Bilder på 7.2-kanalig AV-receiver för hemmabio
Bilder på 7.2-kanalig AV-receiver för hemmabio
Bilder på 7.2-kanalig AV-receiver för hemmabio

Musik som artisten avsåg

Hör nyanserna i ljud av studiokvalitet med High-Resolution Audio via Wi-Fi®. Passionen för musik förenar varje komponent från signal till högtalare, och avancerad teknik som digital uppskalning bidrar till en oslagbar lyssningsupplevelse.

Väck sinnena till liv med ny underhållning

7.2-kanalig AV-receiver för hemmabio

Ta din hemmabioupplevelse till spännande nya nivåer med STR-DN1060. Den uppslukande tittarupplevelsen är bara en anslutning bort, med stöd för både HDCP 2.2 och MHL 3.0 för visning av innehåll från 4K-sändningar och smartphoneanslutningar. Det finns också 4K-uppskalning för HD-källor, och med High-Resolution Audio får du en riktig livemusikupplevelse hemma i vardagsrummet.

Ljudutgång

Låt dig uppslukas av ljud som fyller rummet med sju surroundkanaler och två subwoofrar med 165 W RMS-uteffekt per kanal.

Förbättrade videoprestanda

Få mer detaljrik bildkvalitet med stöd för och uppskalning till 4K-video, sex HDMI-ingångar och två HDMI-utgångar för anslutning av video- och ljudutrustning.

Trådbunden och trådlös anslutning

Strömma musik och videor trådlöst till receivern via NFC One touch, Bluetooth® och Wi-Fi® eller anslut en USB-enhet för att spela upp musik.

Låt dig uppslukas av en ny verklighet med 4K

STR-DN1060 är utrustad med HDCP 2.2 för 4K-strömningstjänster och MHL 3.0 för att visa 4K-videomaterial från din smartphone på en tv. Det gör att du enkelt kan ta klivet upp till hemunderhållning i 4K.

Hisnande verklighetstrogna detaljer med 4K Ultra HD

STR-DN1060 hanterar 4K Ultra HD-video för fyra gånger högre detaljnivå än med Full HD-upplösning. När den är ansluten till en 4K-tv skalar den avancerade videobearbetningen till och med upp videor med lägre upplösning till 4K Ultra HD-kvalitet.

HDCP 2.2

Oavsett om det handlar om film eller musik är du redo för nästa generations 4K-innehåll med stöd för avancerat upphovsrättsskydd med HDCP 2.2.

MHL 3.0

Anslut en Xperia™ eller en annan avancerad smartphone direkt till frontpanelen och spegla skärmen på en ansluten tv med 4K-upplösning för bilder och video. Samtidigt laddas mobiltelefonen.

7.2 kanaler för spänningsfyllt surroundljud

Den 7.2-kanaliga AV-receivern ger riktigt dynamiskt surroundljud, medan DCAC (Digital Cinema Automatic Calibration) optimerar ljudet så att det blir välbalanserat.

44,1 KHZ/16 BITAR [CD]
96 KHZ/24 BITAR [HÖGUPPLÖST]

Så här fungerar High-Resolution Audio

High-Resolution Audio konverteras från analogt till digitalt snabbare och med större precision än för cd. High-Resolution Audio har högre samplingsfrekvens än 24 bitar/96 Hz med fler detaljer och nyanser och därmed blir musiken så verklig den kan bli.

Återställ alla dina komprimerade filer

Med DSEE HX uppskalas digitala komprimerade musikfiler (mp3, ACC, ATRAC och WMA) till högre kvalitet. Genom att återskapa diskant som förlorats vid komprimering återger DSEE HX digital musik med ljud som är närmare originalet.

Spela upp Blu-ray Disc™-skivor med soundtrack i HD

Blu-ray Disc™-skivor har upp till tio gånger högre kapacitet än dvd-skivor och har plats för så mycket mer ljud. Inbyggd Dolby® True HD och DTS-HD Master Audio™-avkodare gör att du kan njuta av kraftfulla och uppslukande soundtrack i HD-surroundljud på de senaste Blu-ray Disc™-skivorna.

Förbättrat bioljud

Upplev nyansrikt flerkanaligt ljud med Dolby True HD – utformad för att ge 100 procent förlustfritt ljud i filmer och musik.

Hör allt som händer rund dig

För utökat biosurroundljud återskapar DTS HD Master Audio förlustfritt ljud i originalkvalitet

Allt anslutet

Du kan få dynamisk hemunderhållning tack vare sex HDMI-ingångar och två utgångar, en USB-port på framsidan, optiska digitala och analoga AV-anslutningar för snabb och enkel anslutning av tv, Blu-ray Disc™-spelare, smartphone med mera.

Sex HDMI-ingångar och två utgångar

Med sex HDMI-ingångar och två HDMI-utgångar med en HDMI-utgång för en andra zon finns det utrymme för både nuvarande och framtida utrustning.

DSD-uppspelning via USB

USB-porten på framsidan kan hantera DSD och ljud i 24 bitar/192 kHz för att du ska kunna ansluta en USB-enhet och njuta av uppspelning med High-Resolution Audio.

Lyssna i andra rum också

Med lyssning i tre zoner kan du ansluta tre högtalarsystem till STR-DN1060 och lyssna på samma ljudutsignal i tre rum. Med receivern kan du styra två olika ingångar samtidigt. Välj vilken signal som ska skickas till varje lyssningszon för att kunna se på dvd i vardagsrummet medan andra lyssnar på cd-skivor i rummet intill och på uteplatsen.

Förstklassig uppbyggnad. Optimalt ljud.

Receivern STR-DN1060 för hemmabio har högkvalitativa komponenter, utformning med kvartsoscillatorer med hög precision och en förstärkt ram- och balkkonstruktion för optimala ljud- och bildprestanda.

Ny IC för förförstärkningsvolym

IC för förförstärkningsvolym går utöver vad som är vanligt för klassen, med jordning för att undvika störningar för renare ljud med mindre distorsion.

Kraftfull förstärkare

Ett kretskort i glasepoxy är stabilare och ger högre uteffekt från effektförstärkaren.

Kvartsoscillatorer med hög precision

Oscillatorer med vakuumförsegling förbättrar ljudsignalerna från en HDMI-källa och minskar vibrationer utifrån för att ljudet ska bli rent.

Variationselimineringskrets

Exakt ljudbearbetning i realtid sker med en kombination av noggrant inställda analoga och digitala kretssystem som reducerar darrningar.

Lokaliserad analog strömförsörjning

I varje digital enhet finns en analog spänningsregulator som förhindrar att högfrekvent brus förvränger den analoga signalen.

Proffskomponenter för hög ljudkvalitet

Blockkondensator och resistorer i proffsklass påverkas mindre av störningar, vilket ger en överlägsen ljudbild.

Chassidesign

En förstärkt ram- och balkkonstruktion minskar ljudtryck från externa förstärkare och ger mer fokuserat och kraftfullt ljud.

Strömtransformator med hög kapacitet

Vakuumbeläggning samt en kopparring och en vibrationssäker rem i stål förebygger störande brus och bidrar till fyllig och nyanserad bas.

Kylardesign

Nyutformade fläktar maximerar luftintaget, vilket hjälper förstärkarkretsen att hantera oönskat ljudtryck och hålla sig kall.

Digitalt kretskort

En metallram skyddar kretskortet från högtalarens ljudtryck och förhindrar att digitalt ljud tar sig in i analoga kretsar, vilket ger ett renare ljud.

Andra generationens ES löda

En miljövänlig legering i lödtenn, baserad på tenn med hög renhetsgrad, ger ett följsamt och jämnt ljud.

Finjustera varje not

Simulera akustiken på världsberömda konsertscener hemma

Med vår Sound Field-teknik kan du återge akustiken på Cary Grant Theatre eller i tre världsberömda konserthallar, inklusive Philharmoniker i Berlin, Concertgebouw i Amsterdam och Musikverein i Wien.

Trådlös strömning av kvalitetsljud

LDAC är en ny slags ljudteknik från Sony som gör att du kan spela upp trådlöst ljud med hög kvalitet via Bluetooth®. Med tre gånger så mycket överförda data ger LDAC dig en förbättrad, trådlös uppspelning av din musik.

Lyssna på musik i ett annat rum

Låt samma bra låt följa dig runt i huset med funktionen för uppspelning i flera rum, styrd via SongPal-appen (version 3.0). Med SongPal Link grupperar du utvalda soundbar-enheter och högtalare från Sony och strömmar sedan musik från olika musiktjänster, en smartphone, dator eller ett DLNA-nätverk i flera rum hemma .

Enkel åtkomst till musiken

Du kommer enkelt åt massor av musik via Chromecast inbyggt (tidigare Google Cast™) och Spotify Connect.

Chromecast inbyggt

Chromecast inbyggt

Strömma musik, webbradio och poddsändningar från din smartphone, surfplatta eller bärbara dator till ljudenheten. Tryck bara på castknappen.

Spotify

Spotify Connect

Lyssna på Spotify på ljudenheten med Spotify-appen som fjärrkontroll.

Strömma med Chromecast inbyggt

Strömma musik, poddsändningar och radio från över 100 ljudappar, däribland Google Play™ Music.

Media Object


Se hur det fungerar

  • Strömningstjänster
  • Ljudkvalitet
  • Smartphonebatteri
  • Flexibel lyssning

Samla musiken

Enkel strömningskontroll med den nya SongPal-appen

Med appen SongPal kan du enkelt och intuitivt hantera lyssnarupplevelsen. Installera bara SongPal-appen på utvalda smartphonemodeller och ta kontrollen över musikuppspelning, enhetsinställningar och mycket annat – med en enda app.

Vidrör, anslut och spela upp

Njut av enklare trådlös lyssning och smartphoneskärmspegling med NFC One touch. För bara en kompatibel smartphone mot receivern för Bluetooth®-ljud eller Miracast-skärmspegling.

AirPlay-ljud

AirPlay-ljud

Lyssna på musik via enheter med AirPlay.

NFC One touch och Bluetooth®

NFC One touch och Bluetooth®

Håll bara din kompatibla enhet mot högtalaren och para ihop dem via NFC. Anslut med Bluetooth® och strömma trådlöst.

Wi-Fi®-anslutning

Wi-Fi®-anslutning

Spela musik från datorn och servern hemma.

Specifikationer och funktioner
Ta din hemmabioupplevelse till spännande nya nivåer med STR-DN1060. Den uppslukande tittarupplevelsen är bara en anslutning bort, med stöd för både HDCP 2.2 och MHL 3.0 för visning av innehåll från 4K-sändningar och smartphones. Det finns också 4K-uppskalning för HD-källor och High-Resolution Audio för en oöverträffad ljudupplevelse.
  • High-Resolution Audio

  • DSEE HX skalar upp musik till High Resoultion Audio kvalitet

  • Enkel Bluetooth®-anslutning med NFC One touch

  • Wi-Fi®, AirPlay och Chromecast inbyggt för musikströmning

  • Strömma och styr direkt via din smartphone med SongPal

Antal förstärkare Kanaler
7
Ingångs- och utgångsterminaler
HDMI-video in-/utgång (6/2); HDCP2.2 bakre (1); Komponentvideoingång (1); Kompositvideoingång 2; Kompositbildskärmsutgång (1); Ljudingång (2); Ljudingång koaxial (1); Analog ljudingång (4); Hörlursutgång; Subwoofer-långnivåutgångar (2); USB (1 främre/1 bakre); Ethernetport; MHL främre/bakre (1/1)
Vikt (kg)
10,3 kg
Chromecast inbyggt
JA
Sony arbetar för att erbjuda produkter, tjänster och innehåll som ger användarna förstklassiga upplevelser, men vi strävar även efter att nå vårt mål på noll miljöpåverkan från vår verksamhet Läs mer om Sony och miljön

Recensioner

Vad användarna säger