Få ut det bästa av din Xperia 

Ta del av råd och tips om de allra senaste funktionerna och uppdateringarna för Xperia.

Det säkra, enkla sättet att överföra data från en iPhone eller Android-enhet 

Med appen Xperia Transfer 2 kan du överföra allt viktigt innehåll från dina gamla smartphone till din nya Xperia. Allt från bilder, videor och musik till dina kontakter, din kalender, samtalshistorik, meddelanden (SMS/MMS) och dokument – överför det snabbt, säkert och enkelt.


Med Xperia Transfer 2 kan du överföra data till följande Xperia-modeller: Xperia 5 II, Xperia 1 II och Xperia 10 II.
Data kan överföras från Android-smartphones med Android 6.0 eller högre och iPhone-enheter med iOS 9.0 eller högre.

Kabelbundet eller trådlöst, dataöverföringen kan inte bli enklare

Med Xperia Transfer 2 kan du överföra data med en kabelanslutning eller genom att parkoppla dina enheter trådlöst – valet är ditt.

Kabelbunden dataöverföring 

Följ dessa enkla steg för att överföra data med kabelanslutning mellan dina enheter.

Steg 1 – Välj enhet

Ange din tidigare enhetstyp – Xperia/Android eller iPhone – och välj Kabel som överföringsmetod. För att överföra från en Android-enhet behöver du installera Xperia Transfer 2 från Google Play på båda enheterna. Du behöver inte hämta Xperia Transfer 2 för att överföra från en iPhone – installera det bara på din nya Xperia.

Steg 2 – Anslut med en USB-kabel

Anslut din tidigare telefon till din nya Xperia med en lämplig USB-kabel. Appen anger vilken typ av USB-kabel du behöver och om det krävs en adapter.

Steg 3 – Starta överföringen

Nu är det bara att ange de typer av data du vill flytta över från din tidigare telefon – musik, kontakter, bilder osv. – och starta överföringen.

Trådlös dataöverföring

Vill du överföra data trådlöst från din gamla enhet till din nya Xperia? Gör så här.

Steg 1 – Välj enhet

Ange din tidigare enhetstyp och överföringsmetod – Trådlöst för Xperia/Android-smartphones och iCloud för iPhones. För att överföra från en Android-enhet behöver du installera Xperia Transfer 2 från Google Play på båda enheterna. Du behöver inte hämta Xperia Transfer 2 för att överföra från en iPhone – installera det bara på din nya Xperia.

Steg 2 – Förbered överföringen

För Xperia/Android-smartphones, vänta på att dina två enheter kopplas trådlöst, det tar bara ett ögonblick. Tryck sedan på Nästa. För iPhone görs överföringen genom att data hämtas från iCloud, så ingen parkoppling behövs. Du behöver bara logga in på iCloud.

Steg 3 – Starta överföringen

Nu är det bara att ange de typer av data du vill flytta över från din tidigare telefon – musik, kontakter, bilder osv. – och starta överföringen.

Alla bilder är endast avsedda som illustrationer.

Android är ett registrerat varumärke som tillhör Google LLC. iPhone är ett registrerat varumärke som tillhör Apple Inc. iOS är ett registrerat varumärke som tillhör Cisco i USA och andra länder och används under licens.