Projektorer för nästa generation

Ljusstarka projektorer som ger större intryck på publiken och mindre avtryck på miljön. Laserprojektorer från Sony behöver minimalt med underhåll och ger bästa möjliga effektivitet, snabbhet och användbarhet.

Projicering in i framtiden

Sonys synsätt på effektiva prestanda kräver hängiven produktutveckling. Den praktiskt taget underhållsfria laserljuskällan bidrar till minskad resursförbrukning, och 3LCD-systemets snabba starttid sparar både tid och energi.

[1] Konventionell lampmodell [2] Lasermodeller från Sony   [3] Tid

Eliminera behovet av lampbyte
Eliminera behovet av lampbyte 

Projektorerna är både praktiska och kostnadseffektiva, eftersom de innehåller laserljuskällor som håller i upp till 20 000 timmar och inte behöver lampbyte. Effektiviteten i en laserljuskälla innebär minskad resursanvändning, och det minskade lampunderhållet gör dem lämpade för takmonterade installationer och liknande.

Snabb starttid sparar tid och energi

Tack vare laserljuskällan Z-Phosphor™ från Sony kan projektorn starta på sekunder och stängas av omedelbart, vilket sparar tid och energi. Auto Light Dimming-funktionen sparar ytterligare energi (upp till 95 % jämfört med full effekt) genom att sänka ljusstyrkan när projektorn är på men inte används, och Auto Picture-läget justerar ljusnivån efter vad som projiceras.

Snabb starttid sparar tid och energi

[1] Ljusstyrka [2] Tid som gått
[3] Lasermodeller från Sony [4] Konventionella lampmodeller

Kvicksilverfri laserljuskälla

Till skillnad från andra projektorer, med konventionella lampor som kräver utbyte och kassering, innehåller laserljuskällan Z-Phosphor™ från Sony inget kvicksilver. Projektorn ger en otrolig bildkvalitet, samtidigt som den är användarvänlig och ger lägre miljöpåverkan.

Den senaste generationen av laserprojektorer

De senaste 3LCD-laserprojektorerna från Sony ger en ljusstyrka och bildkvalitet som är jämförbar med konventionella UHP-lampsprojektorer, men har fördelen med längre livslängd på lampan, enklare underhåll och snabbare start och avstängning.

Laserprojiceringstekniken
Laserprojiceringstekniken

Förenklat kan man säga att en laserljuskälla använder blått laserljus till att överföra energi till fosforescerande material, som sedan skapar fullspektrumljus. Resultatet blir jämna, levande RGB-färger.

En lysande ny era inom laserprojicering
En lysande ny era inom laserprojicering

Den nya generationen LCD-paneler, BrightEra™, som Sony utvecklat, håller för hela 20 000 timmars drift.

Tsuneharu Nomura
Designa för framtiden

Tsuneharu Nomura

Chief Light Source Engineer, Projector Design

Under många år har marknadens avancerade projektorer i företagsklass använt lampor som innehåller kvicksilver. Jämfört med dem kan halvledande laserljuskällor startas omedelbart och behöver inte bytas ut ens efter åratal av användning.
Jag utgår alltid från vår utvecklingspolicy ”Vad vill kunderna ha?”. Vi måste ha koll på såväl kundernas uttryckta önskemål, t.ex. ”inga lampbyten” och ”snabb start”, som på miljöaspekter, vilket kan finnas underliggande i kundernas förväntningar.
Det finns alltid hinder att övervinna när det gäller ny teknik och produktutveckling, men i takt med att laserprojektorer uppfyller allt fler kundförväntningar vill jag också vara miljömedveten i utvecklingen av framtida produkter.

3LCD-projektorer med laserljuskälla
Bild av projektorer

Läs mer om teknik från Sony