XS-690ES

Ta ljudet till nya höjder

Med tvåvägshögtalarna XS-690ES får du nya nivåer av dynamisk kraft och djup. Klarheten från Mobile ES och den breda frekvensåtergivningen kommer att förändra hur du lyssnar på musik för alltid.

HÖGTALARE OCH FÖRSTÄRKARE

16 x 24 cm (6 x 9 tum) tvåvägs Mobile ES™-koaxialhögtalare

XS-690ES
XS-690ES

Rek. Ca-pris

4 400,00 kr

(VAT)
mobile ES-logotypen
Ta del av vår passion och kompromisslösa teknik.
MRC-matriswoofer med aramidkolfiber

Det huvudsakliga högtalarmembranet på XS-690ES är tillverkat i vårt egenutvecklade material MRC (Mica Reinforced Cellular). Det här styva men lätta materialet ger en betydligt exaktare återgivning än vanliga membranmaterial, vilket ger ett mjukare och naturligare ljud.

Bild på tvåvägshögtalaren XS-690ES sedd ovanifrån
Närbild av aramidfibrerna som används i tvåvägshögtalaren XS-690ES
Optimal konstruktion

MRC har integrerats i en unik matris med aramidkolfiber vilket motverkar membranresonans och minimerar distorsionen – inte bara i basregistret utan även i mellan- och diskantregistret. Resultatet är ett kraftfullt ljud vid alla frekvenser som är ovanligt rent även vid hög volym.

Separerad räfflad upphängning

I bashögtalarens upphängning används en annan egenutvecklad teknik från Sony, med separerade böjda räfflor som förbättrar den vertikala amplitudsymmetrin och ger rejält minskad distorsion och ökad klarhet.

Element med fembalkskonstruktion och dynamisk luftspridning

Konstruktionen med fem stag sprider resonansen medan den inbyggda dynamiska luftspridningen säkerställer en effektiv luftcirkulation som ger jämn kongenomströmning och kylning av talspolen.

Element med fembalkskonstruktion och dynamisk luftspridning
Upphängning (spindel) med progressiv höjdjustering

Den akustikoptimerade upphängningen (spindeln) ger högre effekthantering och luftflöde, med en profil som är utformad för snabbare och exaktare skydd av högtalarkonen.

Tweetrar som når de höga tonerna

Ett tweeter-membran av soft dome-typ som är kompatibelt med High-Resolution Audio är fäst direkt på talspolen. Det är utformat att hantera musikens allra högsta toner och har ett frekvensomfång som sträcker sig upp till 40 kHz.

Strukturer i genomskärning

Titta närmare på strukturerna i Mobile ES-högtalaren, vilket omfattar mekaniska nyheter i form av separerad räfflad upphängning, konstruktion med fem balkar och dynamisk luftspridning. 

Tvärsnittsbild av tvåvägshögtalaren XS-690ES med kommentarer

Mobile ES-serien

Låt dig uppslukas av utmärkt bilunderhållning

Produkterna i Mobile ES-serien är framtagna för en ultimat lyssnarupplevelse på vägen och förenar det allra bästa med din musik och din anslutning, för en helt enastående körupplevelse.

Specifikationer och funktioner

Förbättra bilturen med kraftfullhet, skärpa och High-Resolution Audio med tvåvägshögtalaren XS-690ES. Den 16 x 24 cm tvåvägs koaxialkonstruktionen återger ett ljud med fullständigt frekvensomfång med nya nivåer av dynamisk kraft och djup tack vare tredje generationens MRC-woofer och soft dome-tweeter.
  • MRC-matriswoofer med aramidkolfiber för exakt och följsam basåtergivning

  • Soft dome-tweeter hanterar riktigt höga frekvenser på upp till 40 kHz

  • Separerad räfflad upphängning för mindre distorsion och rent ljud

  • Element med fembalkskonstruktion sprider resonans

  • Dynamisk luftspridning bidrar till effektiv luftcirkulation som ger jämn kongenomströmning och kylning

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön