XS-162ES

Ta ljudet till nya höjder

Med komponenthögtalarna XS-162ES på 16 cm får du uppleva ett imponerade och klart ljud som förhöjer din bilresa. Ta ljudupplevelsen till nya nivåer med dessa innovativa Mobile ES-högtalare.

HÖGTALARE OCH SUBWOOFERS

XS-162ES | Tvåvägs Mobile ES™-komponenthögtalare på 16 cm (6 ½ tum)

XS-162ES
XS-162ES svarta högtalare

Rek. Ca-pris

3 500,00 kr

(VAT)
mobile ES-logotypen
Ta del av vår passion och kompromisslösa teknik.
MRC-matriswoofer med aramidkolfiber

Det huvudsakliga högtalarmembranet i XS-162ES är tillverkat i vårt egenutvecklade material MRC (Mica Reinforced Cellular). Det här styva men lätta materialet ger en betydligt exaktare återgivning än vanliga membranmaterial, vilket ger ett mjukare och naturligare ljud.

Bild på högtalaren XS-162ES 6.5" sedd ovanifrån
Närbild av aramidfibrerna som används i högtalaren XS-162ES 6.5"
Optimal konstruktion

MRC har integrerats i en unik matris med aramidkolfiber vilket motverkar membranresonans och minimerar distorsionen – inte bara i basregistret utan även i mellan- och diskantregistret. Resultatet är ett kraftfullt ljud vid alla frekvenser som är ovanligt rent även vid hög volym.

Kombinerar kapacitet för dubbelförstärkning med förstärkningskontroll

Denna kombination på audiofilnivå har en optimal filmkondensator med lägre resistans för riktigt jämna och höga toner. Konstruktionen med kapacitet för dubbelförstärkning motverkar strömdistorsionen till tweetern när bashögtalaren körs med hög effekt. En särskild kontroll för förstärkning bidrar till att balansera bashögtalarens och tweeterns signalnivåer och möjliggör justering av tweeternivå även när komponenterna drivs via en enda förstärkare.

Separerad Notch Edge-surround

Surroundbashögtalaren använder en annan egenutvecklad teknik från Sony, där utmärkande svängda räfflor förbättrar den vertikala amplitudsymmetrin och ger rejält minskad distorsion och ökad detaljrikhet.

Bild av XS-162ES 6.5" bakifrån där kylningssystemets luftflöde visas
Element med fembalkskonstruktion och dynamisk luftspridning

Konstruktionen med fem stag sprider resonansen medan den inbyggda dynamiska luftspridningen säkerställer en effektiv luftcirkulation som ger jämn kongenomströmning och kylning av talspolen.

Tweetrar som når de höga tonerna

Ett tweeter-membran av soft dome-typ som är kompatibelt med High-Resolution Audio är fäst direkt på talspolen. Det är utformat att hantera musikens allra högsta toner och har ett frekvensomfång som sträcker sig upp till 40 kHz.

Bild på XS-162ES 6.5"-högtalarens tweeter
Upphängning (spindel) med progressiv höjdjustering

Den akustikoptimerade upphängningen (spindeln) ger högre effekthantering och luftflöde, med en profil som är utformad för snabbare och exaktare skydd av högtalarkonen.

Fasplugg

Den resonansdämpande faspluggen på bashögtalaren XS-162ES bidrar till optimal frekvensåtergivning ända upp till punkten där tweetrarna tar över. En styv aluminiumspole och dynamisk luftspridning ger ytterligare stöd för högtalarens breda frekvensåtergivning och ger kontrollerad och dynamisk basuppspelning.

 Strukturer i genomskärning

Titta närmare på strukturerna i Mobile ES-högtalaren, vilket omfattar mekaniska nyheter i form av separerad räfflad upphängning, konstruktion med fem balkar och dynamisk luftspridning. 

Mobile ES-serien

Låt dig uppslukas av utmärkt bilunderhållning

Produkterna i Mobile ES-serien är framtagna för en ultimat lyssnarupplevelse på vägen och förenar det allra bästa med din musik och din anslutning, för en helt enastående körupplevelse.

Specifikationer och funktioner

Prova våra High-Resolution Audio-kompatibla tvåvägs komponenthögtalare XS-162ES för suveränt stereoljud i bilen. En tredje generationens MRC-woofer ger precis och följsam bas och ett rent mellanregister som kompletteras av de rena höga tonerna från komponenthögtalarens soft dome-tweeter, vilket ger en detaljrik och uppslukande uppspelning av sång och instrument vart du än beger dig.
  • MRC-matriswoofer med aramidkolfiber för exakt och följsam basåtergivning

  • Tweeter med soft dome-komponent hanterar riktigt höga frekvenser på upp till 40 kHz

  • Separerad räfflad upphängning för mindre distorsion och rent ljud

  • Element med fembalkskonstruktion sprider resonans

  • Dynamisk luftspridning säkerställer effektiv luftcirkulation som ger jämn kongenomströmning och kylning

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön