PLANAR T* 85 MM f1,4 ZA

Fullständiga specifikationer och funktioner

SAL85F14Z

Rek. Ca-pris

19 000,00 kr

(VAT)

Specifikationer för objektiv

Fäste
A-fattning från Sony
Format
35 mm fullformat
Brännvidd (mm)
85 mm
Motsvarande 35 mm brännvidd (APS-C)
127,5 mm
LINSGRUPPER/ELEMENT
7/8
Bildvinkel (35 mm)
29°
Visningsvinkel (APS-C)
19°
Maximal bländare (F)
1,4
Minsta bländare (F)
22
Bländarlameller
9
Cirkelformad bländare
Ja
Närgräns
0,85 m
Högsta förstoringsförhållande (x)
0,13x
Filterdiameter (mm)
72 mm
Bildstabiliseringsteknik (Steadyshot)
– (i kamerahuset)

Storlek och vikt

Mått (D x L)
81 x 75 mm (3–1/4 x 2–7/8 tum)
Vikt
640 g

Fotnoter

*
"Motsvarande 35 mm brännvidd (APS-C)" och "Bildvinkel (APS-C)" gäller med digitalkameror med utbytbara objektiv som har bildsensorer av APS-C-typ.

Vad innehåller förpackningen

  • Motljusskydd (ALC-SH0002: rund form, bajonettyp)
  • Främre linsskydd
  • Bakre linsskydd
  • Väska
Placeholder

Funktioner

Bild på Planar T* 85 mm f1,4ZA

Konsekvent ZEISS-kvalitet vid alla bländartal

Det här spektakulära objektivet ger en naturlig återgivning med överlägsen skärpa, kontrast och väldefinierade svarta toner, från den vidaste f1,4-bländaren ner till en helt stängd. ZEISS Planar-designen minimerar dessutom distorsion och aberration så att former, färger och känsliga graderingar återges med enastående realism.

Bild på Planar T* 85 mm f1,4ZA

Porträtt som de avbildade kommer att älska

ZEISS Planar-objektiv för digitalkameror med utbytbart objektiv är en ny modell som gör att fantastiska porträtt som ska tas på ett avslappnat avstånd från motivet och ger överlägsen bildskärpa och även jämn, naturlig bokeh som ger djup åt ditt porträtt.

Bild på Planar T* 85 mm f1,4ZA

Mjuk, jämn bokeh gör att motiven sticker ut

ZEISS-kvaliteten sträcker sig från utomordentlig skärpa till underbar bakgrundsbokeh som gör att fokuserade objekt verkligen sticker ut. En 9-bladig cirkelformad bländare fungerar med det här objektivets maximala bländare på f1,4 för att skapa vacker, jämn bakgrundsbokeh med naturliga högdagrar om så önskas.

Bild på Planar T* 85 mm f1,4ZA

Enkel och konsekvent fokusering och kontroll

Hanteringen förbättras med en skärpeknapp på objektivhuset som ger praktiskt lättåtkomlig skärpelåskontroll, och en vid skärpering som är enkel och bekväm att använda. Det faktum att skärperingen inte roterar vid autofokusering förbättrar hanteringen.

Bild på Planar T* 85 mm f1,4ZA

Skarpa bilder i svagt ljus

SAL85F14Z med sin stora maximala bländare på f1,4 är ett utmärkt val för handhållen fotografering i svagt ljus. Funktionen för svagt ljus förstärks ytterligare när den används med en kamera med SteadyShot INSIDE, den inbyggda bildstabilisering som effektivt kompenserar för kameraskakningar i en mängd olika fotosituationer.

Bild på Planar T* 85 mm f1,4ZA

ZEISS T*-ytbehandling

ZEISS-objektiven är kända för sin enastående färgåtergivning och kontrast. Zeiss®T*-ytbeläggning är en viktig bidragande faktor. Den minskar effektivt reflektioner som kan försämra den allmänna bildkvaliteten. Skuggor och reflexer minskas för bättre färgåtergivning och kontrast, vilket ger bilder med djup och tredimensionell känsla.