Bättre verklighetskänsla

Bakom varje tv-skärm från Sony finns en mängd unika signalbehandlings- och panelstyrningstekniker som arbetar för att skapa en bild som får dig att tappa andan.

Se vad det är som får våra processorer att skilja sig från mängden

Bildprocessor X1™ Ultimate

Bildprocessorn X1™ Ultimate

Funktioner som ingår:

Object-based Super Resolution
Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping 4K HDR
Bearbetning med två databaser
Dynamisk kontrastförstärkning
Färgkartläggning med precision

4K HDR Processor X1™ Extreme

4K HDR Processor X1™ Extreme

Funktioner som ingår:

Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping 4K HDR
Bearbetning med två databaser
Dynamisk kontrastförstärkning
Färgkartläggning med precision

4K HDR Processor X1

4K HDR Processor X1

Funktioner som ingår:

Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping 4K HDR
Dynamisk kontrastförstärkning

Individuella motiv analyseras och förstärks

Object-based Super Resolution

Våra tv-apparater med Object-based Super Resolution känner av individuella motiv i bilden för att skapa en detaljrik bild. Hundratals motiv identifieras och deras upplösning förstärks för att uppnå exceptionell korrekthet och detaljrikedom.

Mer verklighetstrogna färger och kontraster

Motivbaserad HDR-återgivning

Med Object-based HDR remaster analyseras färgerna hos olika motiv på skärmen var för sig och kontrasten justeras utifrån det. Det skiljer sig från de flesta andra tv-apparater där kontrasten bara justeras utifrån en kontrastkurva från svart till vitt. Eftersom motiven återges var för sig kan den här tv:n visa mer verklighetstrogna bilder med större djup och mer struktur.

Färre band ger en jämnare bild

Super Bit Mapping 4K HDR 

Ljuset i en solnedgång har tusentals färger och nyanser. Med Super Bit Mapping 4K HDR syns allihop. Du får en jämn och naturlig 4K-bild utan de färgband som kan uppstå på andra tv-apparater.

Utan Super Bit Mapping™ 4K HDR
8-BITARS KÄLLA
8-bitars källa jämfört med Super Bit Mapping 4K HDR
EFTER 14-BITARS BEARBETNING

Se fler detaljer med databaser för brusreducering och uppskalning

Bearbetning med två databaser

Den ena databasen används till att snygga till bilden och minska bruset på skärmen. Den andra skalar upp upplösningen och förbättrar skärpan. De två kraftfulla bildförbättrande databaserna samarbetar och förbättrar bildpunkterna dynamiskt och i realtid. I var och en av databaserna finns det tiotusentals referenser samlade, tack vare vår långa erfarenhet av att skapa innehåll för tv och film.

1. Databas för brusreducering

Databasen innehåller före och efter-information om hur en bild borde se ut och kan därför identifiera och ta bort komprimerat bildbrus.

2. Databas för uppskalning

Även uppskalningsdatabasen innehåller före och efter-information som används till att skala upp signalen och skapa en mer verklighetstrogen bild.

Nu kan varje bild bli ännu bättre

Det är vår erfarenhet av att filma och utveckla storfilmer och tv-program som gör våra legendariska 4K X-Reality PRO- och X-Reality PRO-chip så unika. Mönster i varje scen analyseras och förbättras via unika databaser, där den mest korrekta nyansen, mättnaden och ljusstyrkan hittas. Resultatet blir enastående 4K-tv-upplösning.

4K X-Reality™ PRO-logotyp
X-Reality™ PRO-logotyp
  • Väck varje bildpunkt till liv
  • Ett helt nytt slags realism

Miljontals OLED-bildpunkter som kontrolleras individuellt

Den här skärmen består av miljontals självlysande OLED-bildpunkter som kan aktiveras individuellt och på så sätt återge oerhört verklighetstrogna bilder. Eftersom bildpunkterna är självlysande blir detaljrikedomen större och färger och skuggor mer verklighetstrogna med OLED-teknik.

