Bättre verklighetskänsla

Bakom varje tv-skärm från Sony finns en mängd unika signalbehandlings- och panelstyrningstekniker som arbetar för att skapa en bild som får dig att tappa andan.

Vi presenterar Sony 8K, som drivs av X1 Ultimate

Fyra gånger mer detaljerad, vår mest realistiska bild någonsin 

Vår 8K HDR-teknik, som drivs av vår hyllade X1™ Ultimate-processor, ger fyra gånger högre upplösning än 4K (7680 x 4320 bildpunkter) och skapar en uppslukande tittarupplevelse. Bilderna får ett otroligt djup och skarpa strukturer. Kom närmare än någonsin förut och se de allra minsta detaljerna.  

1080p-detaljer
1080p
4K-detaljer
4K
8K-detaljer
8K
Kraften bakom 8K-uppskalningen

Det går inte att uppnå de höga kvalitetsstandarderna som 8K medför genom att bara skala upp från 2K eller 4K till 8K. Det behövs särskild uppskalningsteknik för 8K-upplösning. Vår 8K X-Reality™ PRO har en exklusiv 8K-databas som möter det behovet. Mönster i scener analyseras och förstärks med hjälp av databasen för att hitta den mest exakta texturen och karaktären. Det ger otroligt detaljerade och realistiska 8K-bilder. 

Oöverträffad 8K-ljusstyrka

På grund av den låga överföringshastigheten är det svårt att påverka ljusstyrkan på en 8K-skärm. X-tended Dynamic Range™ PRO balanserar ljuskällorna över hela skärmen och sänker ljusstyrkan på vissa lampor och ökar ljusstyrkan på andra. På det sättet får man ett flera gånger större ljusomfång än hos en vanlig bakbelyst LED-tv. 

4K-bild
Vanlig 4K

Eftersom tillräckligt mycket ljus passerar genom varje bildpunkt blir skärmen ljusare med färre överföringsproblem.

8K-bild från Sony efter uppskalning
Vanlig 8K

Eftersom 8K-upplösning leder till högre pixeltäthet passerar mindre ljus genom pixlarna jämfört med 4K. Därför blir bilden mörkare.

Oöverträffad kontrast – djupare svärta och starkare ljus

Med Backlight Master Drive kan ett helt nytt dynamiskt omfång visas med otroligt djup svärta och fantastiskt ljus. Systemet för bakbelysning har en supertät LED-struktur, en unik algoritm för lokal nedtoning samt optisk design.

Fullständig kontroll, konstnärlig frihet

INDIVIDUELL STYRNING AV LED-MODULER

För att du ska få ut mesta möjliga av Backlight Master Drive har vi en ny, innovativ algoritm som styr den supertäta LED-strukturen. Varje LED-modul styrs individuellt, vilket gör bilden otroligt exakt.

Ljus där det behövs

Konstruktion med kalibrerade LED-lampor

Backlight Master Drive har en unik konstruktion som innebär att LED-lamporna är samlade på ett ställe. Det minskar högdagrarna och reflektionerna som kan uppstå på andra tv-skärmar med Full Array LED. Varje LED-lampa avger en rak ljusstråle vilket ger en tydlig bild med starkare ljus och djupare svärta.

Traditionell design
Traditionell design
Konstruktion med kalibrerade LED-lampor
Konstruktion med kalibrerade LED-lampor
Signalbehandling 
Se vad det är som får våra processorer att skilja sig från mängden
Bildprocessor X1™ Ultimate
Bildprocessorn X1™ Ultimate

Funktioner som ingår:

Object-based Super Resolution
Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping HDR
Bearbetning med två databaser
Dynamisk kontrastförstärkning
Färgkartläggning med precision

4K HDR Processor X1™ Extreme
4K HDR Processor X1™ Extreme

Funktioner som ingår:

Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping HDR
Bearbetning med två databaser
Dynamisk kontrastförstärkning
Färgkartläggning med precision

4K HDR Processor X1
4K HDR Processor X1

Funktioner som ingår:

Object-based HDR remaster
Super Bit Mapping HDR
Dynamisk kontrastförstärkning

Individuella motiv analyseras och förstärks

Object-based Super Resolution

Våra tv-apparater med Object-based Super Resolution känner av individuella motiv i bilden för att skapa en detaljrik bild. Hundratals motiv identifieras och deras upplösning förstärks för att uppnå exceptionell korrekthet och detaljrikedom.

