Hörlurar för filmälskare

Bästa hörlurarna för att titta på film med bioljud 

Under de senare åren har filmtittandet förflyttats från biograferna. Därmed har behovet av att hitta de bästa hörlurarna för film ökat. Enligt en rapport 2015 av Statistica föredrar närmare 60 procent av tittarna att se på film hemma framför att gå på bio. 

60 procent av tittarna föredrar att titta på film hemma

Men det är helt enkelt inte riktigt samma sak att lyssna på det prisbelönta soundtracket i ”The Revenant” eller att sjunga med Elsa i ”Frost” när uppspelningen inte är helt bra. Det kan vara svårt att hitta tiden och platsen för att se en film med ljudet på högsta volym. Din lägenhetskompis kanske behöver ha det tyst när han/hon pluggar till ett prov, eller så kanske grannarna störs av ljudet på din tv på kvällarna. Oavsett hur situationen ser ut behöver du ett par trådlösa Bluetooth®-hörlurar som ger dig suveränt ljud utan att störa andra när du tittar på film. 

Filmälskare som gillar olika typer av film har också olika behov när det kommer till ljud och hörlurar för film. Om du brukar titta på film när du reser behöver du brusreducerande hörlurar. Om du älskar thrillers behöver du hörlurar som kan leverera storslagen musik och kraftiga ljud. För att göra det enklare för dig har vi listat våra favoritval bland de bästa hörlurarna för film, samt andra hemmabioprodukter, så att du inte missar ett andetag av dina favoritfilmer. 

Det bästa sättet att förhöja hörlursljudet 

Om du planerar att titta på film och vill ha bästa möjliga ljudkvalitet ska du fundera på att investera i lite ny hemmabioutrustning att använda med dina trådlösa Bluetooth®-hörlurar. När du parar ihop hemmabioenheter med Bluetooth®-hörlurar får du ljudförbättringen med en Soundbar eller AV-mottagare utan att störa andra. 

Om du föredrar en kompakt och smäcker enhet som ändå ger riktigt kraftfullt ljud föreslår vi Sony HT-NT5 Soundbar. Med denna superslimmade Soundbar får du High-Resolution Audio och teknik för virtuellt surroundljud via kraftfulla treriktade högtalare och sex diskreta förstärkare. 

Om du känner för att uppgradera hemunderhållningssystemet ett steg rekommenderar vi AV-mottagaren STR-DN1070 för hemmabio från Sony. Den kommer helt utrustad med High-Resolution Audio och Dolby® TrueHD-surroundljud och levererar en realistisk och uppslukande hemmabiovisning. Kombinationen av de här produkterna och dina Bluetooth®-hörlurar ger ett ljud av biokvalitet mitt i vardagsrummet. 

Bästa hörlurarna för att se på film ansluten 

MDR-XB650BT EXTRA BASS-hörlurar med Bluetooth®

Bluetooth®-hörlurar är perfekta för filmälskare som vill ha trådlös uppspelning av kvalitetsljud utan kompromisser. Med Bluetooth®-hörlurar kan du enkelt synkronisera med olika enheter så att du kan titta på film medan du är ansluten till telefonen, datorn eller surfplattan. Den bästa Bluetooth®-uppspelningen får du med EXTRA BASS-hörlurarna MDR-XB650BT med Bluetooth®. De här hörlurarna har kraftfulla element, brett frekvensomfång och kvalitetskomponenter så att de kan återge ett ljud som från en surroundljudsanläggning med suverän ljudkvalitet. På grund av hörlurarnas högre Bluetooth®-frekvensomfång än genomsnittet får du ultimat frihet och flexibilitet när du tittar på film. Du kan fylla på popcornen, släppa ut hunden eller hämta en filt utan att förlora ljudanslutning- eller kvalitet. Dessutom kan du enkelt svara i telefonen med den inbyggda mikrofonen och gå mellan olika enheter med One Touch-tekniken för uppspelning från Sony.

Bästa hörlurarna för actionfilm 

EXTRA BASS-hörlurarna MDR-XB950BT med Bluetooth®

När man tänker på bas tänker man ofta på rap och EDM, men basen är minst lika viktig när du tittar på film. För alla som älskar actionfilmer är basen speciellt viktig (några riktigt bastunga actionfilmer är till exempel ”Thor”, ”War of the Worlds” och ”Jurassic Park”). Vill du ha samma bas som på bio när du tittar på film rekommenderar vi EXTRA BASS-hörlurarna MDR-XB950BT med Bluetooth® från Sony. De här hörlurarna har EXTRA BASS-teknik som kombinerar kraftfulla 1,57-tums neodymiumelement med Beat Response Control så att du får en bas som verkligen får hjärtat att slå i alla storslagna scener. 

Bästa hörlurarna för film i farten

Trådlösa h.ear on NC-hörlurar

Det finns ingenting värre än att bli störd av en förbipasserande siren eller en skällande hund mitt under filmens bästa scen. Med brusreducerande hörlurar kan du se filmerna utan distraherande ljud (precis: nu slipper du spola tillbaka för att se om de delar där du inte kunde höra ljudet). Brusreducerande hörlurar stänger inte bara ute ljud runt omkring, de förbättrar också den totala kvaliteten på filmljudet. Enligt CNET hör du fler detaljer i ljudet när du använder brusreducerande hörlurar. Det gör att du hör de subtilare ljuden i filmerna (som skottlossning långt borta och vågor som slår mot stranden). Vi rekommenderar de trådlösa h.ear on NC-hörlurarna som är utrustade med High-Resolution Audio och teknik för digital brusreducering som ger dig kristallklart ljud. Med LDAC-tekniken som utvecklats av Sony levererar de här hörlurarna dessutom tre gånger fler data än vanligt Bluetooth®-ljud och det ger dig suverän ljudkvalitet när du tittar på film. 

Från klassiska Will Ferrell-komedier till den senaste ”Fast and Furious”-filmen utökas filmupplevelsen ordentligt om du höjer kvaliteten på filmljudet med ett par nya hörlurar. Innan nästa filmkväll ska du se till att popcornen är poppade och hörlurarna ligger redo så att du kan njuta av filmerna med riktigt bioljud. 

Rekommenderade artiklar

Konfigurationshandbok för hemmabio

Installationsguide för hemmabio

Så här konfigurerar du din första ljudanläggning för hemmabio

EXTRA BASS från Sony

Vrid upp basen

Ta reda på vad det är som skapar det storslagna ljudet i EXTRA BASS-produkterna från Sony

Musik och liv: Trender och nyheter för musik- och ljudälskare.