OLED-tv från Sony som visar bergslandskap

Pålitlig OLED från Sony

Våra OLED-tv-apparater är utformade för att undvika att bilder bränns in. 4K HDR Processor X1 Extreme och bildprocessorn X1 känner av om en statisk bild visas på skärmen och skiftar bildpunkterna för att undvika att bilden bränns in eller hålls kvar.

Ett bredare och mer naturligt färgspektrum 

Pixel Contrast Booster™

Med skärmkontrollen för OLED kan du maximera det dynamiska omfånget genom att området för färgåtergivning breddas vid starkt ljus. Bilden visar ytterligare detaljer och strukturer.

Oöverträffad kontrast – djupare svärta och starkare ljus

Med Backlight Master Drive™ kan du visa ett helt nytt dynamiskt omfång med otroligt djup svärta och fantastiskt ljus, allt tack vare 4K HDR Processor X1™ Extreme. Systemet för bakbelysning har en supertät LED-struktur, en unik algoritm för lokal nedtoning samt optisk design.

Bakbelysningskontroll
STYRNING AV BAKBELYSNING
Jämförelse av bakbelysningskontroll med Backlight Master Drive™
BACKLIGHT MASTER DRIVE 

Fullständig kontroll, konstnärlig frihet

DISCRETE LED CONTROL

För att du ska få ut mesta möjliga av Backlight Master Drive har vi en ny, innovativ algoritm som styr den supertäta LED-strukturen. Varje LED-lampa styrs på ett diskret sätt, vilket gör bilden otroligt exakt.

Ljus där det behövs

Konstruktion med kalibrerade LED-lampor

Backlight Master Drive har en unik konstruktion som innebär att LED-lamporna är samlade på ett ställe. Det minskar högdagrarna och reflektionerna som kan uppstå på andra tv-skärmar med Full Array LED. Varje LED-lampa avger en rak ljusstråle vilket ger en tydlig bild med starkare ljus och djupare svärta.

Traditionell design

Traditionell design

Konstruktion med kalibrerade LED-lampor

Konstruktion med kalibrerade LED-lampor

Levande färger från alla vinklar

X-Wide Angle

Nu går det lika bra att se på tv från sidorna som rakt framifrån. X-Wide Angle-skärmen, som är utformad av Sony för att kontrollera bakbelysningen, ser till att färgerna återges korrekt var du än sitter.

Få med hela omfånget av mörker och ljus

Genom att balansera ljusstyrkan över hela skärmen, tona ned vissa områden och förstärka andra tar X-tended Dynamic Range PRO™ fram ett större ljusstyrkeomfång än hos en vanlig bakbelyst LED-tv. Det förbättrar alla källor till nära HDR-kvalitet med ett större ljusstyrkeintervall.

Gör snabbrörliga motiv ljusstarka och skarpa

På vissa skärmar kan idrott och snabba rörelser se suddiga ut. Med vår senaste X-Motion Clarity-teknik återges allt med jämnt, ljusstarkt och skarpt resultat. Varje ”blinkning” styrs individuellt med optimerad varaktighet, medan ljusstyrkan höjs vid behov så att du inte missar något.

1. X-Motion Clarity

2. Vanlig tv

En ny tittarupplevelse

HDR-teknik

HDR (High Dynamic Range) förbättrar bildens dynamiska omfång och ökar kontrasten mellan de ljusaste vita nyanserna och de mörkaste svarta nyanserna. Varje bildpunkt blir exaktare, oavsett upplösning, vilket gör scener mer levande tack vare större detaljrikedom. Filmer och tv-program i HDR kommer närmare originalinspelningen och regissörens vision med mer ljusstyrka, kontrast och färg för en mer verklighetstrogen tittarupplevelse.

En bredare färgskala

En TRILUMINOS™-skärm är överlägsen när det gäller att återge rött, grönt och blått – färger som kan vara svåra att återge med precision på en tv. Skärmen återger de finaste färgvariationerna för de bästa bilderna.