Mer verklighetstrogna färger och kontraster

Motivbaserad HDR-återgivning

Med Object-based HDR remaster analyseras färgerna hos olika motiv på skärmen var för sig och kontrasten justeras utifrån det. Det skiljer sig från de flesta andra tv-apparater där kontrasten bara justeras utifrån en kontrastkurva från svart till vitt. Eftersom motiven återges var för sig kan den här tv:n visa mer verklighetstrogna bilder med större djup och mer struktur.

Färre band ger en jämnare bild

Super Bit Mapping HDR

Ljuset i en solnedgång har tusentals färger och nyanser. Med Super Bit Mapping HDR syns allihop. Du får en jämn och naturlig tv-bild utan de färgband som kan uppstå på andra tv-apparater.

Utan Super Bit Mapping™ 4K HDR
8-BITARS KÄLLA
8-bitars källa jämfört med Super Bit Mapping 4K HDR
EFTER 14-BITARS BEARBETNING
Se fler detaljer med databaser för brusreducering och uppskalning

Dual database processing

Den ena databasen används till att snygga till bilden och minska bruset på skärmen. Den andra skalar upp upplösningen och förbättrar skärpan. De två kraftfulla bildförbättrande databaserna samarbetar och förbättrar bildpunkterna dynamiskt och i realtid. I var och en av databaserna finns det tiotusentals referenser samlade, tack vare vår långa erfarenhet av att skapa innehåll för tv och film.

1. Databas för brusreducering

Databasen innehåller före och efter-information om hur en bild borde se ut och kan därför identifiera och ta bort komprimerat bildbrus.

2. Databas för uppskalning

Även uppskalningsdatabasen innehåller före och efter-information som används till att skala upp signalen och skapa en mer verklighetstrogen bild.

Nu kan varje bild bli ännu bättre 

Det är vår erfarenhet av att filma och utveckla storfilmer och tv-program som gör 4K X-Reality™ PRO och X-Reality™ PRO så unika. Mönster i varje scen analyseras och förbättras via unika databaser, där den mest exakta nyansen, mättnaden och ljusstyrkan hittas för varje upplösning.

OLED-panelkontroll 
Miljontals OLED-bildpunkter som kontrolleras individuellt

Den här skärmen består av miljontals självlysande OLED-bildpunkter som kan aktiveras individuellt och på så sätt återge oerhört verklighetstrogna bilder. Eftersom bildpunkterna är självlysande blir detaljrikedomen större och färger och skuggor mer verklighetstrogna med OLED-teknik.

Pålitlig OLED från Sony
Pålitlig OLED från Sony

Våra OLED-tv-apparater motverkar att bilder bränns in. Bildprocessorn X1™ Ultimate och 4K HDR Processor X1™ Extreme känner av om en statisk bild visas på skärmen och skiftar bildpunkterna för att undvika att bilden bränns in eller hålls kvar.

Ett bredare och mer naturligt färgspektrum 

Med skärmkontrollen för OLED kan du maximera det dynamiska omfånget genom att området för färgåtergivning breddas vid starkt ljus. Bilden visar ytterligare detaljer och strukturer.

LED-panelkontroll 
Levande färger från alla vinklar 

Nu går det lika bra att se på tv från sidorna som rakt framifrån. X-Wide Angle-skärmen från Sony kontrollerar belysningen bakifrån och ser till att färgerna återges korrekt var du än sitter.

Få med hela omfånget av mörker och ljus

Genom att balansera ljusstyrkan med precision över hela skärmen, tona ned vissa områden och förstärka andra tar X-tended Dynamic Range™ PRO fram ett ljusstyrkeomfång som är tre gånger större än hos en vanlig bakbelyst LED-tv. Det förbättrar alla källor till nära HDR-kvalitet med ett större ljusstyrkeintervall.

HDR och bred färgskala
En ny tittarupplevelse

HDR-teknik

HDR (High Dynamic Range) förbättrar bildens dynamiska omfång och ökar kontrasten mellan de ljusaste vita nyanserna och de mörkaste svarta nyanserna. Varje bildpunkt blir exaktare, oavsett upplösning, vilket gör scener mer levande tack vare större detaljrikedom. Filmer och tv-program i HDR kommer närmare originalinspelningen och regissörens vision med mer ljusstyrka, kontrast och färg för en mer verklighetstrogen tittarupplevelse.

En bredare färgskala

En TRILUMINOS™-skärm är överlägsen när det gäller att återge rött, grönt och blått – färger som kan vara svåra att återge med precision på en tv. Skärmen återger de finaste färgvariationerna för de bästa bilderna.