Världens första tv med kognitiv intelligens

Bli uppslukad av en spännande upplevelse som känns precis som världen omkring oss. Det var målet med utvecklingen av BRAVIA XR™-tv-apparater. De bygger på den nya Cognitive Processor XR™ som är utformad för att efterlikna det sätt våra hjärnor tänker och reagerar på.

Du får ännu mer spänning och engagemang via skärmen

Hur känns verkligheten? Vårt svar på den frågan är vår BRAVIA XR-tv med ”kognitiv intelligens”. Den förstår hur våra ögon ser och hur våra öron hör för att ge ett mänskligare perspektiv på skärmen. Det ger en upplevelse som ligger närmare den verkliga världen och är mer uppslukande.

Vad är kognitiv intelligens?

Sättet som vi uppfattar världen baseras på information som kommer från ögonen och öronen till hjärnan samtidigt. Konventionell AI kan bara upptäcka och analysera elementen enskilt, som färg, kontrast och detaljer. Cognitive Processor XR kan korsanalysera varje element samtidigt, precis som hjärnan.

Analyserar enorma mängder information, precis som våra hjärnor

Cognitive Processor XR skapar den här verklighetskänslan genom att dela upp skärmen i hundratals zoner och identifierar enskilda föremål i dessa zoner bättre än någonsin. Dessutom kan några 100 000 olika komponenter korsanalyseras för att skapa en bild på en sekund, precis som våra hjärnor.

Bilder precis som våra ögon uppfattar världen
En delad skärm med en bild av en påfågel som visar hur färg, kontrast, skärpa och rörelse justeras för en balanserad bild
Varje komponent i balanserad harmoni, för verklig bild

När de olika komponenterna som en tv-bild består av granskas individuellt och alla komponenter justeras till samma nivå kan resultaten upplevas som konstgjorda och tittarupplevelsen blir mer distanserad. Med korsanalys justeras varje komponent till sitt bästa slutresultat, tillsammans med varandra, så att allt är i harmoni och känns helt naturligt.

Fokuserar på samma sätt som våra ögon

När vi ser någonting i verkligheten fokuserar inte våra ögon på allt på en gång utan endast på det föremål som vi vill se just då. BRAVIA XR-tv-apparater fungerar på samma sätt. De identifierar den huvudsakliga fokuspunkten i scenen och förbättrar varje detalj i föremålet så att det sticker ut med ett naturligt djup, precis som i verkligheten.

En bild av en kvinna på ett tåg som framhäver de fokusförbättringar som BRAVIA XR ger
Skapa ett mer realistiskt och uppslukande ljudlandskap, precis som i verkliga livet
Tv som visar en kvinna som sjunger med ljudvågor som kommer från mikrofonen på skärmen
Ljudplacering som tar dig till händelserna

Våra öron är otroligt bra på att urskilja var specifika ljud kommer ifrån i ett flerdimensionellt utrymme runt oss. Därför känns det ibland som att ljudet inte matchar bilden med tv-apparater som har högtalare på sidan eller runt ramen. BRAVIA XR-tv-apparater använder avancerad ljudbearbetning för att ljudet ska matcha händelserna på skärmen med hög precision. Resultatet är känslan av att befinna sig mitt i scenen.

En virtuell ljudupplevelse med extra dimensioner 

Medan normalt tv-ljud kommer ut i rummet horisontellt kan BRAVIA XR-tv:n sända ut ljud i alla riktningar – precis som i verkligheten. Vad du än ser på analyseras och uppkonverteras ljudet till 5.1.2-kanaligt surroundljud för en äkta flerdimensionell upplevelse. Ljudet är inte bara horisontellt positionerat utan även vertikalt, vilket ger äkta 3D-ljud.

En kvinna tittar på tv i soffan i vardagsrummet, med ljudvågor från virtuella högtalare ovanför, bakom och framför henne
Lyssna på filosofin bakom BRAVIA XR 

Lyssna på när det tekniska teamet bakom de nya BRAVIA XR-tv-apparaterna berättar om vad som drev dem att skapa en helt ny typ av tv-processor.

Upptäck inspirationen bakom BRAVIA XR-designen

Hör vad det kreativa teamet bakom BRAVIA XR-designen har att säga om dess minimalistiska koncept, med extremt smala ramar och en one slate-design som ger en riktigt uppslukande upplevelse i hemmet.

Se lanseringen av den nya BRAVIA XR-tv:n

Ta reda på filosofin bakom BRAVIA XR med den interna Cognitive Processor XR och hur den förbättrar bild och ljud för en upplevelse som är mer verklighetstrogen än någonsin. Se intervjuer med våra partner om BRAVIA CORE och Google TV om deras medverkan för att utveckla dessa funktioner.

Titta på demonstrationen av BRAVIA XR

Upptäck tekniken bakom BRAVIA XR-utbudet och ta reda på alla förbättringar av bild, ljud och smarta funktioner som skiljer dessa tv-apparater från mängden.

XPERIA 5 II Newsletter Subscription
.
Alpha-XC Newsletter Subscription
.
.