på 12 mm gör att du kan framhäva avstånd och skapa dynamiska perspektiv som det mänskliga ögat inte skulle kunna uppfatta. 12–24 mm zoom med fast största bländare på f2,8 passar utmärkt för fotografering vid låga ISO-tal på kvällen och i svagt ljus, utan att du behöver använda extremt långa slutartider.

Ny optik med det största XA-elementet

Ny optik med det största XA-elementet

Tre XA-element (extreme aspherical), bland annat det största hittills för ett α-objektiv, sammanförs med ett asfäriskt element i en innovativ optik som ger hisnande G Master-upplösning genom hela bildområdet.

Läs mer

Minimal aberration förstärker skärpan

Minimal aberration förstärker skärpan

Två Super ED- (Extra-low Dispersion) och tre ED-glaselement motverkar färgblödning som kan försämra upplösningen på bilder tagna med objektiv med stor bländare. Det säkerställer att ingen färgblödning förekommer i bildområdet så att hela bilden blir skarp.

Läs mer

Illustration som förklarar Nano AR-beläggningens struktur  II

Skarpa bilder i svåra ljusförhållanden

Den nya Nano AR II-beläggningen som kan fästas jämt över stora objektivelement och ordentligt välvda elementytor har utvecklats för att dämpa interna ljusreflektioner som kan orsaka reflexer och skuggor, så att du får skarpa och rena bilder. Trots objektivets breda bildvinkel ger Nano AR II-beläggningen hög skärpa och kontrast genom hela bilden till och med i tuffa ljusförhållanden. ([A] Vanlig beläggning [B] Nano AR II-beläggning [1] Vanlig beläggning [2] Nano AR II-beläggning [3] Glas [4] Glasyta med stor välvning [5] Reflekterat ljus)

Överraskande liten och lätt

Förvånande liten och lätt

Innovativ optik med fyra asfäriska element, varav tre XA-element, och mekanik med linjära XD-motorer med höga prestanda i ett kompakt 12–24 mm fast f2,8 zoomobjektiv som inte väger mer än 847 g. Det här objektivet passar utmärkt för landskap, mörkerfotografering och arkitektur, och ger samtidigt ökad rörelsefrihet för aktiva sportfilmare som vill använda ultravidvinkel.

Läs mer

Vacker G Master-bokeh

Vacker G Master-bokeh

Objektivets XA-element har extremt hög ytprecision och minimerar effektivt förekomsten av ringformad bokeh, och egenskaperna för sfärisk aberration har finjusterats under både konstruktion och tillverkning. Tillsammans med en 9-bladig cirkelformad bländare ger det en otroligt mjuk och snygg G Master-bokeh.

Läs mer

Flytande fokusmekanism ger hög upplösning både på oändligt avstånd och på nära håll

Flytande fokusmekanism ger hög upplösning både på oändligt avstånd och på nära håll

En flytande fokusmekanism som delar upp objektivets fokusgrupp i två enskilt kontrollerbara grupper ger extrem effektivitet när det gäller att minimera aberrationen som varierar med skärpeavståndet. Högsta prestanda bibehålls genom hela zoomintervallet hela vägen från oändligt avstånd till på nära håll. Den flytande fokusmekanismen ger lika höga prestanda för närbilder som för bilder på avlägsna motiv.

Läs mer

Fast maximal bländare på f2,8 för flexibel videoinspelning

Fast maximal bländare på f2,8 för flexibel videoinspelning

En fast största bländare på f2,8 vid alla brännvidder innebär att bländaren inte ändras när du zoomar. Det gör att exponeringstid, slutartid och ISO-tal kan bibehållas när du filmar. Vid användning på ett APS-C-kamerahus eller med Super 35-bildinställningar motsvarar zoomintervallets vidvinkelläge 18 mm i ett fullformatskamerahus, vilket ger ett mycket användbart zoomintervall för videoinspelning.

Damm- och fukttålig modell

Damm- och fukttålig modell

Objektivet är damm- och fukttåligt, så att det kan användas utomhus under utmanande förhållanden.

Läs mer

Fluorbeläggning på det främre elementet

Fluorbeläggning på det främre elementet

Objektivets främre element har en fluorbeläggning som förhindrar att vatten, olja och annat fastnar på objektivet. Och även om smuts eller fingeravtryck skulle fastna på objektivet gör fluorbeläggningen att det är lätt att torka av det.

Läs mer

Naturlig, linjär manuell skärpa

Naturlig, linjär manuell skärpa

Linear Response MF säkerställer att skärperingen svarar snabbt och linjärt på subtil kontroll när du använder manuell skärpa. Kontrollerna svarar omedelbart och exakt – så fort du vrider på skärperingen ändras skärpan.

Läs mer

Snabb och precis autofokus och spårning

Snabb och precis autofokus och spårning

Sammanlagt fyra linjära XD-motorer, två per fokusgrupp, bidrar till snabb och exakt autofokus och spårning som utökar de många fördelar du får med de egenutvecklade objektiven från Sony. Det här avancerade systemet utnyttjar till fullo hastigheten i kamerahus med höga prestanda. Det gör det enklare att fotografera snabba rörelser och viktiga ögonblick i dynamiska sporter. AF-funktionen är dessutom tyst och ger minimala vibrationer.

Läs mer

Bakre filterhållare

Bakre filterhållare

Gråfilter av arktyp, filter för färgkorrigering och andra filter kan sättas i filterhållaren bakpå objektivet för flera kreativa möjligheter. En filtermall för att klippa till filter medföljer.

Växla enkelt mellan manuell skärpa och autofokus

Växla enkelt mellan manuell skärpa och autofokus

En skärpelägesknapp för att snabbt kunna växla mellan autofokus och manuell skärpa kan vara en stor fördel vid fotografering av motiv eller situationer som kräver finjustering av manuell skärpa.

Anpassningsbar skärpeknapp

Anpassningsbar skärpeknapp

En praktiskt placerad skärpeknapp gör det inte bara enkelt att kontrollera skärpan; du kan också tilldela andra funktioner till den från menyn som du kommer åt via kamerahuset.

Läs mer

Integrerat motljusskydd med särskilt linsskydd

Integrerat motljusskydd med särskilt linsskydd

Ett integrerat motljusskydd blockerar effektivt ljus som kan orsaka reflexer och skuggor. Det medföljande linsskyddet är lätt att sätta på och sitter ordentligt fast över hela motljusskyddet.