RX0 II

Liten men tuff. Förstklassig bildteknik
FÖRSTKLASSIGA KOMPAKTKAMEROR

RX0 II förstklassig liten och tålig kamera

DSC-RX0M2G
Bild på RX0 II förstklassig liten och tålig kamera

Rek. Ca-pris

9 500,00 kr

(VAT)
Illustration
Ny programvara är nu tillgänglig.

Den här programvaruuppdateringen möjliggör högkvalitativ livestreaming och kommunikation online.

Högkvalitativa bilder med ett kompakt kamerahus

RX0 II är den perfekta livspartnern. Den tar fantastiska bilder, även i svagt ljus, med den kraftfulla sensorn av 1.0-typ och Zeiss® Tessar T*-objektivet med låg distorsion. Du kan enkelt dela bilderna med din smartphone. Kameran kan också spela in 4K-filmer, har en imponerande bildstabilisering, en ökad minsta närgräns på 20 cm och en LCD-skärm som kan vinklas 180°.

Hög prestanda och slittålig design

Kameran har en robust utformning och funktionalitet, vilket avspeglas i den enkla och praktiska, ribbade designen med rena linjer utan onödiga utstickande delar. Kamerahuset är gjort av duraluminium som är tåligt men lätt. 

Passar perfekt i fickan, och i ditt liv
Ger otroligt bra bildkvalitet
Ger otroligt bra bildkvalitet
Fånga livet från alla vinklar
Fånga livet från alla vinklar
Välj fotograferingsstil
Utöka dina kreativa möjligheter
Full av kraftfull bildteknik
Full av kraftfull bildteknik
Ger otroligt bra bildkvalitet
Skarpa, högupplösta foton och filmer
Skarpa, högupplösta foton och filmer

RX0 II är full av modern bildteknik som ger vackra bilder vilken situation du än befinner dig i. Tydlig bildzoom möjliggör upp till 2x zoom utan att kvaliteten blir lidande.

Enastående detaljer och lågt brus
Enastående detaljer och lågt brus

Exmor RS™ CMOS-sensorn av 1.0-typ och den avancerade bildprocessorn BIONZ X™ minskar brus och ger ett brett dynamiskt omfång, naturliga detaljer och ett rikt nyansomfång.

ZEISS® Tessar T*-objektiv
ZEISS® Tessar T*-objektiv

Vidvinkelobjektivet ZEISS® Tessar T* 24 mm F4 ger vackra bilder i nästan alla inspelningsförhållanden, med ökad kontrast och skärpa och minskad distorsion.

Läge för mjuk hy
Effekt för mjuk hudton

Kamerans Soft Skin-läge förbättrar porträttbilder och selfies genom att jämna ut rynkor och ojämnheter och framhäva motivets ögon och mun.

Ögonautofokus
Ögonautofokus

När du tar porträttbilder och selfies är RX0 II:s ögonautofokus inställt på att automatiskt fokusera på motivets ögon.

Vackra, högupplösta filmer

Inbyggd 4K-filminspelning med full pixelavläsning

Med RX0 II kan du spela in 4K-filmer med full pixelavläsning och utan pixelbinning, med 1,7 gånger översampling så att du får otroligt skarpa bilder och actionscener. Trots kamerans kompakta storlek har den inbyggd 4K-inspelning med 30p (QFHD: 3840 × 2160). Därför är den perfekt för att filma högkvalitativa videor när du reser eller fångar vardagsscener.

Gör bra filmer ännu bättre

Ny elektronisk bildstabilisering hjälper dig att skapa riktigt snygga filmer, och tillägget Movie Edit till smartphonen ger jämna bilder, ungefär som när man filmar med kardansk upphängning. Tillägget Movie Edit håller också motivet i bild automatiskt, även när du beskär filmer för smartphoneskärmar och sociala medier.

Fånga livet från alla vinklar
Tålig utformning, så att du inte behöver oroa dig

RX0 är superkompakt och lätt, men samtidigt slittålig och tuff. Släng den i väskan eller bär den med en axelrem utan att behöva oroa dig. Du kan använda den i situationer du aldrig har kunnat fotografera i förut. 

Kompakt och redo för äventyr
Kompakt och redo för äventyr

RX0 II är en komplex kamera i liten förpackning. Den är enkel att ta med sig och du får högkvalitativa bilder var du än fotograferar. Den enkla designen och bristen på utskjutande delar gör att den är enkel att ta fram, packa ner och förvara. 

Vattentät/dammtålig

Ner till 10 meter

RX0 II utökar din fotograferingspotential, oavsett om du snorklar i söt- eller saltvatten eller fotograferar vid poolen eller ute i åskvädret. Du behöver inte skydda kameran mot regnvatten eller utspillda drinkar, och du kan också fotografera utan bekymmer i öknen med sand och damm. Allt det här kan du göra utan ett vattentätt fodral eller andra tillbehör.

Vattentät
Stöttålig
Tål stötar

från fall på 2 meter

Tack vare den stöttåliga utformningen behöver du inte oroa dig för enstaka olyckor. RX0 II:s robusta kamerahus är byggt för att tåla stötar från fall på 2 meter.

Krosstålig

för upp till 200 kp/2 000 N

Du behöver inte vara försiktig med kameran. Förvara den bekvämt i en väska eller i fickan och ta med dig den vart du vill, utan bekymmer.

