XS-160ES

Ta ljudet till nya höjder

Klarhet och kraft kombineras i tvåvägshögtalaren XS-160ES. Du får en förstklassig Mobile ES-upplevelse och koaxialkonstruktion som gör den lättinstallerad.

HÖGTALARE OCH FÖRSTÄRKARE

16 cm (6,5 tum) tvåvägs Mobile ES™-koaxialhögtalare

XS-160ES
XS-160ES

Rek. Ca-pris

2 900,00 kr

(VAT)
mobile ES-logotypen
Ta del av vår passion och kompromisslösa teknik.
MRC-matriswoofer med aramidkolfiber

Det huvudsakliga högtalarmembranet på XS-160ES är tillverkat i vårt egenutvecklade material MRC (Mica Reinforced Cellular). Det här styva men lätta materialet ger en betydligt exaktare återgivning än vanliga membranmaterial, vilket ger ett mjukare och naturligare ljud.

MRC har integrerats i en unik matris med aramidkolfiber
Optimal konstruktion

MRC har integrerats i en unik matris med aramidkolfiber vilket motverkar membranresonans och minimerar distorsionen – inte bara i basregistret utan även i mellan- och diskantregistret. Resultatet är ett kraftfullt ljud vid alla frekvenser som är ovanligt rent även vid hög volym.

Separerad räfflad upphängning

I bashögtalarens upphängning används en annan egenutvecklad teknik från Sony, med separerade böjda räfflor som förbättrar den vertikala amplitudsymmetrin och ger rejält minskad distorsion och ökad klarhet.

Element med fembalkskonstruktion och dynamisk luftspridning

Konstruktionen med fem stag sprider resonansen medan den inbyggda dynamiska luftspridningen säkerställer en effektiv luftcirkulation som ger jämn kongenomströmning och kylning av talspolen.

Upphängning (spindel) med progressiv höjdjustering

Den akustikoptimerade upphängningen (spindeln) ger högre effekthantering och luftflöde, med en profil som är utformad för snabbare och exaktare skydd av högtalarkonen.

Tweeter som når de höga tonerna

Ett tweeter-membran av soft dome-typ som är kompatibelt med High-Resolution Audio är fäst direkt på talspolen. Det är utformat att hantera musikens allra högsta toner och har ett frekvensomfång som sträcker sig upp till 40 kHz.

Strukturer i genomskärning

Titta närmare på strukturerna i Mobile ES-högtalaren, vilket omfattar mekaniska nyheter i form av separerad räfflad upphängning, konstruktion med fem balkar och dynamisk luftspridning. 

Mobile ES-högtalarens struktur i genomskärning

Mobile ES-serien

Låt dig uppslukas av utmärkt bilunderhållning

Produkterna i Mobile ES-serien är framtagna för en ultimat lyssnarupplevelse på vägen och förenar det allra bästa med din musik och din anslutning, för en helt enastående körupplevelse.

Specifikationer och funktioner

Uppgradera ditt system för rent och uppslukande High-Resolution Audio med tvåvägshögtalaren XS-160ES. Den kompakta koaxialmodellen har en tredje generationens MRC-woofer för ren och följsam bas ihop med kristallklar uppspelning av diskant- och mellanregistret. Den specialutformade soft dome-tweetern levererar kristallklara höga toner och ger en riktigt uppslukande musikupplevelse.
  • MRC-matriswoofer med aramidkolfiber för exakt och följsam basåtergivning

  • Soft dome-tweeter hanterar riktigt höga frekvenser på upp till 40 kHz

  • Separerad räfflad upphängning för mindre distorsion och rent ljud

  • Element med fembalkskonstruktion sprider resonans

  • Dynamisk luftspridning säkerställer effektiv luftcirkulation som ger jämn kongenomströmning och kylning

Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön