Ki Price Sony alpha 9 ett par på en tandläkarmottagning tittar surt in i kameran

Så fotograferar jag | Skapa en modeberättelse

Ki Price

Före själva fotograferingen pågår en massa planering bakom kulisserna. Det svåraste kan vara att komma på kreativa idéer till fotograferandet, men det går aldrig att veta när och var inspirationen kommer att slå till. Inspiration Nyligen fick jag faktiskt inspiration till en fotografering genom ett tandläkarbesök! Jag såg ett coolt ställe som hette Banning Dental och tänkte att det var ett kul ställe att fotografera på. Det är lite extremt och det är typiskt mig. Jag tycker om att hitta konstiga och originella platser, men det blir svårare och svårare att komma på platser och idéer som inte har testats förut.

Ki Price Sony alpha 9 en modell sitter på en rosa sammetsstol med korsade ben

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/2.5, ISO 100

Nu hade jag alltså valt den här coola tandläkarpraktiken som plats och det var dags att tänka ut berättelsen bakom fotograferingen. Här satt jag, 46 år gammal, och väntade på att få tänderna fixade, och rätt som det var kom jag att tänka på filmen Lady och Lufsen. Jag tänkte att den berättelsen skulle göra det möjligt att visa en rad olika modestilar. Det handlar även om utrymmet och den märkliga sammansättningen – varför skulle någon vilja fotografera hos tandläkaren, som de flesta är lite rädda för?

Ki Price Sony alpha 9 en manlig modell sitter i en tandläkarstol och tittar surt in i kameran medan en kvinna står bredvid honom och håller i tandläkarlampan

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/3.2, ISO 100

Medhjälpare

När konceptet väl är bestämt är nästa steg att hitta rätt människor att samarbeta med. På samma sätt som jag har min egen stil när jag fotograferar, så vill jag att de stylister och hår- och make-up-artister jag arbetar med har sin egen stil. Samtidigt behöver den komplettera min så att vi arbetar bra tillsammans mot slutmålet. I tandläkarprojektet arbetade jag med Amy Still som gjorde stylingen och Tom Gillian som stod för hår och make-up. De fångar upp min vision och mitt koncept och lägger sedan till sin egen stil.

Ki Price Sony alpha 9 ett ungt par kikar in genom en glasdörr på tandläkarmottagningen

© Ki Price | Sony α9 + FE 24mm f/1.4 GM | 1/160s @ f/2.8, ISO 50

Det är viktigt att vara ett sammansvetsat team och därför gör jag alltid vissa saker i samband med en fotografering. Jag ser alltid till att vara först på plats och tar mig tid att prata med alla som ska vara med. Sedan hämtar jag kaffe! Jag ber inte en assistent att göra det. Jag vill skapa en härlig atmosfär inför arbetet och det börjar med mig. Mitt hemliga vapen Det är inte så lätt alla gånger i den stressiga vardagen, men det är otroligt viktigt att komma full av energi till platsen för fotograferingen. Att ta bilden är nästan det minst viktiga. När jag gör det använder jag mig av musik. Jag har alltid med mig en Bluetooth-högtalare bredvid min Sony α7R III i kameraväskan. Högtalaren följer med överallt och är lite av ett hemligt vapen. Jag väljer nästan alltid musik på platsen för fotograferingen och jag har några olika spellistor beroende på vad vi ska fotografera.

Ki Price Sony alpha 7RM3 en manlig och en kvinnlig modell i bohemiska kläder poserar för kameran

© Ki Price | Sony α7R III + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/160s @ f/5.0, ISO 320

Utrustningen

När det gäller utrustning är α7R III den kamera jag använder mest, eftersom jag jobbar så mycket med blixt. Då kan jag fotografera med den mekaniska slutaren med 10 bps och använda blixt. Det kanske låter motsägelsefullt eftersom det är α9 som man oftast associerar med förmågan att fånga snabba rörelser, men om jag fotograferar rörelser med blixt gör jag det vanligtvis med α7R III.

Objektivet som jag använder mest är nog Sony Zeiss Sonnar T* FE 55mm f/1.8 ZA. Det är mitt favoritobjektiv. Det är lätt, extremt skarpt och bakgrunden blir väldigt snygg. Det är alltid det första jag lägger i kameraväskan. Jag älskar också objektivet Sony FE 85mm f/1.4 GM. Det är helt otroligt, jag kan inte nog berömma det. Det är när jag fotograferar på en mycket liten plats och inte kan backa tillräckligt för att få kompositionen jag vill ha som jag byter till 55mm-objektivet, för att få en liknande, men lite vidare, effekt.”

Ki Price Sony alpha 9 en ung man sitter på en rosa sammetsstol medan hans vän står bredvid med ett knä på stolen

© Ki Price | Sony α9 + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/2.5, ISO 100

Sist men inte minst tycker jag att FE 70-200mm f/2.8 GM är ett fantastiskt objektiv. Det använder jag egentligen bara när jag fotar catwalk-shower och behöver flexibiliteten att kunna skapa många olika slags bilder. Men jag skulle gärna vilja använda det oftare.

Ki Price Sony alpha 7RM4 en modell i färgstarka kläder poserar med armen på en klädstång

© Ki Price | Sony α7R IV + FE 55mm f/1.8 ZA | 1/200s @ f/3.2, ISO 800

Några sista råd

Mitt råd till alla som är i början av sin karriär handlar om människor och om att knyta kontakter. Se om du kan få assistera en fotograf. Prata med bildansvariga på modemagasin. Använd Instagram för att knyta kontakter. Tagga stylister, make-up-artister och modeller. Tagga redaktörer och bildredaktörer och var inte rädd för att även slå en signal. Fortsätt även om du inte får någon respons, fortsätt skapa! Allt handlar i slutändan om att skaffa kontakter och att skapa innehåll tillsammans.

Produkter i fokus

Registrera dig för att få α Universe-nyhetsbrev

Grattis! Nu är du prenumerant på α Universe-nyhetsbrev

Ange en giltig e-postadress

Något gick tyvärr fel

Grattis! Nu är du prenumerant