Krossäker
Utöka dina kreativa möjligheter
Lutbar LCD-skärm, perfekt för selfies

Kamerans LCD-skärm kan vinklas uppåt cirka 180°, vilket gör det enkelt att komponera selfies och vloggar. Kameran är vattentät och dammtålig, så du kan till och med använda den under vattnet. Skärmen kan också vinklas nedåt cirka 90°, vilket är användbart när du fotograferar uppifrån.

Lutbar LCD-skärm, perfekt för selfies
Med ett fotograferingsgrepp får du ännu mer kontroll
Med ett fotograferingsgrepp får du ännu mer kontroll

Fotograferingsgreppet VCT-SGR1 har inbyggda kontroller så att du kan trycka på slutaren, inspelningsknappen och styra kamerans zoom från själva greppet. Greppet kan också användas som bordsstativ.

Extern mikrofon för högkvalitativt ljud

Trots dess storlek har RX0 II ett mikrofonuttag så att du kan ansluta en extern mikrofon och få bättre ljudkvalitet i dina vloggar och filmer. 

Extern mikrofon för högkvalitativt ljud
Full av kraftfull bildteknik 
Filmer i superslowmotion med inspelning i 960/1 000 bilder/s

Med bildhastigheter på upp till 960/1 000 bilder/s kan du filma flyktiga ögonblick och skapa filmscener i superslowmotion. Du kan till och med filma i full HD-upplösning med upp till 120/100 bilder/s.

Intervallinspelning för timelapsefilmer

Kamerans nya intervallinspelningsfunktion möjliggör kontinuerlig bildtagning med ett intervall mellan 1 och 60 sekunder. Bilderna kan sedan redigeras till en timelapsefilm på en dator.

Kontinuerlig bildtagning i 16 bilder/s med färre mörka områden
Kontinuerlig bildtagning med 16 b/s, färre mörka områden

Med RX0 II:s kontinuerliga bildtagningsfunktion är det lättare att fotografera avgörande ögonblick och flyktiga ansiktsuttryck. Du kan ta upp till 129 JPEG-bilder (standard) på en gång. 

Slutartider på upp till 1/32 000 s.
Slutartider på upp till 1/32 000 s. 

Slutaren för minskad distorsion har slutartider på 1/32 000 sekunder och är utformad för att minimera fenomenet rullande slutare, vilket kan förvränga bilder på snabba motiv.

Bildprofiler som uppfyller proffsens krav
Bildprofiler som uppfyller proffsens krav

Med bildprofilsfunktionen och S-Log2 kan du förändra filmproduktionens atmosfär från kamerahuset och justera parametrar som påverkar hur filmerna ser ut när de är helt klara. 

Bild av en videochatt på storbildsskärm på BRAVIA-tv med ansluten kamera
Videochatta på BRAVIA-tv:ns storbildsskärm

Ta igen förlorad tid med vänner och familj på storbildsskärm genom att ansluta din kamera till BRAVIA-tv:n.

Illustration
Imaging Edge™ Webcam

Appen Imaging Edge Webcam gör det lätt att använda din kamera från Sony som avancerad webbkamera (bred kompatibilitet) för imponerande liveströmning och videokonferenser.

Trådlös styrning av flera kameror
Trådlös styrning av flera kameror

Perfekt för att använda med en smartphone

Med Imaging Edge Mobile-appen från Sony kan du styra flera kameror från en smartphone eller annan mobil enhet. Trådlös anslutning ger dig större frihet i hur du placerar kamerorna, som är tåliga och små nog att ta med sig nästan överallt. 

Flera kameror kan anslutas med sladdar
Flera kameror kan anslutas med sladdar

Noggrann och exakt styrning för ett professionellt arbetsflöde

Med kamerakontrollenheten (CCB-WD1) kan du styra flera kameror samtidigt samt övervaka och ändra inställningar från en ansluten dator. Enheten möjliggör en stabil anslutning till kamerorna så att de blir helt synkroniserade. Dessutom kan du föra över filer direkt från kamerorna till datorn för enklare filhantering.

Specifikationer och funktioner

RX0 II är ultrakompakt med ett tåligt, robust hölje som är vattentätt, stöttåligt och krosståligt. Skärmen som kan vinklas i 180 grader gör att du kan ta snygga selfies och spela in vloggäventyr, och sensorn av 1.0-typ och den avancerade bildprocessorn ger vackra hudtoner och möjliggör ögonautofokus. Filmer med intern 4K 30p-inspelning och bildstabilisering.
  • Vidvinkelobjektiv ZEISS® Tessar T* 24 mm f4,0

  • Vattentätt tåligt hölje

  • 180-graders lutbar LCD-skärm

  • Intern inspelning av 4K-filmer

  • Upp till 960/1 000 bilder/s superslowmotion

Sensortyp
Exmor RS® CMOS-sensor av 1.0-typ (13,2 x 8,8 mm), bildförhållande 3:2
Antal bildpunkter (effektiva)
Ca 15,3 megapixel
Vattentät
Ja (motsvarande IPX8)
Krossäker
Ja (200 kgf/2 000 N/440 lbf)
ISO-känslighet (stillbild) (rekommenderat exponeringsindex)
Auto (ISO125–12800, kan väljas med övre/nedre gräns),125/160/200/250/320/400/500/640/800/1000/1250/1600/2000/2500/3200/4000/5000/6400/8000/10000/12800 (kan utökas till ISO80/100), Multi-Frame NR: Auto (ISO200–25600), 200/400/800/1600/3200/6400/12800/25600
Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön

Recensioner

Vad användarna säger