Gå vidare till Innehåll

Färg och personlighet

Ta reda på vad färgen på dina nya hörlurar säger om dig

Vi publicerade nyligen en artikel om hur vår musiksmak speglar vilka vi är. Men tänk om de enheter vi använder till att lyssna på våra favoritlåtar – och våra hörlurar – kanske också har något att säga om våra personligheter?

På Sony är vi medvetna om att musikälskarna alltid bär med sig sina hörlurar. Det gör dem till en viktig accessoar och som en sådan speglar de ägarens personliga stil. Det finns så många alternativ att välja på så hur ska du veta vilka hörlurar som är rätt för dig?

Det är viktigt att du väljer de hörlurar som ger den bästa lyssnarupplevelsen, men det finns en annan rolig aspekt att fundera över när du ska välja modell – färgen.

Vetenskapliga rön visar att det finns en koppling mellan färg och personlighet. Den berömda experten på färgteori Faber Birren säger, ”Det går att göra ganska korrekta bedömningar om innebörden av färgpreferenser och vad de kan avslöja om olika personlighetsdrag.”

Så för att se till att alla musikälskare ska hitta de hörlurar som bäst matchar deras personlighet lanserade Sony nyligen h.ear on High-Resolution Audio-hörlurarna med huvudband, som finns i en serie livfulla färger.

Toppfunktioner i h.ear on-hörlurarna:

High-Resolution Audio-ljud: Med High-Resolution Audio registreras musik i högre bithastighet än på cd, och både antalet ljudsamplingar per sekund och bithastighetsprecisionen för varje sampling höjs. Det gör att du får en återgivning av artistens musik utan kompromisser när du lyssnar i h.ear on-hörlurarna. Hör varje andetag och subtila nyanser för en riktigt känslomässig upplevelse.

Smartphonekompatibel med fjärrkontroll/mikrofon på sladden: Ta handsfreesamtal och byt låt utan att röra din smartphone tack vare fjärrkontrollen och mikrofonen på sladden.

Dynamiska HD-element ger verklighetstroget ljud: 1,57 tums HD-element som kan hantera högupplöst ljud återskapar frekvenser på upp till 60 kHz och levererar kraftfulla och följsamma låga toner. De lätta CCAW-talspolarna ger höglinjär respons för stabila och naturtrogna höga frekvenser.

Membran med kupol med titanbeläggning för överlägset klart ljud: Membran med en kupol med titanbeläggning ger mer konsekvent och exakt ljud genom hela frekvensomfånget. Ljudenergin som förloras vid överföring till hörlurens kåpa är mer enhetlig och ger äkta och mer autentisk prestanda.

Kontroll för slagrespons: Med kontrollen för slagrespons får du djup och precis basåtergivning, vilket passar perfekt för musikstilar med tyngden på de lägre registren. Ett ventilationsmunstycke maximerar luftflödet inom det lägre frekvensomfånget och optimerar effektiviteten i membranet så att du får bättre basåtergivning.

Välja rätt färg på hörlurarna:

Om du inte är säker på vilken färg på h.ear on-hörlurarna som passar dig bäst, kan du ta dig en titt på de kopplingar experterna har upptäckt mellan färg och personlighet.

Blått: Du är en hårt arbetande person som också är lyhörd för andras behov och har stor kontroll över dina känslor.

Rött: Du vill leva livet fullt ut och är inte rädd att uttrycka dina känslor.

Svart: Du är konstnärlig, känslig och har ett öga för detaljer.

Gult: Du är mycket intelligent och bra på att utforma planer med förmågan att tänka igenom saker logiskt.

Rosa: Du är en extremt tillgiven och mjuk person som är generös och uppskattar romantik.

Nu när du tagit reda på vilken färg som bäst speglar din personlighet är du redo att välja de h.ear on-hörlurar för High-Resolution Audio som passar dig.

Musik och liv: Trender och nyheter för musik- och ljudälskare.