De coolaste hörlurarna presenterades på IFA 2016

Ta reda på allt om de senaste trådlösa MDR-1000X-hörlurarna med brusreducering från Sony

För riktiga ljudälskare kanske det låter som en ouppnåelig dröm att få stå på en mässa fylld med hundratals av de senaste och bästa ljudprylarna, men elektronikmässan IFA har gjort verklighet av den drömmen sedan 1924. På detta världsberömda evenemang har mycket av den hemelektronik vi kommit att vänja oss vid och verkligen tycka om presenterats. Det handlar om allt från personliga enheter som coola hörlurar, smarttelefoner och bärbara datorer till smarta hemelektronikprodukter som mikrovågsugnar och tvättmaskiner. 

Evenemanget som hålls årligen i Berlin i Tyskland är en av världens största konferenser för konsumentelektronik och lockar till sig närmare 250 000 besökare varje år. IFA är en viktig mötesplats för återförsäljare, köpare och branschexperter och en plats där de kan ta del av ny konsumentelektronik från hela världen.

Spänningen var stor kring alla produkter som presenterades på IFA 2016 och här fanns allt från hemunderhållningsenheter till hushållsapparater. En av de mest omtalade produkterna var MDR-1000X-hörlurarna från Sony. De här branschledande brusreducerande hörlurarna * kommer med innovativ ljudteknik, slimmad design och smidiga funktioner, och kommer att toppa alla ljudälskares önskelistor 2017. 

Kunderna kör trådlöst

Branschen för trådlösa hörlurar och ljudenheter förväntas ha ett värde på 38,5 miljarder USD år 2023. 

Trådlösa hörlurar och alla slags ljudprylar ökar i popularitet. Enligt en rapport som publicerats av Transparency Market Research förväntas marknaden för trådlösa ljudenheter uppgå till 38,5 miljarder USD 2023, jämfört med bara 6,9 miljarder USD 2014. Ökad efterfrågan på avancerade produktfunktioner som MDR-1000X-hörlurarnas innovativa brusreduceringsteknik är en av orsakerna till den förväntade värdeökningen.

Läs vidare och få veta allt om de coola funktionerna i MDR-1000X-hörlurarna från Sony.

Den senaste ljudtekniken och den coolaste hörlursutformningen  

MDR-1000X-hörlurarna är en av årets oumbärliga ljudprodukter som kommer med spännande ny teknik och coola designaspekter. Om du är musikälskare och vill ha högkvalitativa ljudalternativ i en bekväm och funktionell modell är MDR-1000X-hörlurarna de perfekta hörlurarna för dig. 

MDR-1000X-hörlurarna har branschledande brusreduceringsteknik*, till exempel nya element med hög känslighet för att filtrera bort oönskade ljud och optimerad teknik med dubbla brussensorer som med hjälp av interna och externa mikrofoner identifierar och motverkar omgivande ljud. I de här hörlurarna får du riktigt kvalitetsljud och ett flertal olika ljudfunktioner och -inställningar för att hantera omgivningsljud i alla typer av miljöer.

En annan cool nyhet i MDR-1000X-hörlurarna är den nya SENSE ENGINE-tekniken från Sony. I SENSE ENGINE sammanförs brusreducering och ljudförbättring som gör att användaren kan utforma sin egen uppspelning och förbättra den totala ljudkvaliteten. 

Med de här hörlurarna kan du välja bland en mängd olika ljudinställningar som styr över hur mycket eller lite miljöljud du hör. Om du vill fly undan omvärlden med musik ska du använda Personal NC Optimizer som helt stänger ute ljuden utanför. Du kan gå upp helt i musiken till och med om du befinner dig på ett brusigt kafé eller en överfylld tunnelbanestation. 

Om du vill kunna anpassa uppspelningen ännu mer kommer du att gilla de nya alternativen för läget Omgivningsljud. När du använder röstläget för omgivningsljud kan du hålla koll på omgivningen medan du lyssnar på musik. I det här läget släpper hörlurarna igenom mänskliga röster och ljud som biltutor så att du kan röra dig säkert. Läget passar utmärkt när du lyssnar på musik medan du reser, pendlar eller promenerar runt i staden och kan behöva höra ljuden omkring dig. I arbets- och kontorsmiljöer kan du välja det normala läget för omgivningsljud. Det gör att du hör ljuden omkring dig naturligt så att du kan lyssna på musiken i bakgrunden och vara närvarande.

Med snabbkollsfunktionen kan du omedelbart höra alla ljud omkring dig. I läget Snabbkoll kombineras normalt läge för omgivningsljud med sänkt uppspelningsvolym. Om du bara sätter handen på höger sida av hörlurarna kan du höra och tala med andra utan att behöva ta av dig hörlurarna eller pausa musiken. 

                                                                                                          Orange = MDR-1000X, Grön = Den föregående NC-modellen från Sony

Den avancerade brusreducerande tekniken i MDR-1000X-hörlurarna 

I MDR-1000X-hörlurarna används branschledande teknik som ger ännu bättre kapacitet för brusreducering än tidigare hörlursmodeller från Sony

MDR-1000X-hörlurarna ger också högsta möjliga ljudkvalitet och de är de första hörlurarna någonsin som utrustats med inbyggd DSEE HX™-teknik. Med DSEE HX™-tekniken från Sony uppgraderas dina befintliga ljudkällor till nära på högupplöst ljudkvalitet, vilket ger ett helt nytt ljud för till ditt befintliga musikbibliotek. Med inbyggd kapacitet för Bluetooth® LDAC™ får du förstklassigt ljud med total trådlös frihet. 

Ansluten och bekväm 

Uppspelningen förenklas ytterligare med hjälp av MDR-1000X-hörlurarnas beröringssensor. Med beröringssensorn kan du stoppa och starta uppspelningen, hoppa över låtar, ändra volym och aktivera din smartphones röstassistentfunktioner med hjälp av enkla rörelser på utsidan av hörlurarnas örondynor.

Dessutom har MDR-1000X-hörlurarna årets coolaste hörlursdesign och är suveränt bekväma. Nya örondynor med uretanskum ger en säkrare och bekvämare passform som bättre stänger ute ljuden runt omkring. De har också en flexibel, kompakt och vikbar utformning som gör att du kan ta med dem överallt. Du kan anpassa hörlurarnas utseende genom att välja mellan två färger.

Var en ljudmässig trendsättare med de coolaste hörlurarna 2016 

Även om du kanske inte lyckades ta dig till Tyskland för att se alla de spännande nya teknikprylarna på IFA i år, håller du dig långt i framkanten med ett par av de senaste och coolaste MDR-1000X-hörlurarna från Sony. Hörlurarnas innovativa ljudfunktioner och förstklassiga design ger dig en helt unik uppspelning var du än beger dig. 

* Undersökt av Sony utifrån JEITA-bestämmelserna enligt den 1 september 2016 

Musik och liv: Trender och nyheter för musik- och ljudälskare.